Jump to content

sgdrv

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Cestica je izvan gradjevinskog podrucja, tlo ispod objekta je gradjevinsko. (po rj o izvedenom stanju isla je prenamjena) ostalo se vodi kao okucnica/ poljoprivredno zemljiste.
  2. Postovani, volila bi da mi netko iz struke razjasni neke stvari. U pitanju je zemljiste izvan gradjevinske zone koje ima legalizirani objekt, dakle tlo pod zgradom je gradevinsko, okucnica se vodi kao dvorište (prenamjenjeno je uknjizbom) Sada..pitanje br2... stvar interpretacije, kuca je legalizirana, tlo ispod nje je gradevinsko te ona ima svoju okucnicu dali mogu graditi na toj okucnici nesto sto ce biti - u funkciji glavne zgrade? (napominjem lokacija nije u gradjevinskoj zoni.) Zanima me Gradnja spremnika za vodu. Dole je naveden zakon o gradnji - jednostavne gradevine. Zanima me dali je moguce na poljoprivrednom tlu graditi spremnik za vodu, kao pojam dali i gdje mogu naci u graditeljstvu termin sa nekim specifikacijama (materijali gradnje izgled itd) te ako za ga graditi (buduci da ne treba glavni projekt ni nista) moram prijaviti gradiliste. Na temelju članka 128. stavka 1. i članka 153. stavka 2. Zakona o gradnji (»Narodne novine«, broj 153/13 i 20/17) ministar graditeljstva i prostornoga uređenja donosi PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM I DRUGIM GRAĐEVINAMA I RADOVIMA Članak 2. (1) Bez građevinske dozvole i glavnog projekta može se graditi: 1. Pomoćna građevina koja se gradi na građevnoj čestici postojeće zgrade,odnosno na građevnoj čestici zgrade za koju postoji akt kojim se odobrava građenje, za potrebe te zgrade i to: a) cisterna za vodu i septička jama zapremine do 27 m3 b) vrtna sjenica Hvala!
  3. ok dakle ako nebude uvijet napustana moze bit i tu. super hvala.
  4. dali je moguce odsluzivanje uvijetne u hrvatakoj ako je strani drzavljanin (taljan) dobio uvijetnu od 6 mj u italiji? gospodin je prijavljan u hrvatskoj ovdije vec zivi vec duzi niz godina , ima zenu i dijecu te vlastiti obrt. navodno ima zakon gdje pise da se moze odsluzit uvijetna u drugim drzama evropske unije.dali je to istina ?kome se treba obratiti za ostvariti to pravo odsluzivanja u hr ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija