Jump to content

Renata4

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon liječenja kod mog stomatologa, upućena sam u KBC ZG zavod za parodontologiju, gdje su potvrdili da je liječenje završeno i da se može završiti protetski rad na gornjoj čeljusti.. U sječnju ove godine moj stomatolog završava protetski rad. Bolovi i otekline ne povlaće se i upućena sam ponovno u KBC - zavod za paradentologiju gdje predlažu modalitete liječenje zbog neprikladnog protetskog rada; uklanjanje protetskog rada i postavljanje novog ili gingivektomija i prodiljenje kliničkih kruna. Moj stomatolog nije poduzeo ništa već traži od mene da se strpim. Uvjerava me da će bolovi s vremenom prestati. Zato odlazim po drugo mišljenje kod dva druga stomatologa koji mi potvrđuju da medicinski problem za moje bolove i krvarenja postoji i da nije subjektivan. Pošto moj stomatolog ne poduzima opet ništa prebacila sam se kod drugog stomatologa jer sam imala jaka krvarenja i bolove. Stomatolog pokušava čišćenjima ublažiti bolove i otekline, te spasiti ako je moguće skidanje rada, no tek nakon što je skinuo zadnji dio protetskog rada (samo mali dio straga) bolovi se smanjuju na tom djelu, no ostatak zubnog mesa je još uvijek naotečen, bolan i krvari. Očito je stvarno jedini način da se cijeli rad skine i ponivno izradi novi koji ću opet morati platiti. Na koji način da tražim povrat novca od stomatologa za rad koji sam platila, ali je loše napravljen i morat će se skinuti,jer je očito greška stomatologa, tj loš rad. Ako stari stomatolog ima osiguranje od profesionalne odgovornosti koji je postupak, a ako ga nema što onda?
  2. Nakon liječenja kod mog stomatologa, upućena sam u KBC ZG zavod za parodontologiju, gdje su potvrdili da je liječenje završeno i da se može završiti protetski rad na gornjoj čeljusti.. U sječnju ove godine moj stomatolog završava protetski rad. Bolovi i otekline ne povlaće se i upućena sam ponovno u KBC - zavod za paradentologiju gdje predlažu modalitete liječenje zbog neprikladnog protetskog rada; uklanjanje protetskog rada i postavljanje novog ili gingivektomija i prodiljenje kliničkih kruna. Moj stomatolog nije poduzeo ništa već traži od mene da se strpim. Uvjerava me da će bolovi s vremenom prestati. Zato odlazim po drugo mišljenje kod dva druga stomatologa koji mi potvrđuju da medicinski problem za moje bolove i krvarenja postoji i da nije subjektivan. Pošto moj stomatolog ne poduzima opet ništa prebacila sam se kod drugog stomatologa jer sam imala jaka krvarenja i bolove. Stomatolog pokušava čišćenjima ublažiti bolove i otekline, te spasiti ako je moguće skidanje rada, no tek nakon što je skinuo zadnji dio protetskog rada (samo mali dio straga) bolovi se smanjuju na tom djelu, no ostatak zubnog mesa je još uvijek naotečen, bolan i krvari. Očito je stvarno jedini način da se cijeli rad skine i ponivno izradi novi koji ću opet morati platiti. Na koji način da tražim povrat novca od stomatologa za rad koji sam platila, ali je loše napravljen i morat će se skinuti,jer je očito greška stomatologa, tj loš rad. Ako stari stomatolog ima osiguranje od profesionalne odgovornosti koji je postupak, a ako ga nema što onda?
  3. Tražim nekoliko informacija na temu izvanbračne zajednice, 1. znam da se status izvanbračne zajednice dobiva nakon tri godine na istoj adresi ako nema zajedničke djece - barem je tako bilo. Mijenja li se što? Najavljivano je bilo da će biti potrebna izjava kod javnog bilježnika. A što je sa prestankom, tj. kada se smatra da izvanbračna zajednica više nepostoji? Da li je dovoljno da se ne živi više na istoj adresi? 2. Da li izvanbračni partner ima prava ista kao i moja djeca u slučaju moje smrti na podjelu imovine i da li se dijeli u svoj mojoj imovini ili samo onoj zajedničko stečenoj? Naime imam stan koji posjedujem sama, od prije nego živim u izvanbračnoj zajednici sa mojim partnerom, Kuću moje bake u kojoj sada živimo nasljedila sam od moje majke i sada zajednički, odplaćujemo po pola kredit koji sam digla za renoviranje kuće. Željela bi zaštititi imovinu svoje djece, s obzirom da je to njihova djedovina. Brine me otplata kredita u slučaju moje smrti pošto je kuća založena banci, a kredit stoji samo na mene kao i ukupno vlasništvo. Na koji udio ima moj partner, odnosno njegova djeca iz prošlog braka u slučaju moje smrti prije otplate kredita? Da li se uzima u obzir nasljedno pravo i vrijednost nasljeđene nekretnine prije renoviranja, tj. djeli li se cijela vrijednost nekretnine ili se oduzina nasljeđena vrijednost prije renoviranja. Ne bi željela da se partner osjeća zakinuto, no ne bi željela ni da mojoj djeci bude oduzeto nešto što im bi im trebalo pripasti. Da li i moja buduća nasljeđena imovina od roditelja također ulazi u koš koji se djeli na sve ili je ta nasljeđena imovina izuzeta iz prava mog partnera. Naime osim kuće u kojoj moji roditelji sada žive, posjeduju i kuću za odmor. Zbog prirode odnosa sa djecom mog partnera - vidjela sam ih u osam godina zajedničkog života sa mojim partnerom svega nekoliko puta, a djeca, moja i njegova, nam se međusobno ni ne poznaju - ne bi željela da imaju ikakvo pravo na imovinu mojih roditelja. Kako da to reguliram? Molim za savjet. Postoji li osim odricanja njegovog prava na moju imovinu još koji način?
  4. Molim za pomoć, Ljetos smo dogovorili sa projektantom da nam izradi dokumentaciju za rekonstrukciju stare bakine kuće - krovište je okrenuto u krivom smjeru, promjena ulaza, ništa veliko, ali potrebno da dobijemo dokument koji odgovara stvarnom stanju. Još uvijek nismo dobili projekat. Stalno je bilo rečeno do kraja tjedna, pa do kraja tjedna. Pred mjesec dana sam zadnji puta zvala i zamolila da nam veli krajnji rok do kojeg može završiti projekat. Rekao je da ne može razgovarati i da će se javiti. Do danas ništa. Mi bi željeli početi sa nekim radovima, realizirati kredit i sada već pomišljam angažirati nekog drugog. No ne znam da li postoji kakav rok, jer ne bi željela plačati istu stvar, da se javi stari projektant kada budemo već u radovima na kući. Ne želim više moliti ni zvati i pitati kad će, kad će... ali ni čekati sa radovima? Molim savjet
  5. Ako sama tražim u Austriji od institucija povišenu alimentaciju, da li trebam prije sudsku presudu u HR? Od kuda da krenem?
  6. u međuvremenu sam malo istraživala... Ako sama odem u zemlju gdje otac djece živi i tražim tamo od institucija povećanje alimentacije, da li trebam prije od našeg suda riješenje o povećanju i gdje i kako da počnem...?
  7. Molim za pomoć! Rastavljena sam od prije 6 godina, kada je kćer imala 6, a sin 12 godina. Od rastave do danas iznos alimentacije je ostao isti - 165€ po djetetu. Pokušala sam preko besplatne pravne pomoći povećati iznos alimentacije, zbog povećanih potreba djece, kada je sin krenuo u srednju školu, a kćer je bila u osnovnoj školi. No nisu mi znali pomoći, jer je tata odselio i Austriju i kako su mi rekli, komplicirano je dobiti podatke o prihodima od oca koji radi u Austriji. Pokušala sam sporazumno dogovoriti veći iznos, no ostalo je samo na dogovorima. Sin je sada maturant i sprema se na studij, pa bi željela da se, s obzirom na povećane potrebe djece, sudskom odlukom odredi ocu povećani iznos alimentacije. Ako mi netko može pomoći savjetom ili preporukom nekog odvjetnika sa iskustvom u obiteljskom pravu vezanom na inozemstvo na području grada Varaždina, bila bi veoma zahvalna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija