Jump to content

hazibrad

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svejedno trenutni je dug 470 kn a ne 2000kn. I u banci su zbunjeni. Ažurirano Ali riješiću ja to i odoh u njemačku.tu nema života.
  2. I sad se bojim da kad dobijem kredit, da će mi skinut 2000 kn umjesto preostalog duga od 476 kn. U fini kažu da pričekam još mjesec i po pa da onda dižem kredit. Ali onda će već možda doć ovrha od suda. Ažurirano U svakom slučaju ako vratim ovaj novac sudu sa tim zakašnjenjem ne bi trebalo bit problema? Ne znam kakva je ta sudska praksa.
  3. A što se tiče fine, gledajte sad ovo :iako dug od oko 2000 kn(pbz) otplaćujem svaki mjesec ovrhom, stanje duga se na njihovom prikazu ne smanjuje sve dok se ne isplati u cijelosti (još oko mjesec i po, 476 kn). Pitam pa kako, kažu oni tako dobiju od pbza. Ažurirano Pitam u pbzu kako to? Daju mi neki broj telefona neka zovem i da to tako mora jer će oni utvrditi kolilo još treba platit nekom odvjetniku. Evo u rukama držim rješenje o ovrsi, jasno piše trošak odvjetnika 550 kn, trošak ovrhe 450 kn, dug 2100 .
  4. Još nisam dobio od suda prijedlog ovrhe. Pisao sam im mail da se strpe koji dan i da mi pošalju broj računa pa da to platim. Budemo vidili. Luda kuća. hvala još jednom. Ažurirano Platit ću ja to čim dobijem kredit pa da to riješim ako ne krene ovrha. U svakom slučaju ne bi trebalo bit opoziva uvjetne kazne?
  5. Gledajte sad ovo : u blokadi sam od 1.10 .2015. Ovršitelj PBZ. Dug 3030 kn. Primanja 1090 kn. Ok. Odem danas u finu pitam za stanje. Odgovor : dug 2000 kn. Skinuti samo troškovi postupka. A s mirovine skidaju trećinu uredno svaki mjesec. Ok. odem u pbz, službenica zove nekog telefonom i kaže da je dug još samo 470 kn. Pitam ja vas kako? I i čemu se tu radi? Ok. Želim dić kredit. Banka traži očevidnik fine. Što će u njemu pisati? Koje stanje? sad ću ja kreditom platit ovu sudsku kaznu (1800 kn) tj vratit taj novac. Da li ću stići a da sud ne pokrene ovrhu pa da izbjegnem troškove ovrhe od oko 900 kn? Ili da ne vraćam taj novac jer ga je trebalo vratit po sudskoj odluci u roku od 15 od pavomoćnisti presude jer će svjedno ić ovrha? Ažurirano Presuda je donesena 6.4.
  6. Koliko je to u slučaju zatvorske kazne od deset mjeseci koja se neće izvršiti uz uvjet od 3g ?
  7. Koliko dugo se ostaje u "izvatku o kaznenoj evidenciji"?
  8. Kome da platim kad mi nisu dali ni broj računa niti ništa. Probaću kontaktirat sud ili ne znam odvjetništvo,Odjel za oduzetu imovinu Zg, Državni odjel za upravljanje imovinom ne znam ni sam ili odjel za gospodarski kriminal. Pa da mi daju bar broj računa. Inače piše vratiti u državni proračun,ta je imovina sad državno vlasništvo. Neka to samo ide ovrhom. U svakom slučaju velika hvala na ovim savjetima. Želim Vam svako dobro.
  9. Pretpostavljam da tu ne bi trebalo bit problema oko ovrhe. Neka me ovrše, mogu i novčano a i materijalno zar ne. Nek nose tv ili već što žele u vrijednosti 1800 kn ak ne mogu sjest na račun. Tako to ide zar ne? Ipak ako bih završio u zatvoru na 10 mj da li bih ostao bez primanja (radnička invalidska mirovina, ne hv od oko 1 ooo kn)? Ipak ne vidim razlog da ne prođe ovrha.
  10. Ja pristajem na ovrhu jer nemam drugog načina. Ali već sam pod ovrhom koja bi trebala isteći za recimo 4 mjeseca. Da li bi tu moglo bit problema kao što kažete da će pokušati ovršiti pa neće bit prvu na redu pa da mi opozovu uvjet?
  11. Još nešto...u presudi piše da moram vratit novac(radi se i tisuću i petsto kuna koji je trebao biti moja "provizija")stečen ovim kd, pod prijetnjom ovrhe . Pošto ih nemam biće mi oduzeti ovrhom jel tako? I ti je ok?
  12. Kad ova presuda postaje pravomoćna,pretpostavljam.nakon 3mj.od dana donošenja? I kako će to utjecat na mene (npr. prilikom putovanja, prelaska dr.granice hoće li me dodatno provjeravat i ostalo s obzirom da bit ću u evidenciji)?
  13. Pretpostavljam da oslobađajuću presudu nisam nikako mogao očekivati.
  14. Ok. Radi se o kriminalnoj slupini navodno porijeklom iz Rusije koji su u internet oglasima nudili posao predstavljajući se kao financijska i osiguravajuća agencija koja šalje novac svojimnklijentima diljem.eu pa tako i.u rh. Zato.su tražili ljude koji imaju svoj žiro.rn na koji bi trebali poslat novac svom klijentu a ja.bih taj novac trebao proslijedit dalje uz proviziju id pet posto. Ono što nisu rekli.je to da su taj nivac pokrali ljudima sa računa, taj novac je proslijeđen njima. Pohvatani su svi u sklopu velike europske akcije EMMA (European Money Mule Action) . Ažurirano Mislim.da.se.tu ne može ništa u mom slučaju. Moj je argument glavni bio taj da nisam znao.odakle novac potječe. Do kad ću biti evidentiran u kaznenoj.evidenciji?do sad sam neosuđivan.
  15. Mene su kaznili jer sam proslijedio novac. Ne znam koliko ste upoznati o ovom slučaju europskih razmjera ali ovakvih poput mene ima otprilike možda nekoliko tisuća. Ažurirano U Hrvatskoj
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija