Jump to content

MMILICI

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok. Razgovor je svakako potreban. Ali kako riješiti situaciju ako banka ne želi dogovor tj. ostaje kod blokade. Kako nastaviti rad u ordinaciji bez novca. Po meni ostaje samo jedna opcija u tom slučaju a to je prekid rada i zatvaranje ordinacije. Znate li za slučaj da je ordinacija prestala raditi zbog blokade računa?
  2. Nije došlo do prisilne naplate ali je vrlo izgledna. Na ugovoru o kreditu liječnik se potpisao kao jamac bez pečata ordinacije dakle kao fizička osoba kako je i navedeno ( samo ime i prezime). Po tome ispada da liječnici ne mogu ništa potpisati kao fizičke osobe jer to ujedno znači da i ordinacija za taj potpis odgovara!!!??? Malo sam dosadan ali se ne mogu oteti dojmu da tu nešto nije uredu.
  3. Molim Vas da mi pojasnite! HZZO nije dužan plaćati na račun dužnika jer novac blokiranog računa se preusmjerava na račun vjerovnika. A liječnik kao dužnik odnosno ordinacija dobije nalog da 1/3 plaće upaćuje na račun vjerovnika a iznos od 2/3 prosječne plaće ostaje dužniku. ???? Hvala
  4. Radi se o višemilijunskom iznosu jamstva. Na zahtijev banke a naivnošću liječnika jamstvo je bilo za obiteljsku firmu (nevezana djelatnost za medicinu) koja je zapala u poteškoće ali ne znajući da dovodi i ordinaciju u opasnost; dao je osobno jamstvo misleći da jamči samo svojom plaćom. Naravno, prihodi ordinacije i liječnika osobno su daleko od mogućnosti vraćati kredit u iznosu oko 45.000 kn mjesečno.
  5. To znači da liječnici u ordinacijama opće medicine ako dođe do prisilne naplate moraju zatvoriti ordinaciju jer će im sav novac biti uzet sa računa a bez novaca ne mogu raditi. Propast ordinacije. Da li je onda davanje jamstva ili neko drugo zaduživanje zakonito ako je ordinacija od javnog interesa.
  6. Liječnik i njegova ordinacija opće medicine imaju isti oib. Što se događa ako dođe do prisilne naplate da li se ovršuje račun liječnika i račun ordinacije istovremeno ako je liječnik dao jamstvo kao fizička osoba.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija