Jump to content

Danijela Ključević

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na savjetima. Ostavinska je prošla i uspjeli smo majčin dio stana izuzeti iz podjele tako da smo brat i ja nasljednici u 5/12, a maćeha u 2/12 iako je cijelo vrijeme govorila da će se odreći svog dijela nasljedstva - ipak nije. S obzirom da ima ugovor o doživotnom stanovanju i plodouživanju kakva su sada moja i bratova prava, imamo li pravo na ključ od stana ? Sa gospođom inače nema nikakvog dogovora, odnosno ima ako ide njoj u prilog. Poslije oca je ostao automobil, prikolica, grobno mjesto gdje su nam roditelji sahranjeni i tekući račun sa zadnjom mirovinom. Nije se htjela odreći ni prava vlasništva na spomenuto grobno mjesto za koje smatramo da stvarno nema nikakve veze s njom, ali se naljutila kada smo brat i ja predali zahtjeve za svoj dio ( trećinu) očeve mirovine. Zanima me imamo li mi ikakva prava na stanu dok je ona živa ili ne ?
  2. Kakva je razlika između doživotnog stanovanja i plodouživanja? I još jedna stvar : imam li ja i brat pravo iznijeti neke komade namještaja iz tog stana, staru komodu koju su pokojni roditelji davno kupili ?
  3. Da li to znači da ako se ona ne odrekne svog nasljedstva u našu korist, da nakon njene smrti i njena djeca iz prvog braka imaju pravo nasljedstva na njezin dio u ovome stanu ?
  4. JB je izjavio da je nastupila zastara jer je prošlo 12 godina od majčine smrti, a ni otac više nije živ i da se majčin dio ne može izdvojiti iz ostavinske mase. brat i ja smo htjeli stan prodati, međutim, očeva druga žena se ne slaže iako ima svoj stan, ali u drugoj državi. htjeli bismo izbjeći sudske procese, ali izgleda de u tome baš nećemo uspjeti. hvala još jednom
  5. iako je majka umrla prije 12 godina ? da li to znači da se jedna polovina stana može izuzeti iz ugovora o pravu doživotnog uživanja ? ovo mi je prvi ovakav proces pa ništa o tome ne znam. hvala vam na brzom odgovoru
  6. Molim pomoć . slobodno me prebacite ako nisam odabrala pravo mjesto za ovu temu, ali molim vas ako možete : pomagajte. majka mi je umrla 2004. godine. stan u kojem je živjela s mojim ocem je na očevom imenu, nije se radila ostavinska rasprava. dvije godine poslije , otac se oženio i drugoj supruzi je napisao ugovor pravo služnosti doživotnog plodouživanja i prava stanovanja u tom stanu, a brat i ja nismo imali pojma o tome. u ožujku ove godine nam je umro i otac, prije par dana smo bili na ostavinskoj raspravi na kojoj nismo NIŠTA dogovorili : garaža koja je naknadno legalizirana nije upisana u gruntovnicu pa se rasprava odgodila na slijedeći datum. no garaža nije ni sporna. ono što mene zanima, što brat i ja možemo napraviti da poništimo taj ugovor koji dotična gospođa ima jer smatramo da je otac isti napravio izvan svojih ovlasti, tj. kako nije bilo ostavinske nakon smrti majke, brat i ja nismo nigdje navedeni kao nasljednici majčinog dijela stana koji je ujedno i njihova bračna stečevina ? hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija