Jump to content

baca

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam dobio odgovor na ovo pitanje: Ako ti u svakodnevnoj situaciji prometni policajac da neku smjernicu zbog zatvorene ceste, koji zakon ga podržava da se ti trebaš nastaviti kretati tom cestom,a ne npr. skrenuti u neku ulicu, parkirati, meditirati,kupovati, koja nije pod zabranom?
  2. Vjerojatno ne bi, no s obzirom na način postupanja (dokumentacija zatražena tek naknadno) to nije bilo u prvom planu. Očekuješ neko "normalno" postupanje, prvo razlog zaustavljanja, dokumentacija, pa onda pretres, a ne obrnuto.. No to su njihove ovlasti i zakon koji ih podržava. Njihova prava ne osporavam, no dužni su ako već nisu u službenom priopćenju, onda makar na licu mjesta dati nedvosmislene upute i objasniti da se nije dozvoljeno zaustavljati/kretati ostalim ulicama. Ako ti u svakodnevnoj situaciji prometni policajac da neku smjernicu zbog zatvorene ceste, koji zakon ga podržava da se ti trebaš nastaviti kretati tom cestom,a ne npr. skrenuti u neku ulicu, parkirati, meditirati,kupovati, koja nije pod zabranom?
  3. Argument logike. Nešto što nije zabranjeno ne može biti nedozvoljeno.
  4. Zapovijed je bila: "zabranjeno je prometovanje Zrinsko-frankopanskom pa stoga morate na križanju polukružno", što je i u skladu s priopćenjem za javnost. Meni još nije jasan paradoks: nije zabranjeno = nedozvoljeno Neću ići grlom u jagode poznavajući naš sustav, uvažit ću vaše savjete i izraziti kajanje uz ovaj opis("argumente") zašto se uopće dogodila ova situacija(nesporazum).
  5. od kada je to zabranjeno? Može se parkirati uz i okolo zgrada kao što su to učinili većina posjetitelja ovog događaja. Ne, prvo me izvukao iz automobila i pregledao mene osobno i prtljažnik automobila.Potom smo ga pratili na mjesto prvog zaustavljanja gdje su tek onda zatražili moje dokumente i dokumente ostalih putnika. Nitko od prije nema kaznenih prijava. Nijebaš po protokolu? http://splitsko-dalmatinska.policija.hr/MainPu.aspx?id=240350 Ulica na kojoj sam se našao tražeći parking nije navedena u ovom priopćenju, ni kao blokirana ni kao ulica s posebnom regulacijom prometa. Kao laik za pravo i dalje ne vidim zašto bi mi se oduzela sloboda kretanja obzirom da na spornom mjestu nije teklanikakva zabrana prometovanja ni posebna regulacija.
  6. Da je bila kontrola radi terorista onda bi na toj kontrolnoj točci već poduzeli mjere opreza i pregleda vozila. Inicijalno je rečeno da je cesta zatvorena zbog povećane gužve, a da smo zaustavljeni zbog nepoštivanja vožnje zabranjenom cestom na kojoj nismo bili! Na kraju su opravdali da smo mogli biti i teroristi što samo ukazuje na to da su prestrogo reagirali ne uvažavajući naše argumente.
  7. Članak je neobjektivan jer ne uzima u obzir sve okolnosti. Hipotetski, da sam tu stanovao opet bi bio u prekršaju? Da je tu bila provalija opet bi bio u prekršaju jer nisam izvršio "zapovijed"? Da su jasno napomenuli da je zabranjeno bilo kakvo upravljanje i zaustavljanje vozila u krugu stadiona do ovoga ne bi došlo.
  8. To što govorite je iz sudske prakse i okolnostima u kojima živimo pa treba ići linijom manjeg otpora ili? Mene kao pravnom laiku zanima da li sam počinio prekršaj i da mi objasni zašto su moji argumenti "argumenti".
  9. hm. Upravo sam i skrenuo na to mjesto jer dobro poznajem grad, a u ostalom dugogodišnji sam sudionik prometa tako da mislim da to ne bi prošlo.. I zašto im ići niz dlaku? On je subjektivno zaključio da sam ja pošto poto htio voziti zabranjenom cestom, a da nije htio saslušati moje argumente. Ironija je u svemu da je na kraju opravdavao svoj postupak kao bojazan od terorističkog napada , a da u prvom zaustavljanju nije bilo nikakve provjere i da se do Poljuda nakon prve kontrole moglo kako si htio. Može li još od nekoga savjet?
  10. Pozdrav, Dogodila mi se sljedeća situacija. Išao na Ultra festival, a kako je bio pojačan promet prema Poljudu, policija je na nekoliko mjesta regulirala promet i davala smjernice. Zaustavili su me na cesti 300 metara od Poljuda te mi objasnili kako na idućem križanju ne smijem ići desno prema Poljudu jer je ta cesta zatvorena za prometovanje, nego se na križanju trebam lijevo polukružno okrenuti.Nastavio sam voziti prema spomenutom križanju, no kako je tu bio pojačan promet za skretanje ulijevo i kako bi me to udaljilo od mjesta događaja, odlučio sam skrenuti 50m prije spomenutog križanja desno na sporednu cestu /put na kojoj su smještene zgrade s parkirnim mjestima. Nakon par sekundi od skretanja zaustavila me policijska patrola na motoru, prvo me izvukao iz auta i legitimirao, pa tek onda objasnio zašto je to napravio (da sam se “oglušio“ o policijsku zapovijed..). Odveo me je na mjesto prvog zaustavljanja te su tu legitimirali i ostale suputnike. Nisu bili baš previše susretljivi kad smo im pokušali objasnit da idemo na koncert i da smo tražili parkirno mjesto. Obzirom da me ubrzo očekuje rješenje i kazna od 3000kn koju ne namjeravam platiti, što bi se moglo napisati u žalbi? Otegotna okolnost bi mogla biti što ova cesta na kojoj me zaustavila patrola u svom jednom dijelu završava na cestu u kojoj je bilo zabranjeno prometovanje, no opet me nisu zaustavili na toj cesti? Ostavili su mi dojam da sam i stanovao tu nisam smio skrenuti..brutalno:jok:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija