Jump to content

kristl1002

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. puno hvala. A što je bolje. Doživotno ili dosmrtno sa svekrvom?
  2. Ako će nekoga interesirati. Odgovor od porezne. To je tako s radno sposobnim osobama koje se tokom godine zaposle. Drže se onoga da ne smiju zaraditi više od 13.000,00 bruto na godinu. Bolje ih je ne prijaviti pa ako se ne zaposle podnijeti za povrat poreza nego obrnuto.
  3. To nam je jasno. To je njezino nasljedno pravo po ocu. Nas više interesira ovih 3/6 od svekrve. Da li doživotno ili dosmrtno ili neko drugo? Da ne ostanemo bez svega. Da li na ovih 3/6 ima pravo na nužni dio? Da li novac koji uzima od majke se može smatrati isplatom iz oćeve 1/6? I na koji način se odredi koja je baš njezina 1/6 na cijelokupnom prostoru?
  4. Razmišljamo kako da što bolje zaštitimo sebe,pa imam par pitanja. Živimo u dvorištu sa 2 kuće. U jednoj je svekrva, a u drugoj suprug, ja i 2 djece. Suprug ima još brata i sestru. Vlasnički udjeli su 3/6 za svekrva, i svako dijete po 1/6. Brat i sestra su otišli od kuće prije 25 i 20 godina i ne ulažu u ništa. Dolaze cca 2-3x godišnje u goste. Sestra još kad stigne pokupi novce od mame. Suprug je ostao s majkom, koja je u međuvremenu postala polu invalid. Ne može živjeti sama što zbog bolesti, što zbog financija. Mi financiramo sve režije, kupujemo potrebito u dućanu, brinemo o lječinicima i ostalom. Suprug se brine za sve popravke, ulaganja, drva i slično. Što napraviti kako se najbolje zaštititi jer sestra je izričito izjavila da se misli dijeliti? Hvala!
  5. Pozdrav svima! Javljam se jer sam naišla na problem kod novih rješenja porezne uprave. Kolegica se zaposlila u našoj firmi sa 1.10.2015. godine kao prvi posao. Normalno je otvorila PK sa 1.10. Do tada je bila prijavljena kod oca na PK koji ju je s iste odjavio sa 30.09.2015. E sad. Porezna na priznaje ocu olakšice za period od 1.-9. mjeseca jer njezinih 10.-12. mjesec prelazi preko onih 800 kn/mj (9600,00). Jel to stvarno tako može? Pa otkud je bilo tko mogao početkom godine znati da će se ona zaposliti? Hvala na pomoći svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija