Jump to content

acacic123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Virtalni, hvala na brzom odgovoru! Može li se barem anonimno prijaviti policiji ilegalno držanje oružja, streljiva i minsko-explozivnih tvari i naprava? Pošto se radi o drugom gradu. Kako? LP
  2. Cijenjeni forumaši, pravnici, Imam dilemu. Radi se o mojoj želji da sudski tužim oca za psihičko maltretiranje u doba mog djetinjstva. Zanima me kakva je sudska praksa te jesu li takve stvari prolazile na sudu. Otac je najblaže rečeno idiot koji je cijeli život maltretirao svoju obitelj (suprugu i djecu) ali je to radio suptilno, bez većih fizičkih izgreda, ali je i toga bilo. Također zlorabljenje djece radi fizičkog rada bilo je svakodnevno (zidanje kuće, radovi u polju,..), djeci (konkretno meni, jer nas je četvero djece) uskraćivani su socijalni kontakti sa vršnjacima i sl. Radi maltretiranja u dobi od šeste do šesnaeste godine imam problema u vidu smetnju koncentracije, bijesa, mržnje prema njemu i tjeskobe. Ne živim više s njim, imam svoju obitelj i u drugome smo gradu. Otac je nasilan, posjeduje ilegalno oružje iz razdoblja DR, te je više puta prijetio ljudima, čak i unutar obitelji. A propos ti prijetnji ne može mu se ništa dokazati jer su ljudi kojima je prijećeno u strahu i gotovo sigurno na sudu neće ništa posvjedočiti.. Nitko nema pravo uništavati ničiji život a ponajmanje život vlastite djece. Satisfakciju bih potražio na Sudu ali ne znam ima li smisla upuštati se u pravne zavrzlame upitnog ishoda? Zahvaljujem Vam na pomoći, srdačan pozdrav!
  3. Poštovani, Imam jedan problem pa Vam se odlučih obratiti. Radi se o sljedećem: U tijeku je legalizacija vikendice koja se nalazi na dvije katastarske čestice. Na jednoj čestici je kuća, na drugoj mali apartman, tj. soba sa wc-om. Taj apartman je nekad bio kovačnica i prenamjenjen je u stambeni prostor. I kuća i apartman kupljeni su 70 godina prošlog stoljeća i postepeno popravljani i nadograđivani. Sad smo dali zahtjev za legalizaciju apartmana. Legalizacija podrazumjeva uređenje papira koji ne postoje (nacrta, ucrtavanja na katastarsku česticu i sl.). Tu legalizaciju vodi jedna arhitektonska firma. Apartman i kuća su spojeni , dakle dijele zajednički zid. Na vrhu tog zida nalazi se mali prozorčić za ulaz u potkrovlje apartmana. Sad arhitektica koja vodi legalizaciju kaže da netko (neko državno tijelo) traži papire od kuće (građevinsku dozvolu i sl.) jer prozor od apartmana izlazi na među (prema kući), a kako spomenuh kuća je jedna čestica, apartman druga pa po njenim riječima ne smije biti otvor na međi, iako je isti vlasnik. Sad kaže dotična arhitektica da moramo ići u katastar po "građevinsku dozvolu" za kuću, međutim kuća nema dozvolu, jer je sagrađena u 17. stoljeću, od mojih kupljena u 1970' te neznam što mogu sad učiniti po tom pitanju. Molim Vas za pomoć. Zahvaljujem! LP
  4. Zahvaljujem na odgovoru Matrix! Dakle da rezimiram, nema realne mogućnosti da mi netko oduzme novac dobiven od bake, ili da mi blokira račun, koliko sam shvatila vaš stučni post (ispričavam se ali mi pravni riječnik nije najjača strana)??!
  5. Zahvaljujem bovu na odgovoru! Još samo da pojasnim, dar nije darovan formalno-pravno, već je samo novac uplaćen na račun, bez nekakve procedure, ugovora i sl. I sve se to zbilo prije 2-3 godine. Nadalje, koliko sam shvatila, ukoliko nitko ništa ne spomene, za to se ne može saznati, npr. pretpostavkom bakinih kćeri, pa da ne temelju pretpostavke traže sud podatke o računu, stanju? Zahvaljujem!
  6. Poštovani, pišem vam jer se sama ne razumijem u pravne stvari a radi se o dosta kompliciranoj stvari, bar za mene. Naime ovako: dosta sam privržena baki, koja me odgajala dobar dio života, i ja sam joj najdraža unuka. Baka ima dvije kćeri, moju mamu i tetu. Mama ima troje djece, teta četvero. Baka je hvala Bogu još živa i zrdava, te je meni darovala određenu svotu novaca. Odnosno sa svoj je računa u banci podigla novac i uplatila na moj račun, pri čemu baka ima punomoć po mom računu. Ni sa mamom ni sa tetom baka nije u najboljim odnosima pošto su teških karaktera i nisu marile za nju nikada, ali su sklone konstrukcijama (lažima). Zanima me mogu li mama i teta, nakon bakine smrti dijeliti novac koji je baka dala meni na gore opisani način? Mogu li uopće saznati za to ako sam ja vlasnica računa? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija