Jump to content

Deutsch

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, 2017 godine je sudskim postupkom odobren razvod braka. Ja sam uredno primila moju pravomocnu presudu medutim druga strana (moj bivsi) nije preuzeo svoju. Ove godine sam trazila potrebne papire zbog namjere stupanja u novi brak i naravno utvrdeno je da nije doslo do pravomocne presude, sve ove godine jer on nije tada preuzeo svoju postu. Pokusavala sam doci do sutkinje cak i pismeno, ona ne reagira. Zvala sam sud i kazu da je doslo do neke pogreske jer presuda nije pravomocna. Sta sada mogu uciniti? Druga strana nije zainteresirana i ne zeli otici na sud po svoju presudu! Zar je moguce ovako nesto??
  2. Pozdrav,treba mi potvrda da se o osobi ne vodi kazneni postupak za rad u inozemstvu,pretpostavljam sa opcinskog suda?!Nisam nikada kaznjavana osim što sam bila na sudu zbog nasilja u obitelji(moj bivsi je bio nasilan)i imam ne placene dugove,dakle Kredit,telefonske pretrage isl.što znači to za mene,hoće li što od toga biti evidentirano na toj potvrdi?
  3. Suprug i ja živimo već 4 godine odvojeno,ja sam sa maloljetnim djetetom preselila u inozemstvo,nismo se još razveli,duga i komplicirana priča.želim se razvesti i rijesiti problem alimentacije, koju ne plaća redovito.što mi je najbolje uciniti (sporazumni ne dolazi u obzir)
  4. Postovana,prije dvije godine sam se odselila sa makoljetnim djetetom.Bivsi suprug je bio suglasan ali nisam imala nikakvu pismenu potvrdu.Problemi pri upisu u školu, također je istina da se može raditi o otmici itd.U slučaju da dijete mora na operaciju ili neki medicinski zahvat za sve trbate njegov pristanak.Savjet;otići kod javnog bilježnika sve napismeno,zatim prevesti na potreban jezik. Lijepi pozdrav
  5. Poštovani,zanima me što se desava kada se Kredit u banci ne plaća.Naime Kredit smo podignuli suprug i ja,dvije godine placala,došao razvod braka,razlaz,odselila sam vani,suprug trebao plaćati ali na zalost nije.Već dvije godine nisam ništa platila.Bojim se doći u Hr,postoji li mogućnosti da me se kazneno goni i eventualno zadrzi u zatvoru ili sl.?što ako me na granici ne puste natrag zbog duga,jeli to moguće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija