Jump to content

panda222

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani,

    Kako ste riješili problem s izračunom prosjeka plaće za naknadu HZZ?

    Imam sličan tj još teži slučaj pa bi mi svaka info koristila.

    Hvala, lp,

    Danijela

  2. Hvala na odgovoru. Da, zakon spominje tromjesečno razdoblje, ne spominje se nigdje da mora biti u kontinuitetu, ali oni u pravnoj službi traže tri mjeseca u kontinuitetu. Ja ću svakako uložiti žalbu ako mi naprave rješenje prema minimalnoj plaći i pozvati se na ovo što ste i vi napisali. Jedino, ne znam postoji li nekakva mogućnost da mi poslodavac drugačije prikaže taj jedan dan, odnosno da se retrogradno to promjeni u slobodan dam ili godišnji odmor? Da sam znala za ovo, odmah bi drugačije pokušala dogovoriti s poslodavcem taj jedan dan.
  3. Članak 41., stavka 3 http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...01_12_167.html Osnovica prema visini plaće se ne može izračunati prema stavku 1 jer nisu tri mjeseca pune plaće u kontinuitetu. Radi se o tome da oni ne mogu izračunati prosjek plače ako su u njoj naknade ostvarene po posebnim propisima, a pretpostavljam da tu spada bolovanje. Ima li nade? Ažurirano Radi se o 1 danu bolovanja, kako je moguće da zbog toga ne mogu izračunati prosjek plaće?
  4. Poštovani, molim vas za odgovor. Naime, radila sam od 7.9. 2015.-10.6. 2016. u kontinuitetu bez prekida. Predala sam papire na Zavod i zatražila novčanu naknadu. Predala sam platne liste za 3., 4. i 5. mjesec. U 5. mjesecu sam imala samo 1 dan bolovanja. Sada me traže sa Zavoda dostavu novih dokaza. Dobila sam informaciju da trebaju tri uzastopne plaće bez bolovanja, a ja to nemam. Imam u 11. mjesecu dva dana bolovanja i u 2. mjesecu sedam dana. U tom slučaju naknada se računa prema minimalnoj plaći, a time gubim jako puno. Postoji li ikakva mogućnost da ipak dobijem naknadu prema visini plaće? Pa kakav je to zakon? Ne vidim smisao? Zar ne moraju zakoni biti pravedni? Da sam šest mjeseci bila na bolovanju, a tri mjeseca radila bez dana bolovanja, imala bi pravo na naknadu prema visini plače, a ovako zbog par dana koji su tako nezgodno raspoređeni, nemam pravo. Gdje je tu logika i pravednost? Molim vas pomoć jer sam jako ogorčena na ovu situaciju. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija