Jump to content

Kristijan2109

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

461 pregleda profila
  1. Ako netko ima preporuku za Odvjetnika/cu koji se bave obiteljskim pravom, konkretno se radi o traženju punog skrbništva nad malodobnim djetetom. Unaprijed hvala.
  2. Poštovani, zanima me kakva je praksa u vezi izmjene sudske odluke o zajedničkom skrbništvu u puno skrbništvo? Naime, u odluci o zajedničkom skrbništvu stoji: Uzdržavanje: Majka ima pravo na iznos alimentacije od 1.000,oo KN Ono što mene zanima kao majku, mogu li ja na bilo koji način tražiti izmjenu u puno skrbništvo nad djetetom s obzirom da se bivši suprug ne pridržava niti jedne stavke iz rješenja, njegovom odlukom (ne zajedničkom) dijete je 2-3 sata dnevno kod jednog roditelja a onda na spavanje ide kod drugog te se izmjena radi svaki tjedan, svaki drugi vikend je kod majke. Od dana donesenog riješenja niti jedna alimentacija nije uplaćena. Otac se protivi svakom mom prijedlogu te o svemu odlučuje sam, u protivnom stiže bezbroj poziva ili poruka u kojima dotični ima ispade bijesa te psihički maltretira majku, ako se ja ne složim s njegovom odlukom počinju prijetnje tipa: -Kada ga podsjetim da se drži sudskog rješenja njegov odgovor je: "ili što će biti", "u suprotnom što"-uz sve to naravno ide izderavanje,omalovažavanje i vrijeđanje da nisam dobra majka da bi sebe uzdignuo. Ako se dotični odluči na nešto on to samo napravi i onda kasnije javlja: "e da samo da te obavijestim da sam upisao dijete na XY i to će te koštati XY mjesečno" znači bez prethodnog dogovora. U slučaju da se ocu nešto proturiječi isti počinje sa histeričnim ispadima(prilično psihički umara) a ako ga se ignorira nakon nekog vremena okrene priču i ispričava se, ali mir ne potraje dugo. Sa djetetom se razgovara te se iz svega čini da dotični pokušava izmanipulirati dijete(8) da bi ga privukao sebi, a s druge strane svoju agresiju okreće prema djetetu koje ga se boji: -Na spomen nazovi tatu i ispričaj mu što se dogodilo, dijete se čini tjeskobno i prestrašeno te moli uz plač da ga se ne zove. Obratila sam se CZSS za pomoć oni su me uputili na privatnu tužbu, obratila sam se odvjetniku koji me uputio na CZSS, pa molim mišljenje kojoj ustanovi se obratiti i koji je protokol u dobivanju punog skrbništva nad djetetom? Imam i neke snimke poziva te poruke u kojima se može dokazati ponašanje oca koji po svemu sudeći nije stabilna osoba. Unaprijed se zahvaljujem na svim odgovorima i savjetima.
  3. Pozdrav, Samo da javim da ne mislite da sam Vas zaboravio, negdje prije Nove Godine je stigao poziv za sud, Sve u svemu sam prošao dobro kako je moglo biti, Oduzimanje vozačke 3 mjeseca, novčana kazna u iznosu od 1.000,oo KN(olakotne okolnosti), te izvanredni liječnički pregled.
  4. Hvala puno na odgovorima na moja pitanja. Ostaje mi samo cekati i nadati se da cu dobiti sudca koji ce razumiti da mi je stvarno zao zbog glupog postupka... Uglavnom javim ovdje kako sam prosao
  5. +jos me zanima posto nisam zaustavljen u svom autu stvara li to neke probleme vlasniku auta? Jer bi volio da to ne dodje do vlasnika vozila (jedini uvjet kad mi je posudjivao auto je bio da ne pijem i vozim)
  6. Rekli su mi da cekam da ce mi na kucnu adresu stici poziv za sud. A od papira sam dobio zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola...... I temeljem clanka 109.a stavka 1 prekrsajnog zakona daje se pisana obavijest pocinitelju prekrsaja....... A koji je najbolji nacin da se sastavi ta izjava od sefa da mi je auto neophodan za posao?
  7. Pozdrav, zaustavljen sam sa 1,71 g/kg alkohola, umanjeno na 1,61 g/kg. Vozacka mi je oduzeta na 12 sati te sam odveden na hitnu na pregled te nakon toga na triježnjenje. Zanima me s obzirom da sam mladi vozac te u 3 godine posjedovanja vozacke nisam imao niti jedan prekršaj niti bilo kakvu kaznu, sto mogu ocekivati cisto da se znam pripremiti. Inace mjesecna primanja su mi 4500 kn (prijava na minimalac ostalo na ruke) te od toga placam najam od 2500 kn. Zanima me postoji li ikakva mogucnost da ne ostanem bez vozacke dozvole? Zbog potrebe posla mi vozacka treba 4-5 puta tjedno te bih mogao zamoliti poslodavca da mi napise neku izjavu u kojoj bi recimo stajalo da ce me morati otpustiti u slucaju da ostanem bez vozacke te bi time bila ugrozena moja egzistencija s obzirom da zivim kao podstanar. Prolaze li takve stvari na sudu. Mislio sam ici na to da se kajem (sto je i istina) te da mi je iskreno zao sto sam isao pijan voziti te time ugrozio sebe i ostale sudionike u prometu. Za novcanu kaznu mi nije toliki problem kolika bude bude i trebaju mi je naplatiti kad sam stoka ali najgore mi je zbog vozacke ako mi uzmu... Da li da si uzmem odvjetnika ili da se na sudu branim sam? Hvala svima unaprijed na odgovorima.
  8. Malo prije sam napisao bibliju i slucajno kliknem obrisi objavu pa sada ukratko da ne tipkam ponovno. Hvala svima na odgovorima i na pomoci. Odlucio sam se na popravak auta po cijeni od 3700+1000 kn ruke(pola cijene auta) s garancijom servisa na 100 000 km.
  9. Hvala svima na brzim odgovorima, covjek koji mi je prodao auto je jednostavno nestao,ne javlja se na telefom, ne odgovara na poruke, na adresi stanovanja ga nema, pa sam jednostavno odlucio da ga pustim na miru jer takve kao sto je on ce pravda stici kad tad. A sad malo o autu, posto auto ne zelim prodavati u ovakvom stanju pa da mene netko trazi tako kao sto ja njega trazim, a staro zeljezo/prodaja u dijelove bi bila prevelik gubitak novca, odlucio sam se malo stisnuti par mjeseci i srezati troskove te popraviti auto, popravak ce kostati 3700 kn+ ruke cca 1000 kn. Sto je otprilike pola vrijednosti auta, ali servis daje garanciju 100 000 km nakon odradjene generalke pa to onda ima smisla. Eto samo sam vam htio javiti kako je sve zavrsilo da ne mislite da bezveze odgovarate a ja nista na kraju vrijedi ona: "sve je dobro sto se dobro svrsi" a od tuzbe sam odustao jos kad sam procitao odgovor od "G-mana" ako se ne varam tako ide nick. Hvala jos jednom svima koji su odgovorili.
  10. Ovako kupio sam auto vrijednosti 9.000,oo Kn 17.5.2016 te se tog istog dana nakon sto je auto preuzet/isplacen ispostavilo da je motor u kvaru(vjerovatno je aditiv bio unutra prilikom prodaje-sto nemogu dokazati) mogu jedino otici kod bilo kojeg majstora i traziti napismeno da je motor los te da sam ja zapravo prevaren. Sada moje pitanje je kako stoji zakon u ovakvim situacijama dali da zovemo policiju,da pokrecem privatnu tuzbu(dali je to isplativo) stvarno neznam sto napraviti. Svaka pomoc dobro dosla. Hvala svima unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija