Jump to content

anja63

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U posjedu sam dvije susjedne parcele, od kojih je svaka široka 11 m i dugačka 42m. Dio jedne parcele namjeravam prodati susjedima (8 metara od njihove međe, što znači da bi meni ostalo 3m do međe moje druge parcele). Sad je to u postupku rasparcelacije. Oni će dio koji namjeravaju kupiti pripisati svojoj parceli. Mene zanima jesam li ja zakonski obvezna dio koji ostaje u mom vlasništvu (spomenutih 3mx42m) isto pripisati svojoj parceli koja je ostala i dalje moje vlasništvo i dodiruje se cijelom dužinom sa ovim malim dijelom koji mi ostaje, ili tih tri metra mogu ostaviti tako, kao zasebnu parcelu?
  2. Prvi dokument izdan je 26.6. 1979. i to je zapisnik u predmetu utvrđivanja korisnog stambenog prostora radi zaduženja sa doprinosom za korištenje gradskog zemljišta. U zaglavlju, niti u bilo kojem dijelu tog zapisnika ne postoji podatak tko ga je odradio. Drugi dokument je Rješenje o promjeni na zemljištu na osnovi članova 68. i 86. Zakona o geodetskoj izmjeri i katastru zemljišta (N.N. SRH br. 16/74) te člana 202. Zakona o općem pravnom postupku (Sl. 1. SFRJ br. 18/65) koji je izdao Općinski zavod za katastar i geodetske poslove. Ažurirano U tom drugom dokumentu upisana je kuća u postojećoj, stvarnoj kvadraturi kako ona danas stoji.
  3. Naslijedila sam od tete imanje s kućom koja je izgrađena 1980. godine. Nije mi poznato kad je gradnja započeta, niti ima li kuća građevinsku dozvolu. Od dokumentacije sam pronašla samo potvrdu komisije koja je izašla na gradilište, obavila mjerenja i ustvrdila da će kuća biti useljiva s 1. siječnja 1980. godine te rješenje po kojem se dozvoljava upis nove kvadrature kuće. Kuća je ucrtana u katastru u stvarnom nacrtu kako i izgleda, vidljiva je na snimkama, upisana u gruntovnici i prepisana na moje ime. Međutim, koliko mi je poznato, moja teta, koja je već bila u poznim godinama, nije podnijela zahtjev za legalizaciju. Što sad ja mogu učiniti po tom pitanju? Je li za legalizaciju kasno? Ako nije, što sve moram poduzeti? Njaljepše zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija