Jump to content

TheStudent

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Itko? Tražim informaciju o mogućim zakonima koji se krše, kako bismo mogli dalje analizirati situaciju i vidjeti što možemo/kakva su nam prava. Hvala.
  2. Da. U pitanju je isti fakultet. Iako, navod da je američka diploma samo prijevod hrvatske nije istinita. U pitanju je zbilja američka diploma, s potpisom predsjednika američkog RIT-a, koji putuje iz Rochestera i osobno sudjeluje na dodjeli diploma u Zagrebu. Ali, diploma nije istovjetna, kao što se tvrdi, jer na našoj američkoj diplomi piše da je izdana od RIT Croatia. Na ostalim lokacijama u svijetu diploma je zbilja istovjetna te se na istoj nigdje ne spominje naziv lokalne institucije. Upitna je legalnost tj vrijednost takve američke diplome jer američko tijelo koje daje akreditaciju RIT-u (ekvivalent našem AZVO) navodi Zagreb (i ostale lokacije) kao "additional location", koji barem prema onome što smo mi uspjeli saznati putem interneta, nisu akreditirani da samostalno izdaju američke diplome (za to bi trebali biti branch campus) http://www.msche.org/institutions_view.asp?idinstitution=381 (Statement of Accreditation)
  3. Pozdrav, student sam jednog privatnog fakulteta u Hrvatskoj. U svim marketinškim materijalima tvrde da su dio stranog sveučilišta te da studenti, uz to što dobivaju njihovu diplomu (izdanu od našeg fakulteta), dobivaju i diplomu izdanu na matičnom sveučilištu od nositelja programa (fakultet koji izvodi program na matičnom sveučilištu). Sav marketing im se svodi na to da je druga diploma istovjetna kao da je upisano matično sveučilište. No, u stvarnosti, nije, već je na njoj, iako je izdana na matičnom sveučilištu, naveden naziv naše institucije, umjesto matičnog fakulteta-nositelja programa. Isto sveučilište osim u Hrvatskoj ima još nekoliko lokacija u svijetu, no sve ostale izdaju diplomu kakva se reklamira i kod nas, osim našeg. Studenti razmišljaju o pokretanju tužbe, pa me zanima može li me netko uputiti na bilo kakav relevantan zakon, kako bismo ga mogli proučiti i kako bi znali koje zakone krše i krše li ih uopće. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija