Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  302
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

atomic95 je zadnji put osvojio dan listopad 29 2018

atomic95 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O atomic95

 • Rang
  Novak
 1. Postupak nakon izjave u policiji

  To što ste vi rekli da ste nekom prodali, a ta osoba nije uhvaćena u posjedu ili preprodaji, za tu osobu ne znači - ništa. Osim potencijalnog "budnog oka".
 2. Crvena prijava / tuzba

  Je li policija prijavila koga za prekršaj?
 3. Narušavanje javnog reda

  Moguće da forumaš nije čitao detaljno ono što slijedi nakon izreke kazne gdje piše da se odbija spavanje u policiji i priznaje plaćanje dvije trećine. Jer tisuću kuna sa uračunatim spavanjem od 300 kuna znači da je kazna bila 1300kn, što je i po šestici koja propisuje 350 DEM kao maksimim više od maksimima, koji iznosi, ako se ne varam 1150kn. Zato pretpostavljam da je prijavljen za šesticu, a u izreci piše tisuću kuna, a ispod da se odbija zatvor i priznaje 2/3. Ovisno o tome i koji je sud u pitanju, odnosno o opterećenosti. Ali ne vjerujem u takve kardinalne pogreške. Kad bismo vidjeli presudu, znali bi. Pa nek.forumaš ubaci:)
 4. Crvena prijava / tuzba

  Razumijem na što želite ukazati. No, je li umanjuje krivicu počinitelja što je druga strana provocirala ili zadirkivala ili slično. Ipak treba razgraničiti verbalni delikt od tjelesnog napada. I pouzdanost svjedočenja ne bi smjela biti dovedena u pitanje ukoliko je potkrepljuje liječnička dokumentacija. Vrlo je razvidno iz same ozljede je li ona plod tjelesnog napada ili nečeg drugog. Bilo kako bilo, ja ne bi savjetovao da se upuštate u tužbe, jer hvala Bogu, nije se dogodilo ništa strašno, a ako ste i sami pridonijeli nastanku događaja-nema smisla. Zaboravit i idemo dalje. Trijezni na ćevape.
 5. Narušavanje javnog reda

  Vjerojatno čl. 6. Vjerojatno su vam neuspješno dostavljani pozivi na sud, a u obrazloženju piše da vaša prisutnost nije bila nužna za donošenje pravilne i zakonite odluke. Uploadajte nam presudu
 6. Crvena prijava / tuzba

  Ok. Ako sam shvatio, lakša tjelesna ozljeda je u pitanju. Ako kontra strana nije prijavljena za javni red i mir, a vi imate lake tjelesne ozljede i potvrdu od liječnika da su vam fizičkim napadom nanešene lake tjelesne ozljede, imate osnova za podnošenje kaznene prijave za nanošenje lakih tjelesnih ozlijeda što se goni po privatnoj tužbi. Po meni, alkohol nije problem. Alkohol je dozvoljeno piti i to nije kažnjivo u niti jednom zakonu, a nanošenje ozljeda jest. Na kraju krajeva, u eventualnom kaznenom postupku za laku tjelesnu ozlijedu, utvrđivalo bi se jesu li vam nanešene ozlijede ili ne, odnosno je li ih nanijela okrivljena osoba ili ne, a vaš alkohol je po meni nebitan za sam učin tog djela. Samo ostaje pitanje koliko je sve to skupa svrhovito, poglavito kad se uzme u obzir da privatne kaznene tužbe ne idu toliko glatko, barem za ovu vrstu djela.
 7. Nezakoniti dokazi

  Jasno mi je što želite reći, nego koji je motiv suda da takve zabilješke izdvoji iz spisa, i uputi ih u posebnoj omotnici sucu istrage? Nisu uopće trebale završiti u spisu takve zabilješke ili? Meni je u teoriji jasno da snagu dokaza nema zabilješka o obavijesnom razgovoru sa određenom osobom. No, takva zabilješka je priložena u spis. Je li uopće trebala biti u spisu?
 8. Nezakoniti dokazi

  Hvala. Razumijem što ste htjeli reći. Konkretnije me zanimao razlog izdvajanja takve zabilješke? Što je policija tu eventualno napravila da se to izdvoji?
 9. Nezakoniti dokazi

  Pozdrav. Promatrao sam jedno rješenje o izdvajanju nezakonitih dokaza iz kaznenog spisa. Iz rješenja je razvidno da su dokazi označeni kao nezakoniti, ali nije obrazloženo zašto su nezakoniti. Iz kojih razloga mogu biti označeni kao nezakoniti dokazi: službene zabilješke policijske uprave o obavljenom obavijesnom razgovoru. I konkretno, zmači li to išta bitno za kazneni postupak?
 10. Uhvaćen s marihuanom

  Prekršaj je. Iako biste trebali dobiti obavijest o počinjenom prekršaju o kakvoj Drot govori. Međutim, da ste počinili kazneno djelo dobili bi još i više papira, pa biste znali to. Bit će kazna od 5 do 20 tisuća kuna, ako je prvo djelo, vjerojatno bitno manja. Odazovite se na sud i odradite ono što ide, priznanje, kajanje itd.
 11. Zalba na rad suca

  Slažem se ja sa vama i uvijek sam za to da se žali na nešto što se treba žaliti i ne šutjeti i ne odustajati. Ali što očekivati u ovakvim okolnostima? Vjerojatno ništa. Pročitao sam bezbroj situacija glede žalbe na rad sudaca. Odgovori su uvijek isti: ide stegovni postupak ako se utvrdi namjerna greška. Naravno, namjerna greška je gotovo pa neutvrdiva, jer to zna samo onaj tko je griješio. Mislim da je najefikasniji lijek protiv nečasnog i neprofesionalnog rada pojedinaca - objava u medijima. Nećete sa time vjerojatno postići ništa što će ispraviti počinjene greške, ali može biti efikasno za budućnost. Bitno je da javnost zna što i kako državna služba radi, makar se nekad trudili i sve zakamuflirati. Uglavnom, nema odustajanja:)
 12. fejs uvrede

  Bojim se da ne možete ništa ako nije prelazilo granicu uvrede.
 13. Zalba na rad suca

  Da, ali stegovni postupak se pokreće ako se dokaže da je sudac namjerno griješio i slično. Kako kaže jedno od temeljnih načela rimskog prava, presuda je uvijek istina. E sad, kakva je i slično..druga priča. Al nema nekog kruha od žalbe na rad suca.
 14. Uhvaćen s marihuanom

  Vjerojatno prekršaj. Ali ste trebali dobiti obavijest o počinjenom prekršaju za čl 54 st 3. Da je kazneno djelo, ne bi sve ostalo na razgovoru sa policajcima i par papira.
 15. KLEVETA, BLAĆENJE NA INTERNETU

  Administratora biste trebali prvo zamoliti da objave ukloni, a ako ne ukloni, tek je onda podložan nekakvim tužbama. Ipak bi se orijentirao na ovoga tko iznosi neistine. Njih dokumentirajte, poslikajte, izdvojite i slobodno se pravite da ste za njih saznali danas, osim ako nema nekih dokaza da ste saznali od prije. Ako netko želi vašu robu neutemeljeno prikazati nezdravom i tako širi neistine i otežava vam prodaju proizvoda i slično, možete ga tužiti pa neka sudu objasni zašto je vaša roba nezdrava.
×