Jump to content

zelengajska

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

215 pregleda profila
  1. Imam uputnicu, ali nije iskoristena, jer se nemate kome obratiti. A ni dr.opce prakse nisu odgovorili na upit o zurnom terminu. Ma da, napravit cu svakako zahtjev, i priloziti i slike bolesne osobe da vide malo.. Hvala u svakom slucaju za komentar. Lp
  2. Poštovani, Molim info ,ukoliko netko ima saznanja ,da li ima smisla predati na Hzzo zahtjev za povrat novca, a vezano za uslugu koja se obavila kod dr. Specijaliste privatne prakse koji nema ugovor sklopljen sa hzzo. Naime zbog simptoma - bolesti koja traje vec skoro 30 dana, dobivanja injekcija, tableta nije urodilo plodom. Specijaliste u bolnici nije moguce dobiti na tel.ni pacjent ni dr.opce prakse, znaci niti za konzulatcije oko daljnjeg ljecenja putem maila. Nevjerojatno sto nam rade... Ako imate saznanja..molim komentare.. Hvala i lp.
  3. Lijep pozdrav svima, molim info ako netko zna: da li se prijava za PPN, treba izvršiti 30 dana od dana rješenja o dosudi ili od dana pravomoćnosti istog. pozdrav i hvala!
  4. poštovani, proces još nije u cjelosti završen, tako da možda i dobijem račun (od nekoga od navedenih sudionika) za sada to nisam išla istraživati. porezna me iznenadila svojim prvim komentarom, iako on nije "služben" , mada sam tražila neslužbeno mišljenje "poreznog stručnjaka " iz jedne PU,koji je isto rekao PDV...se plaća... ovih dana očekajum pravomoćno rješenje o dosudi, nakon čega ću izvršiti prijavu. ukoliko rješenje PU dođe s pdv-om, barem da znam da imam argumente za žalbu.
  5. poštovani, prije svega zahvaljujem na trudu i vremenu. sve navedeno s Vaše strane već sam čitala i previše puta...i zaista si ne mogu protumačiti koliko čega bih bila u obvezi platiti, znači nakon što predam prijavu u poreznu. prije dražbe sam kontaktirala 2 odvjetnika s upitom da li je u cijenu uključen pdv...odgovori su bili da je to cijena s pdv. nakon dražbe sam otišla u PU, po obrazac za prijavu, gdje je gđa. na šalteru rekla da će se vjerojatno trebati pvd ili ništa. nakon toga kontaktirano više PU ,i svi su na prvu su dali odgovor da se plaća pdv...tek što sam im spomenula neke od članaka zakona koje ste i Vi naveli....potom su rekli da nisu u mogućnosti dati svoje obvezujuće mišljenje. nastavno sve ovome, mogu samo spomenuti da sam prije 4 godine kupila stan , te je porezno rješenje obračunato na slijedeći način: cijena nekretnine 400.000,00 od toga zemljište i komunalne naknade su iznosile cca 50.000,00 te su mi na tih 50.000,00kn obračunali ppn. zaista mi nije ništa jasno , u pogledu izračuna poreza. ako po novom zakonu od 01.01.2015. sam obvezna platiti pdv, da li je to na ukupnu cijenu nekretnine, ili se on obračunava na ciju zemljišta i komunalne naknade. ukoliko ste u mogućnosti i dobroj volji , molim Vaš komentar , koliko bi ja čega po Vašem za novu nekretninu trebala platiti. isprika na poduljem tekstu, ali kraće nisam mogla, a da bi bilo jasno. s poštovanjem uz pozdrav. ksenija Ažurirano kupoprodajnog ugovora nema, samo rješenje o dosudi.
  6. poštovani, kupila sam kuću na javnoj dražbi .... s obzirom da su mišljenja poreznika i odvjetnika vrlo različita u pogledu oporezivanja, molim za Vaše informacije. ovrhovoditelj: banka ovršenik: porezni obveznik ( sada u blokadi, prije nekoliiko godina pokrenut ) kupac ;fizička osoba nekretnina kupljena na dražbi, izgrađena 2010, nema uporabnu dozvolu ni priključke , te nije korištena. za postignutu cijenu nekretnine , ne mogu dobiti točnu info, da li je tržišna vrijednost sa pdv-om ili bez i naravno, da li se na tu nekretninu plaća 5% ppn ili na postignutu cijenu na dražbi + 25% pdv....što je pozamašan iznos, na koji nismo bili upozoreni radi se o prvoj nekretnini.... zahvaljem unaprijed svima, na mogućoj pomoći....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija