Jump to content

gunnerboy

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, kada je službeni put završen. Tj. postoji li neka zakonska odredba koja uređuje kada službeni put završava, koji je to trenutak prestanka službenog puta, riječ je o državnoj službi.
  2. Poštovani, da li je dimnjačar dužan predočiti atest prije čišćenja dimnjaka i da li smo mu dužni platiti čišćenje ako nema atesta?
  3. Sim (punoljetan ali mladi od 25 godin) podnio je zahtjev bolnici da se izvrsi analiza stanicnog tkiva i izdvoji dnk pokojnog oca koji je umro prije 2 dana. On to zeli po hitnom postupku prije nego bude pokopan, zeli izbjeci ekshumaciju, kako bi u sudskom postupku dokazivao ocinstvo. Da li mu bolnica smije usvojiti zahtjev bez sudskog naloga i kakvo treba biti postupanje bolnice?
  4. Poštovani, trebam vašu pomoć. Ovrhovoditelj je poslao Prijedlog za ovrhu nad novčanim sredstvima FINI na temelju pravomoćnog i ovršnog rješenja. FINA nam je vratila prijedlog uz obavijest da je ovršenik prilikom podnošenja prijedloga kod javnog bilježnika koristio nove podatke te da je potrebno izvršiti promjenu podatak na sudu. Nije mi jasno što mi sada trebamo tražiti od suda. Naime, ovršenik je 4.10. promijenio prezime jer je stupila u bračni odnos a rješenje je doneseno 13.10.2016. sa njenim starim prezimenom. Što mi moramo sada tražiti od suda ? Ovršujemo na temelju pravomoćog i ovršnog rješenja JB, ne a temelju sudske presude. Unprijed hvala.
  5. Poštovani, molio bih vas kada bi mi netko ovdje postavio ili poslao u poruci primjerak Ugovora o najmu ili o zakupu poljoprivrednog zemljišta. Hvala
  6. Sklopite sa sinovima i kćerima ugovor o darovanju, ovjerite ga kod javnog bilježnika, na taj način na njih prenesite nekretnine, za to darovanje ne plaćate porez.
  7. http://www.vecernji.hr/poslovni-uzlet/direktori-su-odgovorni-za-poslovanje-drustva-pa-i-za-sva-postupanja-koja-su-protivna-zakonu-948298 Pročitajte, možda vam pojasni neke stvari
  8. Poštovani, radnik koji je iskoristio sav godišnji odmor iz 2016. traži u siječnju 2017. 2 tjedna godišnjega. dali može dobiti godišnji?
  9. Molio bih vas kolege ako bi mi poslali skripte na lipa4@net.hr . Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija