Jump to content

Nikolina320

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Zanima me da li se moram držati svega nacrtanog u projektu izgradnje. Konkretno na balkonu je nacrtan zid kao ograda,a ja bi stavila metalnu ogradu umjesto zidne. Moram li tražiti izmjenu projekta,kako to ide?
  2. Zahvaljujem na odgovorima , ali mi i dalje nije jasno kako netko može napravit dva parkinga na prednjoj strani zgrade ako nije imao ni milimetra zemlje, ko što ja nemam sa stražnje strane zgrade gdje je njihov vrt ni milimetra zemlje .Pokušat ču se još savjetovat što napravit...Hvala još jedanput ..
  3. To je bila obiteljska kuća sa prizemljem i dva stana na katu,koja je u trenutku prodaje etažirana. Stan 1(moj) u prizemlju ukupne površine 83.44m2 kojem pripadaju sporedni dijelovi(terase i stubište) P 75.15m2,te pripadak vrt(zapadna strana) P 279.48(gdje suoni nacrtali ta dva parkirna mjesta),spremište P 8.37 sveukupna korisna površina 446.44m2 Stan 2 na prvom katu ukupne korisne P 42.17m2 kojem pripada sporedni dio balkon te pripadak vrt površine 30.93 m2 )(to je vrt sa druge strane kuće istočna strana kuće) Stan 3 na prvom katu i galeriji ukupne korisne površine 72.72 m2,pripada balkon te pripadak vrt 18.87 m2(istočna strana kuće) ukupna korisna P 97.06 m2. Ovo su točne mjere kome što pripada Oni nemaju pristup sa automobilom do svog stana,ali ugovorom je data moja suglasnost za prolaz do stanova preko moga dok oni sa drugog puta ne naprave sebi pristup. Gdje su oni mislili napravit i parking ali radi preizgrađenosti prostora njega ne mogu napraviti nego samo stube s kojim mogu doći do stana.
  4. S obzirom da sam uzela kredit na 25 god.,a koliko sam shvatila stari papiri više nisu valjani,može li mi banka sad praviti problem.
  5. Pozdrav, Ja kao vlasnica prizemnog stana nisam ni znala da su oni nacrtali svoja dva parkirna mjesta na mom vlasništvu,koje se u svim ZK knjigama i elaboratu tako i vodi moje 1/1. S obzirom da je počela rekonstrukcija nadogradnja,ja ne ću pristati na ta dva parkirna mjesta i svoje vlasništvo nekome pokloniti. Kod mene se mjenja veličina tarace za nekih 18m2. Zamolila bih Vas da mi samo pojasnite što mogu-trebam napraviti za gore navedeno. Hvala
  6. Pozdrav,može odgovor? Kupljen je stan u prizemlju u maloj zgradi od 3 stana. Zatražena je rekonstrukcija građ.dozvole i nadogradnje,koja je odobrena. Ta 3 stana nisu imala parkirna mjesta. Nadograđena je galerija koja pripada stanu br.2. U građevinskoj dozvoli su ucrtana 2 parkirna mjesta na zemlji vlasništva stana br.1 tj.mojoj. Možemo li dobiti uporabnu za zgradu,bez naše suglasnosti za ova dva parkirna mjesta s kojima se mi ne slažemo i ne damo da se naprave,iako je građevinska prihvačena bez žalbe?
  7. Pozdrav,molim odgovor Prilikom kupnje prizemnog stana gdje na gornjem katu imaju još 2 stana,te je tom prilikom napravljen elaborat o etažiranju. Sada smo zajednički krenuli u rekonstrukciju zgrade i nadogradnje,gdje smo dobili građevinsku dozvolu. Pa me sad zanima da li je potprebno raditi ponovno etažni elaborat za prizemni stan,s obzirom da se samo proširila taraca.? Unaprijed hvala
  8. Kupujem prizemlje kuće 90 kvadrata, otvorene tarace 45 kvadrata ,15 kvadrata magazina u suterenu, dvoje vanjske skale koje vode na taracu i 390 kvadrata zemljišta ispred kuće..dali se može kako izračunat koliko ču platit poreza! Četveročlana obitelj i prva je nekretnina u pitanju!
  9. Poštovanje!! Naime kupujem kat kuće na kredit,papiri nisu gotovi jer se kuća etažira. Da bi izbjegli plačanje poreza jeli dovoljno potpisati ugovor u ovoj god. Pošto pretpostavljam da će papiri od etažiranja biti gotovi u ovoj god.,ali naravno kredit neće moci!!Pa me zanima ima li kakav način da se dogovorim sa prodavateljem da sam kupila stan ali još nisam sve isplatila dok nerješim kredit. Može li se na bilo koji način potpisati u javnog bilježnika nekakav predugovor da sam vl.nekretnine,a na način da se zaštiti i prodavatelj! Unaprijed HVALA!!
  10. Dali se može potpisati sa prodavateljem ugovor da smo kupili,a da se kredit rješava
  11. Poštovani! Zamolila bih Vas da mi odgovorite na pitanje! Naime,kupujem prvu nekretninu(prizemlje kuće)koja je u fazi etažiranja,te ne mogu da podnesem zahtjev za kredit za kupnju iste. Zanima me ima li kakav pravni način da se izbjegne plačanje poreza jer se kredit neće stiči realizirati do 1.mj 2017 Unaprijed zahvaljujem
  12. Imam dvoje dijece,cura će sad krenuti u 5.raz oš,a sin u 1.oš.S obzirom da smo kupili nekretninu u drugoj opčini htjeli bi da nam oni odma sa početkom školske god.krenu u tu školu.Da li je to moguće s obzirom da nismo još prijavljeni u toj općini,a nebi htjeli dijeci stvarati šok i prebacati ih nakon 2-3 mj.od početka škole i navikavat ih na novu sredinu?
  13. Hvala na odgovoru!! Može još samo jedno pitanje,s obzirom da mi sad živimo u istoj županiji ali ne i opčini u kojoj ćemo kupiti tu kuću,dali nam to može išta utjecat na porez ili se trebamo prije same kupnje prijavit da živimo tamo:neznam:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija