Jump to content

apartman

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Razgovarao sa sestrom; ona ne želi čuti, a ja niti imam vremena niti energije povlačiti se po sudovima, Hvala lijepo, pozdrav!
  2. Hvala na odgovoru (nisam stigao ranije odgovoriti). Potraživanje nije moguće. Postoji li neko drugo rješenje ili je ovo bezizlazna situacija? Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju isto ne bi bio valjan ako bi ga moja majka potpisala pred javnim bilježnikom?
  3. Nastojat ću biti što koncizniji; Moja majka ima dijagnozu demencije koja vodi ka Alzheimeru. Živi kod nas sa mojom ženom i kćerkom. Mi vodimo kompletnu njegu i brigu o mojoj majci. O tome što prolazimo s mojom majkom, neću pisati (da vam ne oduzimam vrijeme i ne upropaštavam ovaj lijepi dan), ali mislim da je dovoljno reći - deveti krug pakla. Plus --> oduzima jako puno vremena i psihofizičke energije. Dakle, da se vratim na temu; majka ima stan na moru koji će nakon smrti moje majke, pripasti zakonskim nasljednicima (mojoj sestri i meni). Moja sestra ne želi ni čuti za moju majku, ne želi se s njom "gnjaviti"... Živi u Austriji, sjedi na novcima, a mi živimo u Hrvatskoj, i time sam jasno opisao naš materijalni status (jedva spajamo kraj s krajem kao i većina, nažalost). Sestra, šogor i sestrina djeca su materijalno i stambeno osigurana, svi imaju svemirske plaće i cijeli život žive u blagostanju. Smatramo da ovaj slučaj vodi ka tome da će u bliskoj budućnosti biti učinjena velika nepravda (znači, podjela imovine na 2 jednaka dijela). Također, smatramo da bi pravda bila zadovoljena ako bismo (mi koji vodimo kompletnu brigu o njoj) dobili punu imovinu moje majke.. (radi se o nekretnini vrijednosti oko 80 tisuća eura). Postoji li neki način da se ta pravda i ostvari, ...da se zaštitim? Hvala i pozdrav!
  4. Puno hvala na odgovoru. Samo me zanima, taj ugovor moze biti napisan rukom, ne treba to biti nekakav sluzbeni obrazac?
  5. Uskoro cu vrsiti nekakve radove u svom dvoristu, ali ispod zemlje se nalazi strujni kabl u vlasnistvu HEP-a. Obzirom da moram busiti zemlju na dubine vece od dubine na kojoj se nalazi taj kabl, postoji realna opasnost da naletim na taj kabl i da me ubije. Zvao sam HEP i kazu da oni mogu locirati taj kabl, ali da se to naplaćuje. No, prije nekih 6 godina sam isto trazio lociranje podzemnog kabla na drugoj lokaciji, također u okviru mojeg dvorista, i tada mi to lociranje nisu naplatili. Je li moguće da se u međuvremenu nesto promjenilo u vezi politike naplate? Ako da, smatram da nemaju pravo naplatiti lociranje tog kabla, te da su oni duzni to obaviti bez ikakve naplate, jer to je njihov kabl na mojoj povrsini.
  6. Pozdrav! Prodajem odjavljeni automobil, i sad me zanima sta trebam napraviti vezano za papirologiju. Znaci, covjek koji je kupac meni tvrdi da ce on meni dati nekakav papir kojega ja trebam popuniti, a da ce onda on sam ici kod javnog bilježnika. Pitao sam ga zar ne trebamo obojica ici kod javnog bilježnika, a on na to kaze da po novom zakonu ne trebamo. Lik mi je malo sumnjiv, pa bih molio za savjet. Hvala!
  7. Da, isprika što nisam javio da je slucaj rijesen Zaprijetio sam trgovcu i na taj nacin sam ishodovao originalni racun.
  8. Obicni zid koji je ucrtan u tlocrtu vlasnickog lista i koji je dijelio 2 dvorista. Na taj zid je susjed dozidao prostoriju sa ravnim krovom i usmjerio pad na moju stranu
  9. Nije mi toliko bitno radi li se tu o iznudi ili ne, nego me zanima je li on po zakonu duzan izdati racun. Znaci, dodjes u autosalon, a tebi autosalon ne izda racun nakon sto im novac das u ruke. Koliko ja znam, pravna je osoba duzna izdati racun. Ili se ja varam? Nije nase gore list. A sto se tice tehnickog, napravio sam tehnicki pregled, i vrijedi mi do 1.lipnja 2019.godine Jel istina da nemam pravo na probne tablice?
  10. Kaze neka slobodno zovem policiju. On se ne smatra krivim jer mi je izdao racun kao fizicka osoba (no, tada mi treba dati ugovor izmedju njega i prijasnjeg vlasnika, ali on to ne zeli dati).
  11. Sad mi taj vlasnik autosalona javio putem telefonskog poziva da nece poslati original racuna ako mu ne platim 1.000,00 eura na racun njegove kceri. Poslao mi je mailom podatke za uplatu. Ja naravno ne zelim platiti. Imam li pravo angazirati policiju, jer smatram da autosalon ima zakonsku obvezu izdati racun, kao i sve druge pravne osobe. Ili se ja varam?
  12. Moram pitati; navodno nemam pravo na probne tablice. Jel to istina?
  13. Ok. Hvala na savjetima! Javit cu sta je bilo. Pozdrav!
  14. Ako se zalim CVH-u koji se ocito urotio protiv mene, koji je smisao toga... Postoji li neka visa instanca od CVH-a?
  15. Kome? I problem je sto ce taj proces trajati unedogled, a zena u 8.mjesecu trudnoce, a zivimo 6 km od najblizeg javnog prijevoza, a do prvog grada 12 km. Placati taksi dnevno 100 kn nije opcija
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija