Jump to content

natasa 77

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. darovni ugovor

  On jeste uživao posjed na katu kuće, a moj otac je uživao prizemlju. Ove godine je na sudu tvrdio da je živio u prizemlju kuće, zajedno sa mojim ocem, što nije točno, (podnio je tužbu za ometanje posjeda), ali je dobio taj spor, na koji se moj otac žalio. U međuvremenu je podnio tužbu za utvrđivanje prava vlasništva na katu, u tužbenom zahtjevu se poziva na to da je svojim sredstvima gradio sprat, što nije točno, a u tužbenom prijedlogu se poziva na dosjelost. Odnosno u ometanju posjeda je tvrdio da je živio u prizemlju, a po zadnjoj tužbi tvrdi da je živio na katu. Tako da ako sam dobro shvatila, stric želi da potpuno obespravi mog oca i za sad mu odlično ide.
 2. darovni ugovor

  Da li to znači da trebam pokrenuti upravni postupak? Ne znam da li mogu osporavati darovni ugovor, obzirom da je potpisan u sudu. Deda je umro 2002. godine. Veći problem je nastao jer je stric sada podnio tužbu za utvrđivanje prava vlasništva na katu kuće. On tvrdi da ima darovni ugovor (gore navedeni). Da je sam izgradio kat, da je posjednik. Nije mu sporno što u darovnom ugovoru piše da mu je darovano potkrovlje, a traži vlasništvo na katu. Poslije smrti i dede nije naveo da mu je darovano potkrovlje, tako da je ostavina bila samo na polovini imovine. U međuvremenu je otkupio naslijedni dio od sestre, i 2016. godine umrla je baka koja je živjela u prizemlju kuće sa mojim ocem. Moj otac sad ima 1/6 nekretnine. Stric sad želi da uđe u posjed prizemlja kuće i ima nepravomoćnu presudu, a kako sam već navela traži i da mu se utvrdi pravo vlasništva na katu.
 3. darovni ugovor

  Imam pitanje i nedoumicu. Deda je potpisao darovni ugovor kojim je poklonio stricu potkrovlje kuće, pa u zagradi broj soba itd., garažu i pola placa. Zatim slijedi da to čini pola nekretnine. Potkrovlje kuće nije legalizirano, a nije ni garaža. Međutim stric je u katastru i gruntovnici po tom darovnom ugovoru uknjižen kao vlasnik na 1/2 nekretnine. Druga polovica je bila na dedi. Sve je to bilo 1999. godine. Ja sam bila u katastru i gruntovnici, međutim oni mi govore kako je sve to uredu, jer je darodavac poklonio 1/2 nekretnine i da nije važno što predmet darovnog ugovora nije lagaliziran (nema ni građevinske, ni uporabne dozvole). Šta sad da radim?
 4. prodaja suvlasničkog dijela

  Hvala Vam i na ovom odgovoru. Puno ste mi pomogli!
 5. Razvrgnuće

  Hvala na odgovoru!
 6. Razvrgnuće

  Da li se može razvrgnuti suvlasništvo na nekretnini koja nije legalizirana?
 7. prijedlog za ovrhu na nekretninu u suvlasništvu

  Da, za sad smo prvi put na Vrhovnom sudu, koji je u dijelu poništio odluku Županijskog, i sad nemam pojma šta dalje
 8. prijedlog za ovrhu na nekretninu u suvlasništvu

  Hvala Vam puno na odgovoru
 9. prijedlog za ovrhu na nekretninu u suvlasništvu

  Nemam još uvijek nikakvu pravosnažnu ispravu vezano za dug za stanarinu. A za nekretninu, imam samo pravosnažno rješenje o naslijeđivanju u kojem su određeni idealni dijelovi. Pošto se nikako ne možemo dogovoriti sa ostalim suvlasnicima, mislila sam da se možda može pokrenuti ovrha, da se nekretnina proda i da svako dobije svoj dio novaca proporcionalno svom vlasničkom dijelu.
 10. prijedlog za ovrhu na nekretninu u suvlasništvu

  Postoji dug, ali sudski postupak još nije gotov. Ali nevezano za to, ne znam da li je uopšće moguće pokrenuti ovrhu kao način da se dođe do svog dijela imovine. Obzirom da nam se osporava da svoj dio iznajmimo (nije izvršeno etažiranje), ukoliko hoćemo da prodamo svoj dio kupcu, advokat nas je obavijestio da tad kupac mora ući u sporove koje imamo sa suvlasnicima. Tako da kako god okrenemo nikako ne možemo da izvučemo ikakav novac od svog suvlasničkog dijela. (Suvlasništvo je nastalo naslijeđivanjem) koliko je meni poznato suvlasnik je u mirovini i to mu je jedina nekretnina, ali ne znam za sigurno.
 11. Postoji li mogućnost da se pokrene ovrha na nekretnini u suvlasništvu, nije izvršeno etažiranje. Bio je pokrenut prijedlog za razvrgnuće, ali nije došlo do razvrgnuća, jer se strane nisu mogle dogovoriti. Postoji li ikakav način da se suvlasnički dio proda, može li se podnijeti prijedlog za ovrhu na nekretnini u suvlasništvu?
 12. prodaja suvlasničkog dijela

  Poštovani, imam sličnu situaciju kao prethodni korisnik. Majka i ujak su idealni suvlasnici u porodničnoj kući. Njih dvoje imaju 1/4 udjela, dok je druga porodica porodica suvlasnik sa udjelom od 3/4 vlasništva. Nije izvršeno etažiranje. Majka i ujak vode već 42 godine sudske sporove sa suprotnom porodicom. Njih dvoje nikad nisu ušli u posjed te kuće. Kuća je na tri etaže, jedan ulaz. advokat majke i ujaka tvrdi da oni mogu prodati svoj idealni dio trećoj osobi, kupcu, ali da u tom slučaju taj kupac mora preuzeti i te sudske sporove koji oni vode sa suprotnom porodicom. Da li je to istina? s poštovanjem
×