Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  172
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je atomic95 objavio

 1. Prijava DORH-u

  Inace, sizofrenija je okolnost koja iskljucuje krivnju, no koncetriraje se na vojnikinju potencijalnu. To u vojsku ne smije.
 2. Prijava DORH-u

  Koja čudna situacija, jao...užas..zna se dogoditi da se prijavi prekršajno TTO, onda prekršajni sud donese odbijajuću presudu jer DORH obicno posalje dopis da ce biti kazneno gonjeno. Sve je ovo konfuzno, a i lijecnica bi trebala odgovarati, barem disciplinski. Uzeo bih odvjetnika na vasem mjestu, vidite u Dorhu sto ce vam reci..to sucevo objasnjenje u svezi vojske je skandalozno. I je li u prekrsajnom postupku izveden dokaz o vasim ozlijedama, jel to prilozeno u spis?
 3. Prijava DORH-u

  Ako su vam klasificirane TEŠKE ozlijede, necete moci povuci prijavu. I da, ona nece moci u vojsku dok god se vodi postupak. Samo je meni cudno da je policija tesku ozlijedu prijavila prekrsajno. Cak i kad postoje dvojbe, prijavi se kazneno, pa dorh preinaci.. kakve su vase ozlijede? I one moraju biti prvo privedene u policiju pa na.dorh itd
 4. pao drugi put

  Poziv će biti i na oglasnoj ploči ako ga ne nitko ne primi. Stoga, ako odeš na sezonski rad, prati oglasnu ploču da te pozovu, te kad preuzmeš poziv, pošalji pisanu obranu. Kako ti je rečeno, možda ni ne dođeš na red prije jeseni.
 5. Teška tjelesna ozljeda

  U tom slučaju vi biste bili ovlašteni tužitelj, a kazna za laku ozlijedu je do godine dana, teško bi vam to prošlo kad bi samo sve pokretali, ne znam ni kakvi su vam dokazi na raspolaganju i svjedoci, mozda je najsvrhovitije pokretanje prekrsajnog postupka za jrm, da ne produ nekaznjeno..
 6. nevijo

  Voziti trijezan je svakako najbolje rjesenje za buducnost.
 7. Teška tjelesna ozljeda

  Ništa od privatne tužbe, ne isplati se po mom mišljenju. Je li išla prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira?
 8. Nametljivo ponasanje - teorija,praksa

  I nema zatvora na 48 sati. Bez straha, valjda smo napokon došli do te razine kao država da rođaci ne određivaju zatvore. Nije sve tako jednostavno, u ovom slučaju vi niste napravili ništa loše, prijaviti za nešto vas može svatko, ali ne prolazi svaka prijava baš tako lako, čim prijeti sa time, savjetujem vam da više ne kontaktirate i da idete dalje.
 9. Optuzena za kradju u Nemackoj

  Ja bih se obratio matičnom veleposlanstvu.
 10. Molim pomoć!

  Da, prijetnja. Kod protupravne naplate mora biti naplaćeno, sto ovdje nije slucaj. Javite sto je bilo u policiji i spomenite potencijalne svjedoke, odnosno bliske osobe koje navodite..
 11. Molim pomoć!

  Može se raditi o prijetnji ili protupravnoj naplati. Obratite se policiji. To je u ovom slučaju jedino ispravno.
 12. Uvreda preko Facebooka

  Tocno to, ne tribate se brinut. Glupost. Da, moguca je, ali eto... Bez brige
 13. Prekrsajni postupak od HDS-a

  Nećete sigurno ići u zatvor. Odazovite se na ročište i recite onako kako je. Pogotovo ako je prvi prekršaj u pitanju. Nije to ništa strašno. Rehabilitacija nastupa nakon tri godine od pravomoćne presude. Stoga, vama je u interesu da se što prije sve završi i okonča, kako bi vam i rehabilitacija nastupila ranije. Također, glede rehabilitacije, nakon proteka tog vremena smatrate se neosuđivanim i prekršaj neće biti vidljiv u službenim evidencijama, a briše se po službenoj dužnosti. Sukladno odredbama prekršajnog zakona, novčana kazna vam se może zamiieniti radom za opće dobro ako je veća od 2000kn i ako je od pokušaja prisilne naplate prošlo dvije godine. Dalek je vama put do zatvora, stignete to platiti..
 14. Svađa sa susjedima

  Tako je. Prijavite svaki put ako treba. Nitko nema pravog nikoga vrijeđati ni nazivati pogrdnim imenima. Danas si ljudi svašta daju za pravo.
 15. Uvreda preko Facebooka

  Pa ništa. Neće vas tužiti. To je glupost. Cijela ta situacija što ste opisali.
 16. Uvreda preko Facebooka

  Ništa:)
 17. Rehabilitacija

  Da.
 18. Poštovani, Ukoliko se završi jedan studiji i odluči upisati drugi, do kad su roditelji dužni uzdržavati? (Završen jedan preddiplomski, upisan novi preddiplomski). I još nešto, ako jedan roditelj ne dava novac (sa kojim ne živim) dok traje postupak rastave, hoće li biti dužan isplatiti taj dio što nije platio u trenutku donošenja.presude? Treba li uzdržavana osoba radi toga promijeniti prebivalište kako roditelj koji ne isplaćuje novac ne bi mogao tvrditi da je ispunjavao obveze s obzirom da je prebivalište još uvijek kod njega? Tumačim li dobro stavku obiteljskog zakona? Punolijetno dijete može upisati fakultet i ne ispuniti obvezu, te izgubiti pravo na uzdržavanje, može li on onda upisati novi studiji i ponovno steći pravo na uzdržavanje, a da pri tom na novon studiju ispunjava obveze? Znači li ta odredba zakona i to da punoljetno dijete može do 26. godine upisivati više studija, s pretpostavkom da je na.svima ispunjavao obveze?(pitanje iz prvog posta; završen jedan studiji, redovno ispunjene obveze, želi se upisati drugi studiji, a nema se 26, je li roditelj dužan uzdržavati?) Što ako netko studira 4 godine uredno i petu odustane od fakulteta, a ne navrši 26, je li ga roditelj dužan uzdržavati godinu dana zbog nepronalaska posla? Kako će se utvrditi obveze prema punoljetnom djetetu koje u trenutku rastave roditelja završava preddiplomsko obrazovanje i pod a) nastavlja diplomsko obrazovanje ili pod b) upisuje novo preddiplomsko obrazovanje, a nema 26 godina? Molim moderatora za spajanje postova, zbog proteka vremena, nisam u mogućnosti editati. Zanima me uz sve ove solucije sto sam.nabrojao, je li uopce bitno to je li studiji redovan ili izvanredan( javno sveuciliste)
 19. ilegalni taxi-prijevoz

  Inspekcija cestovnog prometa pri ministarstvu.
 20. Video nadzor bankomata - rok čuvanja snimaka

  Točno. A ja znam i neke koji obrišu odmah dan nakon, kad se uvjere da prethodni nije bilo problema..
 21. Kaznena prijava za silovanje

  To možete i to će utjecati. Ovdje također možete opisati što je bilo jer mi nitko ne znamo tko ste vi, niti možemo znati. Kažem, čisto edukacije radi, da vidimo što je točno okarakterizirano kao silovanje. Vi ste dobili odgovor na ono što vas muči, svakako ne trebate tose opisivati. Možete javiti ishod suđenja. Čuvajte se. Pozdrav
 22. Platite internetom, dokaz pohranite na memoriju i imate ga zauvijek
 23. kamera kao dokaz

  Da, tocno, to sam napisao u prvom postu. Valjda je prioritet otkrice pocinitelja, a tek sve onda ostalo..
 24. kamera kao dokaz

  Svatko može griješiti, ali ako je nadzorna kamera uhvatila počinitelja, meni jednostavno nije jasno što je tu nezakonito. Pa sama stranica MUP-a je puna slika sa nadzornih kamera pomoću kojih traže počinitelje kaznenih djela. Između ostalog, upravo kradljivaca.
 25. kamera kao dokaz

  Pošto ste spomenuli robni centar, skroz čisto. No, ako i nisu dokaz, snimke mogu pomoći da se počinitelj otkrije. Pronalazak vašeg telefona i ukradenog novca je prioritetan. Na stranu to što novac vjerojatno nećete vidjeti, ali velika je šansa da se mobitel pronađe. I sam pronalazak mobitela kod osobe koja nema razumno objašnjenje zašto je mobitel kod nje, je dovoljno za progon i bez snimke. No, još jedno pitanje. Jeste li pokušali ući u trag mobitelu preko dostupnih načina ukoliko je on sinkroniziran sa vašim gmail računom na android sustavu?
×