Jump to content

inekses

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ja sam položila. Ispitivači su bili korektni, nisu pitali ništa što nije među onim pitanjima na stranicama uprave. Iako je cijeli taj dan stresan, pri samom ispitivanju imaju dosta razumijevanja i bitno je samo nešto početi pričati, oni uskaču ako se zapne, barem je tako bilo u mojoj komisiji. Dakle samo ne šutiti, reći bilo šta, stvarno im nije u interesu da ruše. Meni su puno pomogli ovi savjeti s foruma, a i bila su pitanja koja se ovdje stalno spominju. Evo svejedno ću napisati J USTAV- SUSTAV -Što je ustav? Kako se bira predsjednik? Poslovi sabora RH. -Koji su poslovi državne uprave? Kako je uređeno radno vrijeme? Poslovi ministra. ZUP, ZUS-UREDSKO -Kako se računaju rokovi? Tko može biti svjedok (može li svjedok biti maloljetna osoba)? Dijelovi rješenja -Poslovi pisarnice? Kako izgleda žig RH? Što je podnesak? JLS, JLRS- SLUŽBENIČKI -Što se uređuje zakonom o službeničkim odnosima? Kojim ugovorom se uređuju materijalna prava? Što je etički kodeks? Kazne za laku povredu sl.dužnosti - Poslovi općine i gradova? Predstavničko i izvršno tijelo, kako se biraju. EU -Objasniti instituciju po izboru. Što je EU? Valovi proširenja. Što je Šengenski prostor? To je to, sretno svima J
  2. Cestitam na prolasku Koliko dugo traje sve to skupa tamo? Kad mogu ocekivat da ce zavrsiti?
  3. Javi sutra kako je prošlo, ja sam u subotu Mučim se sa EU i državnom upravom trenutno
  4. Hvala Ažurirano Kad imaš ispit? Ja sam 2.7. Ja ću pročitati par puta, ali baš dobro naučiti ona pitanja koja kruže ovdje po forumu, što je i zadnje tina napisala: institucije, ugovori, hrvatska u eu i sl.
  5. Jel se sjećaš možda koja si pitanja imala? Posebice iz EU? EU mi je najgora, jednostavno ima previše toga.
  6. Molim Vas ako netko može odgovoriti kako izgleda polaganje posebnog dijela? Može li se imati literatura pored sebe i može li to biti bilo što?
  7. Pozdrav, Ima nekoga tko je nedavno polagao poseban dio >>Upravni informatički poslovi<< ? Iskustva? Što točno znači da se smije koristiti literatura na pismenom- mogu li se koristiti mobiteli, tableti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija