Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

seaman33

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Naplata prometne kazne

  Znači ja sam prisiljen komunicirati s svojim ovlaštenim tužiteljima koji su mi i priredili sve to. Ne postoji neki prijeki sud kojem se mogu obratiti i osporavati nelegalnu naplatu?
 2. Naplata prometne kazne

  S njima baš i nisam dobar. Njima ne bi ni prijavio da mi netko auto ukrade
 3. Naplata prometne kazne

  Kad ne znam koja PP. A u FINI neće reč.
 4. Naplata prometne kazne

  Meni je fina napravila ovrhu na tekućem računu, kažu na temelju nekog policijskog naloga ( ne sudskog). Pretpostavljam da mi nisu mogli uručiti nalog jer sam bio na brodu 9mj. (pomorac sam) i da su krenuli u prisillnu naplatu bez da su mi ostavili mogućnost pisanja prigovora. Jel se može još što napraviti?
 5. Samo jedno kratko pitanje. Jel moguće naplatiti kaznu za prometni prekršaj bez da mi je uručen bilo kakav prekršajni nalog? I kako to osporiti, kome se žaliti?
 6. Rad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

  Pa ako je uspio doletiti doma onda vam i ne treba pravni stručnjak da sami zaključite da tamo više ne leti i da se ne odaziva nikakvim istražiteljima. Tamo mu mogu odsjeći ruku zbog krađe.
 7. Kaznena odgovornost

  A djetetu se ne utvrđuje neubrojivost.
 8. Kaznena odgovornost

  Mislio sam da ako se ne može npr. suditi djetetu do 14g. starosti da se ne može suditi ni nekome tko je mentalno na razini 7. godišnjaka.
 9. Kaznena odgovornost

  Hvala na odgovorima, a jel se može suditi nekome tko ima f70 dijagnozu iliti laka mentalna retardacija?
 10. Kaznena odgovornost

  Koliko znam osobe s Downovim sindromom se ne liječe. Takve su cijeli život.
 11. Kaznena odgovornost

  Ako netko zna , zanimalo bi me jesu li osobe koje imaju Downov sindrom kazneno odgovorne? Može li im se suditi?. Hvala.
×