Jump to content

Fearless

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ranije dobivanje državljanstva

  Sve je jasno, ali nije tako jednostavno. Navela sam gore da nemam državljanstva Moldavije, niti putovnice niti bilo kakvih drugih moldavskih dokumenata. Moram dobiti otpust iz državljanstva kojeg nikad nisam imala?
 2. Ranije dobivanje državljanstva

  Hvala na brzom odgovoru:) Imam državljanstvo Transnistrije (Pridnjestrovlja), koje nije važeće i nije postojeće jer država nije priznata((
 3. Poštovanje! Imam pitanje o ranijem dobivanju hrvatskog državljanstva. Dakle, azilantica sam pa od dobivanja rješenja prošlo je već više od sedam godina, sad imam i stalni boravak. Dolazim iz jedne nepriznate države, čije državljanstvo imam. Zbog toga da moja zemlja nije priznata u svijetu svugdje se vodim kao državljanka zemlje, na čijom teritoriju se nalazi moja država. Ali državljanstva one ja nemam i nikad nisam imala. MUP ne želi promijenit moj status na „osoba bez državljanstva“ zato što po zakonu ljudi ne smiju biti bez državljanstva. I pitanje je: s obzirom da ja nemam nikakvog državljanstva mogla li bih ja podnijeti zahtjev za stjecanje hrvatskog ranije? Hvala unaprijed.
×