Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tin123

Korisnik
 • Broj objava

  129
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Razgovor s kamatarom

  Dobar dan.... Nedavno je kamatar prodao stan koji je oduzeo mom bratu fiducijom... Kamatar je 01.04.2016. predao pravo na uknjižbu za pravo vlasništva, a 02.11.2018. predano je pravo na uknjižbu za nove vlasnike, ali još nisu uknjiženi. Zanima me na koji način mogu provjeriti jeli kamatar: - platio stan porez na stan i u kojem iznosu, - jesu li ti novi kupci dobili porezno rješenje i koliko oni moraju platiti poreza, - jeli kamatar obavezan platiti porez i prirez na dohodak od imovine s obzirom da još nije prošlo 3 godine od kad je nabavio nekretninu.
 2. Legalizacija objekta

  Dobar dan... Danas su mi se javili iz Državne geodetske uprave u Rijeci... Rješenje i elaborat su mi našli, ali nažalost na Rješenju ne postoji akt o gradnji..ako želim kopiju Rješenja i elaborat moram doći osobno k njima. Čovjek s kojim sam se čula uputio megruntovnicu da dignem povijesni vlasniči list, odnosno da vidim tko su sve prije nas bili valsnici pa da s tim podacima u zgradi urbanizma probam vidjeti ima li uporabna dozvola ili ne.
 3. Legalizacija objekta

  Što se tiče katastra... s obzirom da mi objekat nije u mjestu gdje stanujem nego u drugom gradu na koji način da zatražim upravno i rješenje i elaborat, dali to moram baš zatražiti tamo gdje mi je objekat ili mogu u i u svom gradu? Ako moram tamo gdje mi je objekat postoji li nekekav zahtjev da mogu preko maila zatražiti? p.s. vidila mail, hvala
 4. Legalizacija objekta

  Što ako se ne spominje akt za gradnju i oznaka, što da tada napravim? Dali znači ako uspijem ishodovati Uporabnu za građevine izgrađene na temelju akta izdanog do 2007. ne moram predavati Zahtjev za legalizaciju?
 5. Legalizacija objekta

  Poslano...
 6. Legalizacija objekta

  Kako mogu provjeriti kad je objekt izgrađen? Ja mislim da nije prije 68, ali da budem sigurna.
 7. Legalizacija objekta

  Znači moram ići u područni ured za katastar gdje se objekt nalazi. Može li se to riješiti u jednom danu ili se mora čekati?
 8. Legalizacija objekta

  Kod mene je situacija malo složenija, ali potrudit ću se ukratko opisati... Radi se o objektu u kojem žive podstanari i oni žele kupiti taj objekt kreditom. Koliko sam čitala po internetu objekt mora imati kompletne papire da bi se mogao dignuti kredit za njega. Gdje bi ja i na koji način ustvari mogla provjeriti dali imamo što od papira što se tiče objekta? Mi smo objekt naslijedili i zbog toga imamo samo vlasnički list.
 9. Legalizacija objekta

  Nismo. Može li se sada podnijeti? Koje su sankcije ako se sada podnese?
 10. Legalizacija objekta

  Poštovani, Moj problem je sljedeći pa Vas molim za mišljenje... Pokrenila bi legalizaciju objekta, od dokumentacije imama samo vlasnički list (1/3 vlasništva je moja, 1/3 mamina, 1/3 od osobe x).... Zanima me od čega kreniti s obzirom da mi se objekt ne nalazi u mjestu u kojem živim...
 11. Razgovor s kamatarom

  To je po mom mišljenju trebalo već odavno uvrstiti u Zakon, jer ovako državni odvjetnici nisu kontrolirani od nikog i nikom ne odgovarju za svoje postupke.
 12. Oduzimanje zaštitarske iskaznice!

  Jutro... Moje pitanje je sljedeće: s obzirom da još ništa nismo dobili od Županijskog suda vezano za žalbu ima li kakav način da se to može ubrzati. Razmišljala sam da odemo do Županiijskog suca i s njim ljudski razgovaramo i objasnimo mu cijelu našu situaciju, ne znam jeli to pametno?
 13. Razgovor s kamatarom

  Jutro... Jučer je bilo ispitivanje. Došla su sve trojica i odgovarali su na pitanja. Bio je naš odvejtnik, ali tata i brat nisu išli. Odvjetnik mi je jučer preko telefona rekao da od prvog kamatara nije uspio ništa izvući (što je fiducijom uzeo stan i sada nakon svega glumi žrtvu, vodi se na bolovanju i sređiva papire za mjirovinu), drugi kamatar je svašta brbljao (što je fiktivnim kupoprodajnim ugovorom došao do 1/3 kuće), dok treći - utjerivač dugova ima nekakvu svoju priču koja baš nema nekakvog smisla, ali on se držao nje. Na kraju je naš odvjetnik ostao sa Sucem koji mu je rekao da mu nije jasno kako je državna odvjetnica odbacila prijavu protiv njih trojice na temelju samo njihovog ispitivanja bez da ima ijedan drugi argumet. Zapisnike ćemo dobiti u ponedjeljak pa kad ih pročitam prokometirat ću ih ovdje.
 14. Kupoprodaja suvlasničkog dijela

  Poštovani, Ne znam jesmo li se dobro razumijeli...optužnica je podignuta protiv tate i brata zbog fizičkog sukoba koji je izbio između kamatara i njih. Optužnica protiv kamatara nije podignuta, ODO donijelo je Rješenje o obustavljanju istrage. Uzeli smo odvjetnika za cijeli slučaj, prvi kojeg smo našli po preporuci nije se baš previše zalagao, a sa ovim drugim isto ne mogu reći da smo zadovoljni. Teško je naći nekoga tko će se baš ozbiljno uzeti toga, naše iskustvo je takvo da smo samo plaćali, a niti jednu pozitivna stvar u našu korist nije donesena. Što se tiče privatnog progona, to će tek krenuti, sada je prvo ispitivanje njih troijice, a ukojem će smjeru ići vidit ćemo. Ali je odvjetnik isto rekao da nemamo šanse jer su njih trojica, a s druge strane je samo moj brat, a što se tiče dokaza sve je njegova riječ protiv njihove. U medije za sada nismo izlazili, ali vidit ćemo u budućnosti kako će biti. Do kad ćemo se moći boriti nemam pojma. Ta nepravda koja se događa ubija te psihički i jednostavno nemaš snage za dalje. Žalosno je to kad prijaviš ljude takvog karaktera, a onda nemaš zaštitu niti Suda niti policije i na kraju ispadaš još ti u jednu ruku kriminalac, a ustvari boriš se protiv kriminala.
 15. Razgovor s kamatarom

  Ne, nikakvu obavijest od Suda brat nije dobio. Glede fiducije, ZK je upisana na pravoj adresi, cijeli opis stana je prepisan sa vlasničkog lista jedino ta adresa nije točna. Ali meni non stop u glavi zvoni ta adresa, dali i ona nebi trebala biti ispravna, ipak je to dokument koji ima "težinu" na Sudu. ne znam jesam li se dobro izrazila, ali nadam se da me razumijete.
×