Jump to content

matij

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dakle koliko shvaćam važno je otići barem jedan dan prije 65-tog rođendana.
  2. Hvala na odgovoru.Ja sam razmišljao o 01.10.2018. da li bih i tada imao pravo na ovih 8,85 %.
  3. Molim pomoć, 11.10.2018.imat ću 65.godina starosti i 44 god.11.mj.i 26.dana.Kojeg dana je najpovoljnije poći u mirovinu.Hvala.
  4. A,duga priča ima ih desetak po cijeloj Hrvatskoj ,posvađani između sebe itd.Ipak hvala lijepa probat ćemo pa što bude.Možda se uhvatimo okolnosti da su agrarnom reformom 30-tih neke čestice dodjeljene jednom bratu a ove obojici po 1/2.Hoću reći da su sve ove godine mislili da je svaki dobio svoje.Hvala.
  5. Moj djed i njegov brat cijeli život su živjeli skupa.Nasljedili su svog oca.Njihovi sinovi sa suprugama nastavljaju zajedničko domaćinstvo.Moj otac ima dva sina,adrugi umire bez djece.Njega nasljeđuje supruga koja darovnim ugovorom svu imovinu daruje meni i bratu.U međuvremenu se pronalaze čestice na kojima se još vodi kao vlasnik 1/2 brat mog djeda.Pokreće se postupak raspodjele novopronađene imovine ali nasljednica umire prije pravomoćnosti.Njeni nasljednici,sestre i nećaci se odriču nasljestva i ono prelazi na Općinu.Postoji li ikakav način da mi dobijemo tu zemlju budući da je cijeli život obrađujemo.Napominjem da je prvotna ostavinska rasprava bila 1957.i da su tada sestre i majka svoj dio ustupile sinu ostavitelja a niko sljedećih 50 godina nije primjetio da ove čestice nedostaju.
  6. Dobar dan,imam slično pitanje.Vlasnik sam 1/2 dviju čestica zemlje i upisan kao posjednik 1/2.Druga polovina je pripadala osobi koja je živjela sa mojom obitelji u zajedničkom domaćinstvu.Njeni nasljednici su se odrekli nasljedstva i to je pripalo lokalnoj samoupravi.Koje dokumente trebam imati za tužbu na osnovu prava dosjelosti.Ja i moj brat obrađujemo tu zemlju.
  7. Ostavinska rasprava je iz 1957.Nasljednikom je proglašen sin,majka i sestre su mu ustupile svoj dio.Njegova supruga (moja sestra) je naslijedila njega 2007.Sestra 2011.sklapa darovni ugovor sa muževim rođacima koji su suvlasnici nekretnina,i daruje svu svoju imovinu.Postupak raspodjele novopronađenog dijela nije proveden do kraja zbog njene smrti.Živjela je sa djecom muževa rođaka.
  8. Ostavinska rasprava je pokrenuta od suda kao novopronađena imovina.Ja sam pozvana na ročište,koje će biti kroz dva dana.Da li se ja mogu odreći u korist posjednika koji je već uknjižen na 1/2 iako on nije stranka u postupku.U stvari kako da izbjegnem plaćanje poreza na nešto što neće biti moje.Hvala.
  9. Nasljedila sam dio poljoprivrednog zemljišta od svoje sestre.ono je u posjedu suvlasnika koji je živio sa njom u zajedničkom domaćinstvu.on će pokrenuti tužbu i tražiti pravo dosjelosti.Ja se s time slažem i neću odgovoriti na tužbu.Moram li ipak platiti porez na nasljestvo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija