Jump to content

Tin123

Korisnik
 • Broj objava

  132
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Tabularna izjava

  Znači ja, mama i taj "treći" sada smo vlasnici svatko u jednoj trećini...taj "treći" želi pokrenuti razvrgnuće suvlasničke zajednice (ispravite me ako sam krivo napisala), kako ide postupak oko toga...imamo li ja i mama kakva veće prava od njega s obzirom da nas dvije činimo 2/3 skupa npr. mora li sud najprije nama ponuditi kupnju njegovog dijela ili nešto slično...što bi meni i mami bilo najprihvatljivije s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo...
 2. Tabularna izjava

  U članku III. stoji....Prodavatelj(i) ovlašćuje(u) kupca(e) da, bez bilo kakvog daljnjeg pitanja ili odobrenja, može(gu) u zemljišnim knjigama ili u drugim javnim očevidnicima ishoditi uknjižbu prava vlasništva kupljenih nekretnina iz točke I. ovog ugovora na svoje ime. Vjerovatno onda po ovom članku može se upisati...
 3. Tabularna izjava

  Dobar dan, Moje pitanje je sljedeće: Ja, mama i brat smo vlasnici jedne nekretnine, svatko u 1/3. Moj brat je svoj dio prodao na način da je kupio obrazac u Ugovor o kupoprodaji nekretnina u NN novinama i popunio ga sa kupcem i nakon toga su ga ovjerili kod javnog bilježnika. Na obrasce je ispisano sve osim da se radi o 1/3. Tabularna izjava nije potpisana. Zanima me jeli se kupac mogao uknjižit u gruntovnici ako nema tabularne izjave?
 4. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan.... Nedavno je kamatar prodao stan koji je oduzeo mom bratu fiducijom... Kamatar je 01.04.2016. predao pravo na uknjižbu za pravo vlasništva, a 02.11.2018. predano je pravo na uknjižbu za nove vlasnike, ali još nisu uknjiženi. Zanima me na koji način mogu provjeriti jeli kamatar: - platio stan porez na stan i u kojem iznosu, - jesu li ti novi kupci dobili porezno rješenje i koliko oni moraju platiti poreza, - jeli kamatar obavezan platiti porez i prirez na dohodak od imovine s obzirom da još nije prošlo 3 godine od kad je nabavio nekretninu.
 5. Legalizacija objekta

  Dobar dan... Danas su mi se javili iz Državne geodetske uprave u Rijeci... Rješenje i elaborat su mi našli, ali nažalost na Rješenju ne postoji akt o gradnji..ako želim kopiju Rješenja i elaborat moram doći osobno k njima. Čovjek s kojim sam se čula uputio megruntovnicu da dignem povijesni vlasniči list, odnosno da vidim tko su sve prije nas bili valsnici pa da s tim podacima u zgradi urbanizma probam vidjeti ima li uporabna dozvola ili ne.
 6. Legalizacija objekta

  Što se tiče katastra... s obzirom da mi objekat nije u mjestu gdje stanujem nego u drugom gradu na koji način da zatražim upravno i rješenje i elaborat, dali to moram baš zatražiti tamo gdje mi je objekat ili mogu u i u svom gradu? Ako moram tamo gdje mi je objekat postoji li nekekav zahtjev da mogu preko maila zatražiti? p.s. vidila mail, hvala
 7. Legalizacija objekta

  Što ako se ne spominje akt za gradnju i oznaka, što da tada napravim? Dali znači ako uspijem ishodovati Uporabnu za građevine izgrađene na temelju akta izdanog do 2007. ne moram predavati Zahtjev za legalizaciju?
 8. Legalizacija objekta

  Poslano...
 9. Legalizacija objekta

  Kako mogu provjeriti kad je objekt izgrađen? Ja mislim da nije prije 68, ali da budem sigurna.
 10. Legalizacija objekta

  Znači moram ići u područni ured za katastar gdje se objekt nalazi. Može li se to riješiti u jednom danu ili se mora čekati?
 11. Legalizacija objekta

  Kod mene je situacija malo složenija, ali potrudit ću se ukratko opisati... Radi se o objektu u kojem žive podstanari i oni žele kupiti taj objekt kreditom. Koliko sam čitala po internetu objekt mora imati kompletne papire da bi se mogao dignuti kredit za njega. Gdje bi ja i na koji način ustvari mogla provjeriti dali imamo što od papira što se tiče objekta? Mi smo objekt naslijedili i zbog toga imamo samo vlasnički list.
 12. Legalizacija objekta

  Nismo. Može li se sada podnijeti? Koje su sankcije ako se sada podnese?
 13. Legalizacija objekta

  Poštovani, Moj problem je sljedeći pa Vas molim za mišljenje... Pokrenila bi legalizaciju objekta, od dokumentacije imama samo vlasnički list (1/3 vlasništva je moja, 1/3 mamina, 1/3 od osobe x).... Zanima me od čega kreniti s obzirom da mi se objekt ne nalazi u mjestu u kojem živim...
 14. Razgovor s kamatarom

  To je po mom mišljenju trebalo već odavno uvrstiti u Zakon, jer ovako državni odvjetnici nisu kontrolirani od nikog i nikom ne odgovarju za svoje postupke.
 15. Oduzimanje zaštitarske iskaznice!

  Jutro... Moje pitanje je sljedeće: s obzirom da još ništa nismo dobili od Županijskog suda vezano za žalbu ima li kakav način da se to može ubrzati. Razmišljala sam da odemo do Županiijskog suca i s njim ljudski razgovaramo i objasnimo mu cijelu našu situaciju, ne znam jeli to pametno?
×