Jump to content

lulijana

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. molila bi pomoć ako neko zna,situacija je sljedeća: jedna osoba je zaposlena u Bosni na puno radno vrijeme (direktor firme).Jel se može ta osoba zaposliti i u Hrvatskoj na puno radno vrijeme dok je u Bosni i dalje prijavljena na puno radno? ako ne može jel se može zaposliti u Hrvatskoj barem na pola radnog vremena? hvala!!
  2. Draga u problemu ne možeš bit kažnjenja za ometanje postupka zato što si uložila žalbu.To je tvoje zakonsk pravo.Jedino ne smiješ vrjeđat nikoga u žalbi.A kako sastaviti žalbu,to će ti odgovorit neko malo stručniji od mene:)
  3. Radnica u obrtu u kojem radim je dobila otkaz 18.11. Starog godišnjeg joj ostalo pet dana i to će iskoristit tijekom otkaznog roka koji je dva mjeseca. No međutim po toj računici njoj će otkazni rok isteći 18.01. iduće godine. Šta sa tih 18 dana u novoj godini? Jel mora zbog tih 18 dana dobit još nešta godišneg za tu 2017 godinu ili joj se isplaćuje naknada za neiskorišteni dio godišnjeg?
  4. Ja nekako mislim da ne bi smijeli dobit kaznu kolko su meni poznata prometna pravila a voačica sam već jako dugo.Šta ako ste vi došli iz ove okomite ulice i odmah skrenuli desno u slijepu, onda niste ni mogli vidjet onaj znak koji je očito prije raskršća stavljen.A kolko je meni poznato nakon križanja prestaje vrijedit znak koji je prije križanja zar ne?
  5. Zanima me slijedeće: radim u jednom obrtu i vlasnik bi sad htjeo da posluje kao d.. Mene zanima koji je postupak oko toga, kako to ide, gdje početi s prebacivanjem obrta u d..? Ako je to uopće moguće napravit iako sam čula s više strana da se to može. Mi ne znamo uopće koji su koraci oko toga pa ako nam netko može pojasnit bili bi jaaako zahvalni! Isprike ako sam promašila forum )
  6. Moguće da ti je završilo na oglasnoj ploči ako ti nisu uspjeli uručiti ovrhu na prijavljenu adresu. Najbolje otić u finu pa vidjet tamo o čemu je točno riječ.
  7. Imaš pravo da ti se naknadi šteta i za auto i za ozljede:namiguje:.
  8. Svaka čast ići sam protiv odvjetnika. Javi kako završi predmet.
  9. Ja isto ovo ne mogu vjerovat. Ovako šta nikad čula nisam. Pa čak i ja znam da mora pisati taj broj čestice koji piše na vlasničkom listu. Čudi me da ni sudac ni odvjetnici nisu znali da to mora pisat. Znam da se kod sudskih presuda može tražiti da sud ispravi presudu al ne znam jel to vrijedi i za nagodbe:zbunj:
  10. Napravit ćete ugovor o kupoprodaji i onda će se oni po tom ugvoru upisati ko vlasnici te tvoje 1/3.
  11. Evo da i ja javim. Poslala sam bivšem poslodavcu mail i opet su mi odgovorili da nemam pravo i da me neće ništa isplatit. Onda sam ih opet zvala da su dužni pa su mi i preko telefona rekli da oni to neće platit i da ih prestanem zvati oko toga pa sam ipak nazvala svog odvjetnika da ga pitam jel su mi dužni platit. On je rekao da su svakako dužni i da ne brinem, kad on napiše neki oštar dopis da će platit. I jutros čim im je stigo dopis od odvjetnika su me nazvali i rekli da će mi sutra biti sve isplaćeno tako da se definitivno ima pravo na naknadu.
  12. Izgleda da ipak onda nije tolko jednostavno pitanje čim vi G-man i Ljubo imate različita mišljenja a isto tako i moj bivši i trenutni poslodavac.Pošto je 2-2 u mišljenjima morat ću onda ipak opet smetat svog odvjetnika pa da vidim što on misli i jel imao takav slučaj. Hvala vam na mišljenjima obojici puno!
  13. Hvala na odgovoru Ljubo! Al sad sam malo zbunjena oko ovog godišnjeg kod novog poslodavca. On mi je sam rekao da imam pravo kod njega na cijeli godišnji od 4 tjedna i da ću ga dobit krajem godine. Znači nemam pravo ipak na cijeli
  14. Oprosti, a jel može ići osiguranje regresom ako nije bio alkoholiziran? Ovo za bonus mi očekivano da će ići ako nema ugovoren čuvar bonusa ili tako nešta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija