Jump to content

Justitija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, planiram otvoriti obrt pod šifrom NKD 96.09 Ostale osobne uslužne djelatnosti, d. n. te poslovanje imati u kući u kojoj sam vlasnica. Moram li za navedeno imati neki poslovan prostor koji zadovoljava određene zakonske tj.minimalne tehničke uvjete ili mogu raditi i u svom stambenom prostoru? Pod "raditi" podrazumijevam primati klijente (astrološke i spiritualističke djelatnosti). Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru!
  2. Po Zakonu o zemljisnim knjigama cl. 81-84. Zbog novcane trazbine se ne moze traziti upis spora, ali vjerujem da moze odnosno da hoce postaviti tuzbeni zahtjev za ponistenje prava vlasnistva, ili mogu traziti izdavanje privremene mjere zabrane raspolaganja nekretninom pa necu moci prodavati. Jasno mi je da se mora raditi o sporu ciji bi ishod mogao utjecati na uknjizbu, sadrzaj, opseg itd. ali to se očito tužbom moze iskonstruirati. Dakle, po tome ispada da je do de fakto moguće...ili imate neku ideju kako to spriječiti?
  3. Poštovanje, ljubazno molim Vaš savjet. Naime, situacija je slijedeća: Prije par godina kupujem nekretninu u izgradnji za 120.000 €. U kupoporodajnom ugovoru dogovaram s Prodavateljem da ću pošto se nekretnina još uvijek gradi (a i meni je bilo tako lakše) platiti u 3 obroka. Prodavatelj kasni s rokovima i u međuvremenu se dogovaramo potpisati ANEX u kojem suglasno stavljamo i članak u kojem stoji da ukoliko do kraja godine 2013. ne učini sve što mora (navedeni su svi radovi), da tada moja konačna cijena iznosi 100.000 €. Tako je i u konačnici i bilo. On nije učinio što je trebao do tog datuma , te mi je izdao tabularnu izjavu i to bezuvjetnu, tj.dozvoljava se kupcu (meni) upis prava vlasništva bez ikakve daljnje suglasnosti i gdje je navedeno da sam ja platila sve što sam trebala. Ja izjavu, ugovore itd. predajem u zemljišne knjige, upisujem se i postajem vlasnik 1/1 bez tereta, ičega...sve divno i krasno. Sada, 3 godine kasnije, mene Prodavatelj traži da ja njemu platim ostalih 20,000 € (jer je vidio oglas gdje prodajem svoj stan za puno višu cijenu) jer da će me u suprotnome sudski goniti, te napraviti zabilježbu spora u zemljišnim knjigama pa ja neću biti u mogućnosti prodati svoj stan. Je li ovo uopće moguće da mi se događa i što učiniti? Molim što skoriji savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija