Jump to content

Tin123

Korisnik
 • Broj objava

  109
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan... Ovako, imam saznanja da kamatar skuplja papire za mirovinu i da će mu to mirovina najvjerovatnije biti odobrena.... kamatar ima 35 godina života i cca 10 godina staža, ali eto i to je moguće u lijepoj našoj. Mene zanima kuži li se tko na temelju koje dijagnoze može dobiti mirovinu (ne znam jesam li se dobro izrazila) odnosno pretpostavljam da je bolovanje godinu i pol dana dobivao na temelju psihe jer nema na temelju čega drugoga. Kakvu mirovinu može dobiti na temelju takve dijagnoze za bolovanje (možete slobodno napisati i vaše pretpostavke jer je psiha samo moja indicija, ali mislim da je 99%točno) i što to može značiti u ovom našem slučaju? Hoće li mu to sutkinja uzeti kao olakotnu okolnost, kakvu odštetu može tražiti od mog oca (pretpostavljam da je ovo sve priprema za odštetu koju misli potraživati), u kojem slučaju mogu otac i brat najgore proći i za kraj kako tog lika zaustaviti u tim njegovim radnjama jer on nema granica!
 2. Razgovor s kamatarom

  Podigunta je optužnica protiv tate i brata...prošli tjedan je došlo Rješenje da se Optužnica potvrđiva. Ovdje me zanima zašto to rješenje nije poslano i na odvjetnika od kamatara jer je i on dobivao svu dokumentaciju od suda, a ovo sada nije dobio, odnosno nije naveden među primateljima. Imamo informacije da si kamatar sređiva mirovinu na temelju bolovanja. U pravu ste...kamataru je dosadno jer ima previše slobodnog vremena pa maltertira mog tatu i samo ga prati gdje je onda ga snima, a mog brata prati preko društvenih mreža.
 3. Razgovor s kamatarom

  Bili su na sjednici kod suca... došli su tata, brat i kamatar (iako je mene odvjetnik uvjerio da se kamatar najvjerovatnije neće niti pojaviti).... kamatar je došao sa kojekavim snimakama, slikama, čak prati mog brata što stavlja na Instagram i to je printao. Sutkinju ti njegovi dokazi nisu puno zanimali, čak je rekla da to niti ne može prihvati kao dokaz. Sjednica je trajala nekih sat vremena... za kraj je sutkinja rekla da će uskoro pokreniti postupak protiv tate i brata (valjda je napisala požurnicu) u vezi iznude...kamatar se i dalje cijelo vrijeme vodi po bolovanju. Sada ćemo viditi što će dalje biti.
 4. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan...molim vas bi za pomoć jer je hitno. Danas je policija donesla tati i bratu POZIV koji glasi: Pozivate se kao OKRIVLJENIK na sjednicu optužnog vijeća radi preispitivanja mjera opreza u gornjem kaznenom predmetu kod ovog suda dana 27.ožujka 2018. u 10:30h sati, sudnica_____ zbog kaznneog djela 243.stavka 1.,3. i 4. UPOZORENJA: Okrivljenik na sjednici optužnog vijeća može se očitovati na dokaze optužbe, odnosno upozoriti na dokaze koji idu u korist okrivljenika (čl.350. stavak 3 ZKP/08). Sjednica vijeća će se održati i ukoliko okrivljenik ne pristupi na sjednicu, kao i ako se poziv nije mogao uredno uručiti zbog neprijavljivanja sudu promjene adrese (čl. 349. stavak 2. i 3. ZKP/08). Jedan poziv je dobio tata, a jedan brat. MI pretpostavljamo da je sve vezano sa situacijom koju sam opisala u postu koji sam objavila 07.03.2018. jer mjere zabrane su im izrečene još u veljači 2017. godine i od tad nisu bili pozivani na sud, a mjere zabrane su tekle. Sada nedavno bila je situacija koju sam opisala u postu 07.03.2018. Mene sada zanima što će ih na tom ispitivanju pitati i što bi im bilo najpametnije da kažu. Zvala sam odvjetnika i on mi kaže da se samo kratko izjasne da oni ne mogu utjecati na njegovo ponašanje (kamatara) jer on ustvari kad god sretne tatu u gradu ide za njim i na kojekave načine ga provocira, a brat mi puno rijeđe ide u grad i onda njega nema priliku niti srest tako da bratu ustavri nije niti jasno zašto je i on dobio poziv i da oni jedino svoje ponašanje mogu kontrolirati. Što bi tu bilo najpametnije za reći i kako se uopće ponašati. Odvjetnik kaže da nema potrebe da on dolazi tako da će njih dvojica ići bez njega. Bilo kakav savjet je dobrodošao.
 5. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan.... Jučer mi je tata bio u gradu i dogodilo se ono čega sam se cijelo vrijeme bojala...kamatar ga je skužio i cijelo se vrijeme vozao za njim (tata je išao na benzisku postaju i kamatar je tamo dva puta kružio oko njega da bi ga nakon toga pratio kroz cijeli grad), nakon toga tata je otišao kući da bi ga nazvala policija da ga je kamatar prijavio za nepridržavanje mjera opreza. Na policiji je kamatar naveo da je tata stao na pješačkom prijelazu,a kamatar se nalazio iza njega i da je tata ubacio auto u rikverc. Policija je to proslijedila na ODO. Što to sada znači? Hoće li sada tata završiti u istražnom zatvoru?
 6. kaznena prijava-prijetnje

  Dobar dan... ovako...prije par dana dobila sam Rješenje u kojem se potrvđiva Optužnica protiv mene. Nije bilo nikakvih novosti tako da se prije nisam javljala.
 7. Razgovor s kamatarom

  Koliki su troškovi pokretanja privatnog progona i koliko to u konačnici iznosi?
 8. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan, možete li mi po točkama točno opisati kako se pruzima privatni progon (od početka kome se dostavlja zahtjev za preuzimanje, tko odlučiva o ispitivanju okrivljenika, tko ih ispitiva, jeli tu uključen i Županijskui sud), sve po koracima? Dali se može od nadležnog suda tražiti javno suđenje?
 9. Razgovor s kamatarom

  Dali postoji mogućnost npr. s obzirom da je mjesno nadređeni sud u Zagrebu onda na Općinskom sudu u Zagrebu moraš pokrenuti privatni progon i preuzimaš ulogu privatnog tužitelja, dali možeš tražiti promjenu Suda odnosno cijeli postupak prebaciti na npr. Općinski sud u Split? U kojoj fazi postupka to možeš napraviti ako se uopće može napraviti? Dali obustavom istrage okrivljenici imaju pravo tužiti za lažno prijavljivanje kaznenog djela?
 10. Razgovor s kamatarom

  G-man hvala na odgovoru. Što se tiče točke 2. dali sami biramo na kojem ćemo sudu pokrenuti privatni progon, pokretanje tog progona ne razumijem. Kako pokrenuti taj progon, možemo li sami nešto sastaviti (ima li nekakva spranca) samo da pokrenemo pa cemo kasnije detaljnije obrazlagati. Može li DO odgovarati što je to sve površno odrađeno? Htijela bi na ŽDO napisati svoje mišljenje vezano za cijelu našu situaciju, imam čak i podatke Županijske državne odvjetnice koja je nadzirala predmet pa bi na nju naslovila.
 11. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan... Vezano za kaznenu prijavu u kojoj je moj brat prijavio kamatara koji mu je fiducijom oduzeo stan i još dvojicu (utjerivača dugova za kamatara i drugog kamatara koji je od mog brata fiktivinm kupoprodajnim ugovorom upisao se na 1/3 nekretnine) danas nam je stiglo od ODO Rješenje u kojem se obustavlja istraga protiv njih. Podnesena kaznena prijava bila je pod nadležnošću (ne znam jesam li se dobro izrazlia, ali ODO moralo je za vezani predmet podnosti izvještaje ŽDO). Imam sljedeća pitanja: - Obustava istrage jeli isti pojam kao odbačaj kaznenne prijave, koja je razlika? - Na navedeno Rješenje imamo li pravo žalbe, pretpostavljam da nemamo jer nam piše da možemo preuzeti privatni progon u roku 8 dana. Dali privatni progon moramo preuzeti na Državnom odvjetništvu koje je obustavilo istragu ili možemo tražiti da se cijeli predmet prebaci na drugo DO (npr. u Zagrebu)? - S obzirom da je predmet bio pod nadležnošću ŽDO možemo li njima poslat svoju stranu viđenja predmeta, odnosno primjedbe vezane za odbačaj predmeta. Primjer. taj isti utjerivač dugova protiv mene je podnesao prijavu za lažno prijavljivanje kaznenog djela i lažno svejdočenje (pisala o predmetu u temi "kaznena prijava-prijetnje") i ODO je protiv mene podiglo Optužnicu dok je protiv njega i dvojice kamatara istraga obustavljena (nadam se da sam uspjela objasniti). U dopisu ŽDO napisala bi detaljno cijelu našu situaciju koju bi potkrijepila dokazima, odnosno Rješinjima koje je protiv nas donosilo ODO.
 12. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan... Najprije da pohvalim izgled portala... na prvu mi se čini odlično! Već mi dosta vremena portal nije radio tako da se iz tog razloga nisam javljala... Kazneni postupak koji je pokrenut protiv kamatara za prekoračenje nužne obrane ODO je odbacilo, dok je protiv tate i brata podignuta Optužnica protiv imovine-iznudom u pokušaju, opisano i kažnjivo po čl. 243. st. 1. i 3. i 4 Kaznenog zakona. U Optužnici je stajalo da sud produlji za tatu i brata mjere opreza iz članka 98. st.1 i 2. t.4 ZKP 08 zabranom približavanja kamtaru. Odgovor na Optužnicu je napravljen. Prije par dana stiglo je Rješenje u kojem stoji da se produljuju mjere oprezai da izvršenje mjera provode djelatnici Policijske postaje koji su sud dužni izvještavati o provođenju, odnosno o pridržavnaju ili nepridržavanju istih u pismenom obliku svakih 15 dana odnosno kad god to sud zatraži. Mene ovdje zanima na koji način Policijska postaja provodi te mjere? Ustvari strah me je da se nebi dogodila situacija da na neki način nebi se namjestilo tati ili bratu da se neprdržavaju tih mjera, (ustvari uopće ne prilaze kamataru) s obzirom da je sada policiji dana ta mogućnost. Par puta sam već srela kamatara i načelnicu policije na kavi pa se iz tog razloga bojim da nebi što smjestili.
 13. Razgovor s kamatarom

  Večer! Imam sljedeću situaciju... Tata i brat otišli su kod kamatara (čovjek koji je od mog brata fiducijom iskamatario stan) na razgovor s namjerom da se dogovore oko tog stana na način da moj tata plati njemu dug, a on nama vrati stan. Problem je što su mu otišli na posao i tamo je izbio fizički napad, a taj fizički napad zabilježio je videonadzor. Kamatar je mom tati nanio teške tjelesne ozljede (našprica suzavcem, izbio dva zuba, teleskopskom palicom ga opalio preko lica, iščešio mu rame i još ga nogom udario), a brata je udario palicom preko lica. Tata i brat su nakon tog događaja otišli na policiju prijaviti kamatara, policija ih je uputila na hitnu dok je kamatar pozvao hitnu i njega je hitna dopremila u bolnicu. Imama saznanja da je videonadzor zabilježio da je tata prvi napao kamatara. Trenutno je situacija da su mi tata i brat privedeni na krminalističku obradu u policiju, a kamatar još leži u bolnici jer je tako odredio doktor (mislim da je više gluma, nego potreba). Zanima me koji su daljnje radnje s mojim tatom i bratom, koliko mogu biti na kriminalističkoj obradi, koja su daljnja postupanja i s obzirom s kakvim čovjekom imamo posla što možemo očekivati koje posljedice možemo imati? Ažurirano Sada su mi iz policije javili da su ih uhitili po članku 6. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira i da će sutra biti suđenje. Što nam je u trenutnoj situaciji najpametnije napraviti?
 14. kaznena prijava-prijetnje

  Poštovani, Imam sljedeću situaciju.... U mjesecu lipnju prijavio sam jednu osobu da mi se prijetila, ustvari na pješačkom prijelazu iz auta mi je rekla "riješiti ću te života". Otišao sam to na policiju prijaviti. U policiji je bio policajac koji je to sve zapisao na običan papir i rekao da će on to predati na ODO i da ja ne moram ništa potpisati. S obzirom da mi ništa nije stizalo vezano za prijavu, u kolovozu idem na policiju dignuti potvrdu da sam prijavio prijetnju. Potvrdu čekam tri sata u policiji da bi kad sam je dobio vidio da je moj iskaz promijenjen odnosno umjesto riječi "riješiti ću te života", napisano je "riješiti ću te" i krivi datum prijave. Kako sam taj dan čekao tri sata za taj papir odlazim kući i drugi dan se ponovno vraćam da prijavim nepravilnosti. Primaju me dva policajca i nude mi da podnesem novu prijavu, odnosno da postojeću nadopunim, ali ja to ne želim nego tražim da se vidi koji je policajac prvi put od mene uzimao iskaz i gdje je ta njegova bilješka koju je vodio. S obzirom da me prijavljena osoba i dalje psihički maltretira odnosno kad god prođe kraj mene autom izbulji se u mene, nešto mrmlja u autu, kad idem pješice gleda za mnom dok god sam mu u videokreugu (to se događa svakodnevno jer živimo u maloj sredini). Policajci mi prave Zapisnik i u njemu upisuju te prijetnje koje se događaju svakodnevno i upisuju da tražim da se nađe bilješka koju je policajac u mjesecu lipnju zapisao sa mnom skupa pred mojim očima. To potpisujem. U rujnu dobivam poziv na ispitivanje na ODO i prije par dana stiže mi Rješenje od ODO da je moja kaznena prijava odbačena. Svi argumeni navedeni u Rješenju su netočni, primjer u Rješenju za istu situaciju stoje tri različite stvari: 1. bio sam u jednom ugostiteljskom objektu i pozvao sam osobu x za šank da razgovaramo, to se dogilo u veljači - moja izjava i istinita, 2. svjedok - da sam u mjesecu lipnju bio u ugosteljskom objektu i da sam razgovarao sa osobom x, 3. svjedok - da sam u mjesecu lipnju bio u ugosteljskom objektu i da uopće nisam razgovarao s osobom x. Znači kaznena prijava mi je odbačena sa netočnim argumentima, odnosno u Rješenju za istu situaciju pišu tri situacije, a da ne nabrajam dalje. Na kraju Rješenja mi stoji da mogu preuzeti kazneni progon protiv osobe x, ali ne vidim smisao preuzimanja progona ako ponovno idem preko istog suda.
×