Jump to content

atomic95

Korisnik
 • Broj objava

  201
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je atomic95 objavio

 1. Trošenje droge,pitanje

  I nećeš dobiti novčanu kaznu nego uvjetnu zatvorsku (ako uzmemo u obzir očitosti koje se iščitavaju iz Vašeg posta). Vama ide optužnica, pa tek sud i tako dalje, o svemu će Vas obavijestiti. U zatvor nećete, ali uvjetna ide sigurno, pod uvjetom da budete proglašeni krivim, odnosno pod uvjetom da postoje olakotne okolnosti koje i same navodite, uz prehodnu neosuđivanost. Također, kazneni zakon predviđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina za konkretno djelo.
 2. Nametljivo ponašanje

  Koliko vidim vi niste u niti jednom trenu bili niti osumnjičenik. Ništa od tog, ne kontaktirajte sa osobom i gotovo.
 3. Uhvatili me s 1 jointom dva puta u 9 mjeseca

  Dragovoljno ili ne, cak nije toliko bitno. Drugi pad, prethodni prekrsaj u evidenciji, sada ce kazna ponovno vjerojatno biti ispod minimuma, ali sigurno u rasponu od 2 do 3 tisuce. Nema veze sa posao, sve je u domeni prekrsaja. Vasa droga, za vasu upotrebu, nije vam nitko omogucio, posjed je kako rekose vlasti dekriminaliziran, ali nije legaliziran. Da vam je drogu netko dao, prodao, ta osoba bi cinila kazneno djelo, stoga je bolje reci da je to vase i da ste to koristili samo vi. Prostora za neku obranu i nemate, a sud vas moze poslati na lijecenje, odnosno to odrediti kao zastitnu mjeru, sto mozda i nije lose ako ste aktivni korisnik.
 4. Marihuana

  Nedjelo. Ovisi iz kojeg aspekta se gleda. Posjed 0.2 i prekršajna osuda, a možda je nastupila i rehabilitacija, u kaznenom postupku nije otegotna okolnost. Sad, koliko se prekršaj može shvatiti nedjelom, možemo gledati i sa nekog ljudskog aspekta. Posjed 0.2, nedjelo, procijenite i sami..u teoriji je, ali..
 5. Marihuana

  Samo niste razjasnili za što je prvi put točno osuđen prijatelj. Ako je osuđen, moguće da mu je izrečena neka mjera umjesto kazne, što za razno razne evidencije nije bitno, jer se gleda vrsta prijave (kaznena ili prekršajna), te kriv je/oslobađa se optužbe. Možete li reći što ste do sada vi "odradili"? Ispitivanje u policiji, nadalje, jeste li snimljeni kamerom u policiji, je li vas zvalo državno odvjetništvo, jeste li dobili kakvu obavijest? Treba se provesti radnja prvog ispitivanja, treba se provesti tzv istraživanje, istražne radnje, trebate dati iskaz, pa vam se šalje obavijest o završenom istraživanju i komunicira vam se rok od mjesec dana za odlučivanje o slučaju od dana upisivanja prijave u upisnik kaznenih prijava. Nakon toga dobivate optužnicu koju potpisuje nadležno DO, nakon toga optužnica ide na odlučivanje sudskom vijeću, isto može optužnicu i odbaciti, potvrditi..Prethodno će državni odvjetnik u optužnici predložiti kaznu za vas, ali morate znati da taj prijedlog nije obvezujuć za sud i sucu vjerojatno ne znači previše...tek na suđenju dokazujete zašto bi vam se izrekla primjerice blaža kazna itd. Tzv olakotne okolnosti..koje se uvijek cijene pri odmjeravanju kazne.
 6. Marihuana

  On je prijavljen prekršajno, pretpostavljam. Vi kazneno. Nije isto. Na vama je samo da nastojite sve ubrzati kako biste što prije došli do toga da krene rok za rehabilitaciju. Odnosno, odazivajte se na se pozive, priznajte, ispričajte što je i kako bilo, kajanje i znate kako već sve to ide..budite slatkoriječivi:) Za vaš posao je nebitno, bude rehabilitacija do prve prijave na posao. Pretpostavljam da nemate afiniteta prema tajnim službama i želju da tamo radite, stoga je po Vas u ovom terenutku ovo djelo relativno "benigno", a i svrha kažnjavanja je ta da u budućnosti ne radite kažnjive radnje. Stoga, malo razmisliti za budućnost dok ste na faksu, te si više ne dozvolit takve situacije. Za posao se gotovo svugdje traži uvjerenje da se protiv vas ne vodi kazneni postupak, odnosno krivo se naziva "potvrda o nekažnjavanju" ; jer ona to nije. Vama će ta potvrda biti čista od trenutka pravomoćnosti presude. Dakle, i prije nastupa rehabilitacije. Kod vas osim samog djela niti ne postoji otegotna okolnost, već niz olakotnih, tako da je uvjetna sigurna. Teorija kaže da je zatvor moguć, ali iako nam je pravosuđe ponekad apsurdno, ne boj te se. U zatvor nećete.
 7. Ulaz na stadion u alkoholiziranom stanju

  Posalji optuzni prijedlog u inbox, sakriji osobne podatke ako zelis i mogu ti datije smjernice za pisanu obranu.
 8. Pad s travom

  Novčana kana od 5-20 tisuća kuna. Odvjetnik ne treba, odazovite se na sud. Recite sucu sve sto smatrate da treba, navedite da ste bez primanja, izrazite kajanje i nastojanje da vise necete ciniti takav prekrsaj. S obzirom na okolnosti, kazna ce biti vjerojatno znatno manja od 5 tisuca kuna. A moze bit i mjera lijecenja od ovisnosti, onda ne ide novcana kazna..
 9. Kazneno djelo iz prometa i pristupanje vojsci

  Poštovani, vi sa ovim djelom nećete imati problema kod vojske, ukoliko ne budete osuđeni na zatvor, što nećete, jer smrtne posljedice nema, a vi do sada niste kažnjavani, te će se to riješiti putem kaznenog naloga kako vam je rečeno. Vama je u interesu da se što prije sve to okonča, a to postižete na način da sve priznate i da ne radite priču od svega. I ne treba donijeti potvrdu o nekažnjavanju već potvrdu da se ne vodi kazneni postupak za KD koja se progone po službenoj dužnosti, što se neće voditi kada se postupak okonča, iako će bit kažnjen, potvrda ostaje čista.
 10. Kazneno djelo iz prometa i pristupanje vojsci

  Haha, da, zvuci veoma blesavo, ali ipak mozda nije nelogicno skroz. Kada bismo zanemarili vodenje kaznenog postupka u trenutku prijima u djelatnu vojnu sluzbu i dogodi se osuda na zatvorsku kaznu, sto onda? Iako se zatvor moze dobiti i za kazneno djelo po prijedlogu, zapreka ne bi bilo vodenje postupka, a djelo iako spada pod ova "zabranjena" ne bi se uracunalo jer..eventualno nema pravomocne presude? Djeluje blesavo. Skroz.
 11. Kazneno djelo iz prometa i pristupanje vojsci

  Tumačenje čl. 35: Zapreka vam je vođenje kaznenog postupka po službenoj dužnosti, što vaše djelo jest, progoni se po službenoj dužnosti; dakle, vama je u interesu da se postupak okonča što prije, a do takvog cilja dolazite na način da postupite kako je rekao G-mam. Priznanje, kajanje, nalog, uvjetna i ćao. Zapreka za prijam je pravomoćna osuda za određena kaznena djela. Kazneno djelo koje ste vi počinili nije navedeno u čl 35 kao zapreka. Jedina zapreka je vođenje kaznenog postupka, što vas po meni ne treba brinuti, jer će on sigurno biti okončan do natječaja za djelatnu službu, jer vi još niste odradili ni vojni rok koji je temeljni uvjet, a put do djelatne službe je nešto dulji..tako da, samo polako, riješite ovo sa dorhom i pametno do natječaja. Hrvatski vojnik ne smije voziti pod bilo kakvim utjecajem alkohola. Makar mizernim. Moje mišljenje..i nema spavanja, to ćete u penziji, ali ne u vožnji..sretno !
 12. Moje je mišljenje, da ako nisi ništa skrivio i ništa ne skrivaš, nitko se neće naljutiti na takva pitanja.
 13. Lažno predstavljanje na internetu

  CIA, KGB, SOA, POA, Karmarko, Lozančić...:D Bez brige budite, opisana situacija zadire u sferu teorija zavjere:)
 14. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  Dobit ćeš novčanu kaznu, prijavljen si za posjed (prekršaj), nema straha oko kaznene prijave. U ovom slučaju, nisi, a niti ćeš biti kazneno prijavljen za distribuciju. Tako da, bez brige. Minimalna kazna je 5 tisuća kuna, ako je prvi put, bude i manje uz olakotne okolnosti. Odazvati se na sud, priznati, moguće je čak da se ne izrekne novčana nego liječenje. Ugl, prijave za distribuciju nema. Sudit će ti se na nadležnom prekršajnom sudu prema mjestu gdje si počinio prekršaj.
 15. Oduzimanje zaštitarske iskaznice!

  Zastara za kazneno djelo koje spominjete, ako sam dobro shvatio, ne radi se o čl 139 st 1, zastara bi bila 10 godina od počinjenja kaznenog djela. Ako je čl 139 st 1, onda je 6 godina.
 16. Prijetnja državno odvjetništvo

  DO na području mog prebivališta ima prijem stranki svaki dan dva sata. Uglavnom, imaju svi. Nadležno je općinsko državno odvjetništvo pa provjerite. Ako ste ispitani pred kamerom,.imate pravo uvida u spis.
 17. Javni red i mir

  Samo ovo oko žalbe policije. Ja ne znam kakosto je drugdje, ali na temelju što sam ja promatrao slučajeve određene PU, žale se jako rijetko, i to u pravilu za recidviste za koje su predložili zatvor, a presuđeno im je novčano..Iz razgovora sa policajcima, također mi je rečeno da za takve prekršaje ih u pravilu "nije briga", osim ako se po nečemu ističu. I u optužnom prijedlogu, policija u pravilu predlaže maksimalnu kaznu (kad predlažu novčanu za jrm), kod vas je zatvor praktički moguć samo u teoriji, a kaznit će te sene najvjerojatnije sa 750kn cca umanjeno za trježnjenje i jednu trećinu ako platite u roku. Savjetujem priznanje i da ne predlažete svjedoke. Kajanje također i objasniti kako je bilo. Odazvati se odmah, kako bi utjecali na smanjenje sudskih troškova. Ako ste nezaposleni, imate mala primanja ili težu fin situaciju, navedite i potkrijepite.
 18. Poštovani, molim pomoć. Dijete sam roditelja koji se nalaze u brakorazvodnoj parnici. Od trenutka napuštanja zajedničkog kućanstva živim sa roditeljem koji me prihvaća i uzdržava. Drugi roditelj mi tri mjeseca nije dao niti jednu kunu. Slovima: nula kuna. Student sam. Prebivalište mi je i dalje kod roditelja koji mi ne želi davati novac. Boravim sa drugim roditeljem, iako tamo nemam prijavljeno boravište radi dobro poznate prakse hrvatskih iznajmljivača. Redoviti sam student. Otac odbija uzdržavati. Odbija razgovor. Protiv njega se vodi i kazneni postupak, te parničnu radi rastave braka. Stalni je zaposlen i njegova egzistencija je neupitna, dok je moja i roditelja koji me uzdržava upitna. Molim savjete.
 19. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Moram li čekati kraj brakorazvodne parnice roditelja da krenem potraživati svoja prava za uzdržavanje putem tužbe?
 20. Sitna krađa ili stjecanje napuštene stvari

  Rok je tri mjesecaod kada vlasnik sazna za to. Vlasnik neće saznati, a i da sazna, neće vas tužiti jer nema svrhe, a i da vas tuži, potvrda se najčešće traži da uvjerite tražitelja da se protiv vas ne vodi kazneni postupak za KD koje se progoni po službenoj dužnosti..ovo je privatnom tužbom moguće goniti, u što se, najčešće, ljudi ne upuštaju.
 21. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Hvala na sugestijama. Volio bih tuzbu napisati sam. Uz spomenute clanke zpp-a i uz temeljne clanke iz obiteljskog zakona, trebam li uz tuzbu priloziti jos nekakve priloge koji bi mogli potvrditi da otac ne izvrsava uplate i da ne zivim sa njim, s obzirom da mi je prebivaliste jos uvijek na njegovoj adresi?
 22. Uvjetna osuda

  Bolje vrati novac, kako god, ali vrati. U suprotnom zaista riskiras opoziv uvjetne osude.
 23. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Može li me netko uputiti na literaturu iz koje bih mogao saznati što tužba treba sadržavati, odnosno što je njezin bitan sastojak u ovakvom slučaju.
 24. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Pozdrav. Upravo sam zatrazio besplatnu pravnu pomoc u uredu drzavne uprave. Mozete mi pojasniti na stoto mislite kada spominjete pet godina unatrag? Otac me uzdrzavao sve do prije tri mjeseca, kada je zbog rastave sa majkom, odlucio se rastaviti i od mene, samo kako bi prkosio. Od tada zivimo na rubu egzistencije, a njemu je cilj financijisko unistenje majke. Napominjem, zadnja tri mjeseca 0kn, iako su moji izdatci bili veliki (studiranje u drugom gradu, stanarina, hrana, prijevoz). Zaposlen sam prekoja studentskog ugovora sezonski i tek odnedavno. Do tada nisam imao prihoda od rada.
 25. prijava za vrijeđanje policajca

  Dobit ćeš do sto eura kazne vjerojatno. Vjerovat će se policajcu. Priznaj djelo i izrazi kajanje te navedi da mu jesi sve rekao osim ovog da ćeš ga srediti. Olakotno su ti neosuđivanost, priznanje i kajanje, otegotno nema. Olakotno mogu biti i slabije imovinske prilike. Nemoj traziti pozivanje svjedoka i izrazi zelju za rijesavanjem slucaja na prvom rocistu, tako ces utjecati na smanjenje sudskih troskova koje ti snosis. Odazovi se na prvu raspravu.
×