Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  190
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Moje je mišljenje, da ako nisi ništa skrivio i ništa ne skrivaš, nitko se neće naljutiti na takva pitanja.
 2. Lažno predstavljanje na internetu

  CIA, KGB, SOA, POA, Karmarko, Lozančić...:D Bez brige budite, opisana situacija zadire u sferu teorija zavjere:)
 3. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  Dobit ćeš novčanu kaznu, prijavljen si za posjed (prekršaj), nema straha oko kaznene prijave. U ovom slučaju, nisi, a niti ćeš biti kazneno prijavljen za distribuciju. Tako da, bez brige. Minimalna kazna je 5 tisuća kuna, ako je prvi put, bude i manje uz olakotne okolnosti. Odazvati se na sud, priznati, moguće je čak da se ne izrekne novčana nego liječenje. Ugl, prijave za distribuciju nema. Sudit će ti se na nadležnom prekršajnom sudu prema mjestu gdje si počinio prekršaj.
 4. Oduzimanje zaštitarske iskaznice!

  Zastara za kazneno djelo koje spominjete, ako sam dobro shvatio, ne radi se o čl 139 st 1, zastara bi bila 10 godina od počinjenja kaznenog djela. Ako je čl 139 st 1, onda je 6 godina.
 5. Prijetnja državno odvjetništvo

  DO na području mog prebivališta ima prijem stranki svaki dan dva sata. Uglavnom, imaju svi. Nadležno je općinsko državno odvjetništvo pa provjerite. Ako ste ispitani pred kamerom,.imate pravo uvida u spis.
 6. Javni red i mir

  Samo ovo oko žalbe policije. Ja ne znam kakosto je drugdje, ali na temelju što sam ja promatrao slučajeve određene PU, žale se jako rijetko, i to u pravilu za recidviste za koje su predložili zatvor, a presuđeno im je novčano..Iz razgovora sa policajcima, također mi je rečeno da za takve prekršaje ih u pravilu "nije briga", osim ako se po nečemu ističu. I u optužnom prijedlogu, policija u pravilu predlaže maksimalnu kaznu (kad predlažu novčanu za jrm), kod vas je zatvor praktički moguć samo u teoriji, a kaznit će te sene najvjerojatnije sa 750kn cca umanjeno za trježnjenje i jednu trećinu ako platite u roku. Savjetujem priznanje i da ne predlažete svjedoke. Kajanje također i objasniti kako je bilo. Odazvati se odmah, kako bi utjecali na smanjenje sudskih troškova. Ako ste nezaposleni, imate mala primanja ili težu fin situaciju, navedite i potkrijepite.
 7. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Moram li čekati kraj brakorazvodne parnice roditelja da krenem potraživati svoja prava za uzdržavanje putem tužbe?
 8. Sitna krađa ili stjecanje napuštene stvari

  Rok je tri mjesecaod kada vlasnik sazna za to. Vlasnik neće saznati, a i da sazna, neće vas tužiti jer nema svrhe, a i da vas tuži, potvrda se najčešće traži da uvjerite tražitelja da se protiv vas ne vodi kazneni postupak za KD koje se progoni po službenoj dužnosti..ovo je privatnom tužbom moguće goniti, u što se, najčešće, ljudi ne upuštaju.
 9. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Hvala na sugestijama. Volio bih tuzbu napisati sam. Uz spomenute clanke zpp-a i uz temeljne clanke iz obiteljskog zakona, trebam li uz tuzbu priloziti jos nekakve priloge koji bi mogli potvrditi da otac ne izvrsava uplate i da ne zivim sa njim, s obzirom da mi je prebivaliste jos uvijek na njegovoj adresi?
 10. Uvjetna osuda

  Bolje vrati novac, kako god, ali vrati. U suprotnom zaista riskiras opoziv uvjetne osude.
 11. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Može li me netko uputiti na literaturu iz koje bih mogao saznati što tužba treba sadržavati, odnosno što je njezin bitan sastojak u ovakvom slučaju.
 12. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Pozdrav. Upravo sam zatrazio besplatnu pravnu pomoc u uredu drzavne uprave. Mozete mi pojasniti na stoto mislite kada spominjete pet godina unatrag? Otac me uzdrzavao sve do prije tri mjeseca, kada je zbog rastave sa majkom, odlucio se rastaviti i od mene, samo kako bi prkosio. Od tada zivimo na rubu egzistencije, a njemu je cilj financijisko unistenje majke. Napominjem, zadnja tri mjeseca 0kn, iako su moji izdatci bili veliki (studiranje u drugom gradu, stanarina, hrana, prijevoz). Zaposlen sam prekoja studentskog ugovora sezonski i tek odnedavno. Do tada nisam imao prihoda od rada.
 13. Poštovani, molim pomoć. Dijete sam roditelja koji se nalaze u brakorazvodnoj parnici. Od trenutka napuštanja zajedničkog kućanstva živim sa roditeljem koji me prihvaća i uzdržava. Drugi roditelj mi tri mjeseca nije dao niti jednu kunu. Slovima: nula kuna. Student sam. Prebivalište mi je i dalje kod roditelja koji mi ne želi davati novac. Boravim sa drugim roditeljem, iako tamo nemam prijavljeno boravište radi dobro poznate prakse hrvatskih iznajmljivača. Redoviti sam student. Otac odbija uzdržavati. Odbija razgovor. Protiv njega se vodi i kazneni postupak, te parničnu radi rastave braka. Stalni je zaposlen i njegova egzistencija je neupitna, dok je moja i roditelja koji me uzdržava upitna. Molim savjete.
 14. prijava za vrijeđanje policajca

  Dobit ćeš do sto eura kazne vjerojatno. Vjerovat će se policajcu. Priznaj djelo i izrazi kajanje te navedi da mu jesi sve rekao osim ovog da ćeš ga srediti. Olakotno su ti neosuđivanost, priznanje i kajanje, otegotno nema. Olakotno mogu biti i slabije imovinske prilike. Nemoj traziti pozivanje svjedoka i izrazi zelju za rijesavanjem slucaja na prvom rocistu, tako ces utjecati na smanjenje sudskih troskova koje ti snosis. Odazovi se na prvu raspravu.
 15. OBITELJSKO PRAVO

  Mozes. Ako i budes osuden, dobit ces je. Cak ako i kazneno budes osuden, dobit ces je nakon okoncanja postupka. Dakle, uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak je najcesce sto se trazi za posao, moze se traziti izvadak iz kaznene ili prekrsajne evidencije, to he druga stvarstrana, tu bi bile vidljive presude, ali ja iskreno nikad nisam vidio da poslodavav trazi izvadak iz prekrsajne evidencije, tako da, bez brige
×