Jump to content

LegolasLOTR

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema, samo sam ja u Italiji radim na crno i ne mogu doći do mene, u slučaju da ostave pismo (policija za obavijesni razgovor) tko zna kad bi ja saznao i ako bi.
  2. Ta osoba me zatražila novac da posudim što sam odbio. Pa je rekla da će mi se osvetiti. Kako nije normalna tko zna što toj osobi može pasti na pamet. Prije par godina je opekla na tavu i jednom susjedu isto napravila scenu jer joj nije htio neku uslugu napraviti. Rekla je da ide na policiju i da će reći da ju je on ozlijedio. Na kraju mislim da nije otišla na policiju. Uz navedeno što ste rekli mogu prijaviti i za kazneno djelo nametljivog ponašanja. Meni je bitno da u slučaju bilo koje laži policija meni vjeruje, a ne da mi se stvore neki problemi.
  3. Imao sam konflikt sa jednom osobom koja je napola neuračunjiva. Teško je dokazati da je neuračunjiva, ali nakon 5 minita razgovora se to vidi. Zaprijetila mi je lažnim prijavama policiji. Ukoliko to nisu bile prazne prijetnje i do toga dođe, što da napravim? Da samo podignem kaznenu prijavu za lažnu prijavu?
  4. Hipotetska pitanja zato jer je bolje spriječiti nego liječiti. Vezano za drugi dio... E kad bi bar bilo tako jednostavno, ali ja ne namjeravam plaćati tuđe račune. Moja dobra volja što stan ne pošaljem da se proda (prisilna prodaja) i izbacim tu osobu na ulicu. Nemam baš nikakve koristi od tog stana, samo mi je mrtvi kapital. Meni bi bilo najbolje da me netko od druga 2 vlasnika isplati, odnosno da isplati moju 1/3. Nitko od njih to ne želi niti ima novaca. I zbog svega navedenoga se ne želim uvaliti probleme, da se računi prebace na moje ime bez mog znanja i da mi ovrha uzme novac sa računa od kojeg živim na drugoj lokaciji. Zbog toga sam pitao: 1. Može li netko bez mog znanja (pritom ne mislim na jednog od preostala 2 vlasnika ili mene) prebaciti račune na moje ime? 2. Kako mogu saznati vodi li se što na moje ime? 3. Hipotetski, da dođe do navedenoga, što napraviti? Da li je najbolje razvrgnuti darovni ugovor ili prepisati stan na tu osobu koja tamo jedina živi? To je sve, samo želim upute da na vrijeme reagiram. Hvala svima na odgovorima.
  5. Ne glase. Računi glase na 1. vlasnika koji jedini tamo i živi. Njemu ovrha ide na mirovinu. Mene zanima koliko će tako ići, postoji li kakve šanse da netko bez mog ili njegovog znanja prebaci račune na mene ili zadnjeg vlasnika?
  6. Ovako kao je sad funkcionira godinama. Na mene glasi 1/3 stana, a na njega računi. Neredovito podmiruje račune i ovrha mu sjela na mirovinu par puta. Ni on, a ni ja ne namjeravamo promijeniti osobu čije ime stoji na računu, a nitko drugi osim nas to NE MOŽE/NEĆE napraviti i siguran sam? Sve se sad svodi na povjerenje. Ukoliko nekako račun stigne na moje ime, pretpostavimo da će on biti pošten i na to me upozoriti, onda mu vratim svoju 1/3 stana i prebacim račun opet na njegovo ime i sve 5?
  7. Računi ne glase na mene. Stan ima 3 vlasnika. Na 1 vlasnika glase računi i on živi u tom stanu. Ima mala primanja pa ne uspije platiti sve račune na vrijeme i navodno mu je sjela ovrha. Nema novaca da mi isplati moju 1/3 stana, a prisilnu deložaciju i prodaju stana ne želim napraviti. Ne tražim ga ni da mi plaća podstanarstvo. Mene samo brine da li ikako računi mogu doći na moje ime? Ni jedan od vlasnika (pa ni ovaj na čije ime dolaze računi) neće tražiti nikakvu promjenu platitelja usluga.
  8. Pa dobro što sad nakon jednog neplaćenog računa ovaj ima pravo bez obavijesti pozvati ovrhu nad dužnikom i zakon ga štiti? Samo je u Hrvatskoj legalno da od 100 kn duga ljudima preko ovrhe uzmu 1000 kn. Kako je legalno da mi netko skine svu ušteđevinu sa računa i ostavi me bez novaca zbog nekog zaboravljenog računa na koji se nabila kamata? Pa logično bi bilo da ovrha sjedne na sva buduća primanja, a da ne očisti račun. Vratimo se na moje pitanje. Dok osoba čije je ime na računu ili ja kao vlasnik 1/3 stana ne tražimo promjenu platitelja nitko to neće dirati i u slučaju ovrhe ona ide na vlasnika stana (na kojeg i dolaze računi)?
  9. Na žalost ne mogu jer nema novaca za otkup. Zbog toga se i brinem, ne mogu ga samo tako izbaciti na ulicu prisilnom prodajom (razvrgnuće, forsirana prodaja cijelog stana). Neki je usmeni dogovor u pitanju, da se mogu korisniti mojim dijelom stana, ali da ja ne tražim nikakva potraživanja (podstanarstvo) te da oni plaćaju sve račune. Problem nastaje što se računi ne plaćaju (primanja su mala), struja se plaća kao i svi računi koji svojim neplaćanjem mogu dovesti do isključenja usluge. Toplana se ne plaća, za vodu ne znam, kućni savjet se isto ne plaća. Situacija je jako kompleksna, a ja tu ne mogu ništa učiniti osim prisilne prodaje stana i izbacivanje te osobe na ulicu. Što da napravim, a da se osiguram da mi novac ne pojede ovrha? Da napomenem, moje ime ne stoji ni na jednom računu, nisam vlasnik cijelog stana, ne živim tamo (to susjedi znaju), ali sam i dalje prijavljen tamo. Isto tako volio bi da se izbjegne prodaja stana ispod cijene jer kad se to podijeli na 3 dijela opet ta osoba bi morala na ulicu jer ništa ne može kupiti sa tako malim novcem. Čitao sam po internetu da su ljudima bez upozorenja ispraznili tekuće račune zbog neke stare ovrhe za koju nisu ni znali. Primjerice ne plaćen stari račun od vipa za koji nije nekako nastupila zastala i skinuli im 2000 kn sa računa. Kako je moguće da nisu bili upozoreni pa da maknu novac sa računa?
  10. Čak i račun za pričuvu i čišćenje stubišta glasi na tu jednu osobu, kao da je ona jedini vlasnik. Telefon nema, korisni se mobitelom na svoje ime, a to naravno da nema veze. Živim u Italiji i nisam detaljno upoznat sa situacijom navedenom oko plaćanja računa, nisam u nekim dobrim odnosima sa preostalim vlasnicima nekretnine. Koliko znam ne žele ni čuti za prodaju. Kako ja mogu prodati 1/3 stana, tko bi to kupio i kako se to radi?
  11. Hvala na brzom odgovoru. Tako je. Računi nisu na moje ime. Imam kupoprodajni ugovor gdje piše da je 1/3 stana sa jednog gospodina prebačena na moje ime i da sam vlasnik. Također u potvrdi o imovinskom stanju piše da sam vlasnik 1/3 stana. Dok računi nisu na moje ime nemam brige? Stari računi nisu na moje ime i nemam ništa s tim? Niti ne živim tamo. Napravio sam glupost samim time što sam prihvatio taj ugovor, jer mi se to vodi kao prva nekretnina (oslobođen plaćanja poreza) i kad ću kupovati svoj stan neću imati tu privilegiju. Mislim da je i došlo do neke ovrhe i da sjeda na primanja vlasnika računa koji živi sam u stanu. Neke račune je platio, a neke nije i neke ovrhe su u pitanju. Ne znam detalje. Što mi je činiti da spriječim da računi dođu na moje ime i da spriječim eventualnu ovrhu? Bojim se da ne dođe do ovrhe i da mi ne pojede ušteđevinu sa tekućeg računa.
  12. Kako saznati prijeti li vam ovrha i kako reagirati prije stupanja iste na snagu? Vlasnik sam 1/3 nekretnine u kojoj ne živim. Tamo živi 1 osoba na čije su ime računi, ali ih ne podmiruje u cjelosti. Da li meni može doći ovrha iako računi ne glase na mene, a imam ugovor po kojem sam vlasnik 1/3 nekretnine? Hoću li biti upozoren prije ovrhe i što tad napraviti? Nemam koristi od nekretnine, a nikoga ne mogu natjerati da ju proda. Može li ovrha skinuti sav novac sa tekućeg računa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija