Jump to content

Trk32

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, imam pitanje za prijatelja od prijatelja uglavnom nebitno pa da krenemo: Dva dečka su bili vani u nekom klubu, nalokali se alkohola i tko zna sto su još sve konzumirali 🤷‍♂️ Iz meni nepoznatih razloga su se uputili u drugu županiju. Na putu do mjesta su se zabili i napravili totalku na autu. Materijalna šteta na ogradi te na vozačevom autu - upalili se svi airbagovi. Na vozaču te suvozaču nije bilo niti ogrebotine. Te nema drugih sudionika niti ozlijeđenih. Suvozač je zvao prijateljicu koja ga je pokupila i odvela doma dok je vozač ostao na mjestu nesreće te čekao policiju. Vozač je zavšio u pritvoru na 12h vjerojatno radi triježnjenja te naknadno na 10 dana zbog ranije meni nepoznatih prekršaja. Policija zna da je suvozač XY sudjelovao u nesreći. Moje je pitanje je li suvozač XY bio dužan ostati na mjestu nesreće? Dali je dužan obavijestiti policiju da je bio prisutan kao suvozač za navedenu nesreću? Može li imati kakve posljedice? Sto mu je najbolje činiti?
  2. Čisto da se nadovežem, osiguranje je sada službeno zatražilo zapisnik što je i moralo u samome startu. Na zapisnik se čeka do 30 dana. Tako da možemo zatvoriti temu. Hvala.
  3. Na žalost, u potvrdi piše samo što je otuđeno. Osiguranju su predani papiri prije 15 dana (3-4 dana nakon očevida), a to bi isto što prije trebalo riješiti. Bitan im je policijski zapisnik radi materijalne štete radi okolnosti su se brava i neke stvari morale promijeniti ranije jer bi sve ostalo otključano, što se tiće ukradenih stvari imaju popis stvari. Te bi to trebalo pisati u zapisniku (bio sam prisutan kada je osoba sa fotoaparatom govorila kolegi da šiše oštećenja na visini XY, pukuće brave na XY itd.) Što se tiće samog osiguranja, praktički je sve riješeno osim policijskog detaljnog zapisnika u kojemu pise gdje je šta oštećeno i što je oštećeno...
  4. Poštovani, Ne znam jesam li u dobroj temi foruma, no: Zanima me, na koji način doci do policijsko zapisnika za navedeno: RH MUP, Policijska Uprava Šibensko-Kninskam, Policijska Postaja Šibenik s ispostavom Primošten Predmet: Teška Krađa Dobio sam "Potvrdu" u kojoj piše što je ukradeno. No radi isplate štete sa strane osiguranja potreban mi je zapisnik. (Tbi trebalo pisati da je razbijeno xy, vrata, itd.) Kada njih zovem, kažu da zovem državno odvjetništvo jer se to radi o "KU", državno odvjetništvo me šalje negdje dalje...
  5. Pozdrav, Ima li tko još kakovih informacija ili ste istog mišljenja kao Borbena7?
  6. Ostali zvijeri su uredu. Pitam jer kao da sam negdje čuo da se mora skinuti sa pozicije direktora - tzv. biti obični radnik te onda može dobiti otkaz i u tom slučaju bi mogao dobiti novčanu naknadu. Ja sam to samo čuo, ne znam točno gdje, ali htio bih da mi netko točnije potvrdi.
  7. Poštovani, Radi se o sljedećoj situaciji; Mogu li bivši direktori dobiti novčanu naknadu za nezaposlene kada se prijave na burzu rada? Slučaj je takav da vlasnik firme, zbog slučaja korone te slabih prihoda želi direktoru dati otkaz zbog tehnološkog viška te će naknadno staviti firmu u mirovanje. U firmi postoje dvije osobe od toga je samo jedna osoba zaposlenik (direktor). 1. Vlasnik firme koji je jedini osnivač/član dan društva, prokurist 2. Direktor - zastupa društvo pojedinačno i samostalno s danom 2017 godine Može li direktor kada dobije otkaz te se prijavi na burzu rada dobiti novčanu naknadu za nezaposlene dok ne nađe posao? Postoji li mu prepreka za korist novčane naknade? Kako tu prepreku riješiti? Zahvaljujem!
  8. Desilo se u Zagrebu, ja sam parking uplaito preko mobitela kao i inace ali za registraciju auta koji inace vozim, a ne za taj koji sam vozio taj dan te sam dobio dnevnu kartu posto sam preko mobitela uplatio parking za krivu registraciju auta. U ponedjeljak cu se javiti u odjel prometnog redarstva zagreb te vidjeti mogu li mi dati samo opomenu posto je to u zagrebu nesto novo uvedeno. Hvala na pomoci.
  9. Dnevnu kartu sam dobio... Objasnio sam situaciju u daljnjem tekstu što se desilo pa se iz toga moze zakljuciti posto nisam platio parking za taj određeni auto da su mi dali dnevnu parking kartu u crvenoj zoni.
  10. Pozdrav, Ne znam jesam li temu pogodio, međutim, u Zagrebu sam neki dan u crvenoj zoni dobio kaznu za parking, stalno vozim jedan auto, taj dan sam vozio drugi auto... Platio parking za svoj auto pošto mi je navika te dobio kaznu radi krivo poslane registracije. Pitanje. Posto znam da postoje neke nove stvari vezane za parking u zagrebu. Kako mogu iskoristiti onu "opomenu", ono sto se pricalo da ce nam se prva kazna za parking i za zet vožnju u tramvaju oprostiti posto se to svakome moze desiti. Kako ja tu opomenu mogu "iskoristiti" gdje da se javim? Nikada prije kaznu za parking dobio nisam.
  11. Pozdrav, Dobio sam kaznu gdje mi je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljjanjem motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec. Tu jos pise; Navedena mjera počinje teći sljedećeg dana od dana primitka ove obavijesti. Primijenjena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 1 (jedan) dan uračunava se u vrijeme trajanja zabrane. Do kada meni tocno traje ta zabrana? Obavijest sam primio 15.11 Mjera traje onda do 16.12 te minus taj jedan dan je onda 15.12... Vrijedi do 15.12 ili vrijedi i cijeli taj dan? Dakle vrijedi li do 14.12 do 24:00?? Te od 15.12 mogu poceti voziti Ili vrijedi do 15.12 do 24:00 pa tek od 16.12 smijem voziti? Ako zabrana vrijedi i cijelog 15.12 do 24:00, postoji li mogucnost zalbe ako me slucajno zaustavi policajac? Nesto u smislu da sam krivo izracunao, da je zadnji dan te me zbunilo to sa time da mi se 1 dan cijeli oduzima pa sam tu gledao da mogu od 15 vec voziti... Posto mi bas ujutro treba auto zbog toga sto bus tada ne vozi a idem na 2 relacije Zahvaljujem
  12. Pozdrav, Pitanje jedno. Snimaju li nadzorne kamere, koje se nalaze na semaforima nešto tipa ovoga dvoje; Slika1:https://i.gyazo.com/abd5075e6807902a363486feb86a2bab.png Slika2: https://i.gyazo.com/9f263e4390c8af2fce4655999cf00eec.png Snimaju li prolazak kroz crveno, mozda cak i brzinu?? Nisam nimalo siguran, bilo je zuto ali mislim da se upalilo crveno tik dok sam bio ispod semafora, pa da znam ocekivati nekakvu kaznu ili ne, te u kojoj visini se krecu kazne Hvala.
  13. Haha, Hvala puno na brzim i preciznim odgovorima. Ukoliko cu imati kakvih dodatnih pitanja budem dodatno odgovorio u ovu temu. Hvala jos jednom!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija