Jump to content

melitai

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam rješenje u kojem su oni naslijedili pola pola i kad uđem u česticu ona se vodi na baki u zemljišniku a u rješenju o naslijeđivanju je zamijenjen broj zk uloška Na rješenju je broj 684 a na internetu na čestici 648 da nije možda i u tome problem.Moraču ići na katastar ali mi je u drugom gradu malo sam slabija na nogama a i financijski put košta a šta ću.
  2. Postoji ostavinsko rješenje gdje oni nslijeđuju njezine nekretnine pola, pola ali nemamo dokument šta se događalo dalje, pretpostavljamo da postoji nešto kad se on uknjižio na katasru.Može li se to nači u povijesti upisa u katasar i kako to dokazati ako nemamo dokument nego samo znamo iz priće pokojne svkrve a to znaju i ostali sudionici oporuke i nemaju ništa protiv da se tako sprovede.
  3. Poštovani! Moj suprug i njegovi nećaci su naslijedili dvije zemlje i staru kuću na otoku od pokojne majke odnosno bake a koju je ona dobila u oporuci od svog pok. brata.Na katastru je on uredno zaveden kao vlasnik ali sad kad je nakon dugo vremena dobiveno riješenje ispada da se katastar i zemljišnik ne slažu za kuću i jedno zemljište drugo je u redu.Stigla je odbijenica i uvidom u zemljišne knjge otoka ta nekretnina se vodi još na pokojnoj majci , baki mog supruga i prabaki nečaka.Ona je umrla bez oporuke i moja pokojna svekrva i njen brat su naslijedili jednake dijelove ali ona se ne znamo kako odrekla svog dijela kasnije radi dječjeg doplatka iprepustila još neke nekretnine njemu a on joj je obečao ove dvije čestice i svoj dio kuće vratiti oporukom što je i napravio.Što nam je sada raditi da bi se mogli uredno knjižiti jer smo dobili djelomično rješenje i nemamo nikakva spora sa ostalim sudionicima oporuke.
×