Jump to content

idiot12

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bio sam u fini, tako sam i uostalom jedino mogao saznati tko mi je "sjeo" na racun. Ostalo je za naplatiti jos 375kn. Hvala na info da naknadu od 175kn nece opet uzimati.
  2. Gospođa je na sudu upisala novu adresu. Uz predodzbu osobne naravno. Al eto... Ažurirano Znaci sto mi je sada ciniti? Da zovem sud u Rijeci ili da pisem mail? Ili bas moram fizicki otici tamo. Sto mi se financijski ne isplati jos stavljat si te troskove. I 2/3 je i dalje bolje nego 3/3. Ali nije ni to, nego jos i banka uzme 175kn i uzet ce mi sigurno opet kad dođe i ostatak od 375kn na naplatu. Dakle platit cu na kraju sve oko 2600kn, a kazna je 2200. Naravno jos i pravo na zalbu sam izgubio i eto. Ma ne znam ovo me danas unistilo i ocajan sam, hvala svima na savjetima.
  3. Jesam, da. Ali ne kuzim, jos je na sudu izricito naglaseno da je adresa promjenjena. A postar ostavi zutu ceduljicu ako nisi doma. Sto meni koji zivim u Zagrebu znaci ako su oni objesili to na plocu svoju u Rijeci?
  4. Pozdrav, ove godine u 6.mj sam dobio poziv sa prekrsajnog suda u Rijeci, da se javim na prekrsajni sud u Sesvetama. Dosao sam na rociste i odradio svoj dio, priznao krivnju. Cekam cijelo vrijeme rjesenje, ali ga nisam dobio. Danas kada sam pokrio minus na racunu, nakon par sati gledam stanje i ono je identicno. Sjela naplata od fine. 1825kn + 175kn naknada Zagrebackoj banci. Odmah sam otisao u finu provjeriti i kazu da je naplata od strane prekrsajnog suda u Rijeci. Kazna 2200kn. Dakle ostalo je jos 375 za naplatit kad budem odblokiran. Pretpostavljam da ce banka si opet uzet naknadu od 175kn. Dakle ukupno ce me sve kostati preko 2500kn... a ja nikada nisam dobio presudu, niti imao pravo zalbe, niti ono da ako platis u roku 3 dana 50% kazne... nista! Sto sada? Kome se zaliti? Kome se obratiti? Svjestan sam da novce necu dobiti nazad nikada, ali kakva je ovo pljacka? Kako je ovo moguce?
  5. Kao sto ste i rekli, potrebno je opet mjenjati prebivaliste istim postupkom. Jos jednom hvala i nadam se da nisam previse gnjavio. Pozz
  6. Vlasnik je bio djed. Ne znam tocno po kojoj osnovi sam bio prijavljen. Cijeli zivot sam zivio na toj adresi, od rođenja. Hvala na odgovoru jos jednom, a eto javim i epilog sutra.
  7. Stvar je u tome da živim s roditeljima i starijom sestrom u kući za koju se još uvijek vodi ostavinska rasprava i formalno vlasnik kuće ne postoji. Tu je problem zapravo. Dakle ne moguće je očekivati po vama da sutra kada dođem u Petrinjsku objasnim ženi koja tamo radi kakav sam zajeb napravio i da je moguće da ona sa onog formulara prepravi zaokruženo prebivalište na boravište. Ili je zbilja potrebno opet raditi prebivalište na staru adresu, pa onda raditi boravište na novu? Cijela pozadina priče je još dublja, jer sam dobio sudski poziv neki dan i stara je vidjela. Uspio sam nekako izmuljat da je neka greška nešto, uglavnom popušila je. Stoga sam da mi riješenje od suda ne dođe doma(jer ajde još nekako kako mi je priča prošla, al da vidi i riješenje sve pada u vodu), otišao sa starom od frenda na policiju prijavit boravište, kako bi mi riješenje došlo na tu adresu i da zaobiđem svu dramu doma(ironija je ta da sam si ju sad produbio). Sad teoretski ja moram sa starcima otić opet mjenjat prebivalište? I dal je moguće recimo da onda to ode samnom napravit sestra recimo, jer kao što kažem, vlasnik kuće je preminuo i ostavinska rasprava je još uvijek u tijeku. Btw svima koji mi pomažu/odgovaraju jedno ogromno i veliko hvala!!!!
  8. Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje na koje vas izazivam da odgovorite Dakle sada ćete upoznati najveću budalu u povijesti čovječanstva. Daklem, od kud da krenem. Zabunom sam umjesto boravišta promijenio prebivalište. Postoji li ikakva mogućnost da se to prepravi ili moram ponovno pokretat postupak prijavljivanja prebivališta? Svjestan sam da se ovo vjerojatno nikome nije dogodilo i da ovo nema veze s pravom. Pitam čisto onako očajnički za bilo kakvu pomoć. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija