Jump to content

vik237

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobijanje drzavljanstva po ocu

  Imao sam i ja od svoje majke sve dokumente (domovnicu, u vjencanom listu izjasnjavanje, pasos) potom od babe i djeda izjasnjavanja od prije 50 godina pa sam dobio odbijenicu, relevantno je samo ono sto se tice tebe i tvog izjasnjavanja.
 2. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Ja sam u Banjaluci predao i do nadopune sam cekao nekih 6 mjeseci i nakon nadopune sam cekao jos 9 mjeseci na negativan odgovor, dakle, ukupno nekih 15 mjeseci...
 3. Potreban mi je odvjetnik za savjet i eventualni postupak protiv negativnog rjesenja MUP-a RH o primitku u drzavljanstvo RH.
 4. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Pozdrav, interesuje me da li ima neko od odvjetnika na ovom forumu, ili da preporucite nekog, ko se bavi upravnim postupkom i sporom protiv dokumenata donesenih od strane MUP RH (u ovom slucaju rjesenja od drzavljanstvu).
 5. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  @superseller Nece ni biti dozvoljeno, sto i ne cudi jer svima je bilo jasno nakon odugovlacenja objavljivanja rezultata da je popis jedna velika malverzacija. Evo kakav odgovor agencija posalje zainteresovanim osobama: "Poštovani,U vezi sa Vašim zahtjevom kojim tražite da Vam dostavimo potvrdu sa vašim osobnim podacima koji se odnose na nacionalno izjašnjavanje sa Popisa stanovništva BiH 2013. godine, obavještavamo Vas da u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH” br.26/04 i 42/04), na osnovu člana 16. Zakona o popisu stanovištva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine (“Službeni glasnik BiH” br. 10/12 i 18/13) koji glasi:”Podaci prikupljeni popisom koristit će se isključivo u statističke svrhe” i na osnovu Zakona o zaštiti ličnih podataka, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine prikupljene podatke na popisu tretira kao strogo povjerljive i koristi ih isključivo u statističke svrhe.U skladu sa navedenim, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine nije u mogućnosti dostavljati informacije o izjašnjavanju.S poštovanjem,Agencija za statistiku BiH"
 6. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Sad kad sam ponovo pregledavao temu sam vidio da nije naveo rodni list...
 7. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Poenta price je da u BiH onaj ko ne studira i nije nista studirao osim rodnog lista nema niti jednog dokumenta na kom se moze izjasniti o nacionalnosti, ja sam sam predao hrpu dokumenata gdje nema upisane nacionalnosti i rodni list kao jedini dokument na kom je upisana nacionalnost... P.S. Govorim za BiH, a za Srbiju ne mogu komentarisati jer nisam upucen.
 8. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Izvod sa popisa u BiH od 2013. nije dostupan gradjanima jer se podaci prikupljeni na popisu koriste samo i iskljucivo u statisticke svrhe, tako kazu iz Agencije...
 9. Trajanje izrade putovnice....

  Ne moraš ići u ZG, možeš u bilo kom matičnom uredu, moja majka ima prebivalište u BiH i izvadila je Domovnicu u matičnom uredu u Novskoj...
×