Jump to content

josipavučelić

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, planiram iznajmiti stan u Zagrebu čiji je vlasnik moj otac. Zanima me da li ja kao njegova kćer mogu potpisati ugovor s najmoprimcima? Naime, otac zivi u drugom gradu te nije u mogućnosti doputovati kako bi potpisao ugovor. Koja je procedura u tom slučaju? Hvala.
  2. ne razumijem što znači optužni prijedlog? ako mi možete pojasnit, bila bih zahvalna.
  3. Još jedno pitanje. Policajci su me odgovarali da se žalim, rekli su da mi to nema smisla jer se neće uvažiti, te da će mi to stvarati probleme i na kraju da je moguća ovrha na račun. Zanima me koliko je to zaista istina, a koliko su to koristili kao metodu plašenja kako bih platila puni iznos?
  4. Pozdrav! Imam pitanje vezano za posjedovanje marihuane. Naime, u trenutku intervencije policajaca, sjedila sam s 4 prijateljice i imale smo sa sobom mali paketić od 1.5 grama marihuane. Kako nitko nije imao osobnu iskaznicu sa sobom, a u društvu je bila maloljetna osoba, preuzela sam odgovornost na sebe. Marihuanu nismo konzumirale, samo je zaplijenjen paketić. Imam 26 godina, trenutačno sam nezaposlena, visokoobrazovana, nemam nikakvih prekršaja u dosjeu. Osobnu iskaznicu sam zaboravila ponijeti te mi je napisana kazna i za to. Temeljem toga, policajci mi nisu mogli izdati kaznu na licu mjesta pa čekam prekršajni nalog. Upoznata sam s činjenicom da je kazna od 5000-20 000 kn, a ukoliko platim u roku od 6 dana od primitka naloga 2/3 iznosa. Zanima me da li mi u slučaju da se žalim, to ulazi u evidenciju i da li mogu imati eventualnih problema pri zapošljavanju, u smislu ne izdavanja potvrde o nekažnjavanju i ostalih mogućih komplikacija. Ubrzo me čeka važan natječaj pa mi je to iznimno važno. Također me zanima, da li je moguće s obzirom na moje okolnosti ikakvo smanjivanje novčane kazne te ne daj Bože da ona ne može preći iznos od 5000 kn s obzirom na tako malu količinu? Da li je bolje ići na rizik žalbe ili je bolja solucija platititi 2/3 iznosa u roku od nekoliko dana? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija