Jump to content

Jazbacjo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani: Zanima me vase misljenje za skidanje zabiljezbe iz prethodnje teme. Znaci postoji pravomocna presuda da su mi oduzeli ovih 5% od cestice kojij sam vlasnik 1/1. Na zabiljezbi stoji da je zabiljezba radi spora ... Sad kad postoji pravomocna preduda spor je gotov i zabiljezbu bi trebalo skinuti. Moj je odvjetnik poslao zahtjev za skidanje al je isti odbijen. Jer treba kao najprije stvorit novu cesticu to je odgovor iz gruntovnice. Zanima me judali je to zakonski tako propisano. Znam da zabiljezba ne sprecava prijenos vlasnistva ako prodaja je izvrdena u kešu, posto ide preko kredita moje vlasnistvo je blokirano i nemogu radit s njim što hocu tj . U ovom slucaju prodati ga.
  2. Stvarno bi htio čut nečije mišljenje u vezi zabilježbe hvala.
  3. Postovani zanima me vlasnik sam čestice 1/1 na kojoj se vodi spor i postoji zabilježba spora. Spor nije vezan za kompletnu česticu nego jedan mali čošak ni 5% povrsine ukupne cestice i iscrtan je sudskim vjestakom ,geodetom. Sad mene zanima ako ja imam kupca za tu česticu koju bi kupac kupio preko kredita kojeg nebude dobio radi zabilježbe. Dali su moja prava ko vlasnika i državljana HR. koji plaća poreze ugrožena. Ili imam ptavo tražiti otštetu od nekog?
  4. Postovani zanima me vlasnik sam čestice 1/1 na kojoj se vodi spor i postoji zabilježba spora. Spor nije vezan za kompletnu česticu nego jedan mali čošak ni 5% povrsine ukupne cestice i iscrtan je sudskim vjestakom ,geodetom. Sad mene zanima ako ja imam kupca za tu česticu koju bi kupac kupio preko kredita kojeg nebude dobio radi zabilježbe. Dali su moja prava ko vlasnika i državljana HR. koji plaća poreze ugrožena. Ili imam ptavo tražiti otštetu od nekog?
  5. Ako si nasljednik nekretnine i okućnice gdje je djed dao na koristenje dio dvorista susjedu do naseg opoziva ma kad god on bio dogovorili su to usmeno kako dobri susjedi. Nakon toga se desi zdravstveni problemi vlasnika i ima vecih problems nego mislit o susjedu i zakonima tako susjed to koristi bez naznaka otuđivanja godine prolaze dok se ne stvore uvjeti za dosjelost . Ja se pitam dali su to uvjeti koji bi zadovoljavali da se pravom vlasniku oduzme vlasnistvo i dodjeljivalo ga nekom tko je znao gdije je i tko je vlasnik. To je na susu prva presuda u korist susjeda drugostupanjska isto. Mislim imam ja jos nekretnina koje su posudjene drugim susjedima pa malo pino sam zabrinut za moju djedovinu.
  6. Poštovani: zanima me dali je zakon stjecanja vlašništva dosjelošu potreban poštenoj državi i dali trebaju vlasnici svojih nekretnina strijepiti da im netko ne odnese nihov trud u stvaranje vlašništva uz pomoć ovog zakona.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija