Jump to content

TomoB

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na informacijama, Uglavnom, nikada nije dolazila nikakva obavijest o dugu ili promjeni bilo čega. Na koju adresu bi trebalo napisati prigovor? Sud ili odvjetnički ured koji vodi slučaj?
  2. Rješenje je donešeno 19.12.2003., a postalo je pravomoćno 22.3.2004. Spis je zatražen iz arhive 26.02.2016. (iščitavam iz ovih papira), a u firmu je došlo 09.5.2016. Radilo se o paketu 'Hoću Internet'. Toliko o datumima vidim iz ovih spisa.
  3. Molim za pomoć, naime, 2003. pokrenuta je ovrha od strane HT-a na plaću u firmi gdje sam radio. Početkom ovog mjeseca u tvrtku gdje sad radim došlo mi je rješenje o ovrsi (zaključak) na ime duga prema HT-u. nazvao sam odvjetnika koji zastupa HT, te mi je na moje pitanje o čemu se radi, s obzirom da je ta ovrha provedena još 2003.g., rekao da ovrha nije provedena do kraja, te da je ostao dug oko 1500kn + kamate za ovih 13 godina??? ponudili su mi nagodbu da platim tu osnovicu od 1500 + 400 kn troškove, te da će slučaj biti rješen. zanima me kako je to moguće, pošto nikada, ponavljam NIKADA, nisam dobio nikakvu obavijest da dug nije podmiren? Bio sam i na općinskom sudu u Splitu provjeriti taj slučaj, no tamo mi osim uvida u spis, nisu mogli reći što da napravim, osim da prihvatim nagodbu. U spisu je zadnja 'plava kuverta' iz 2004. godine. Potražio sam savjet na pravnom fakultetu u Splitu, ali su mi rekli da nemogu napraviti ništa, jer mi je sad istekao rok za prigovor (u firmu je došlo 10.5.) Postoji li mogućnost zastare po ovom slučaju ili to moram platiti? I kako je moguće da nikad nisam bio obaviješten o dugu koji nije naplaćen, neznam iz kojih razloga, nego je nakon 12 godina izvađen iz arhive i sad me terete za 12 godina kamata.. hvala na savjetima Tomislav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija