Jump to content

Davor K

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas za objašnjenje koje ste napisali vezano za tužbu kojom se može zabilježiti potraživanje na nekretninama i ostalim, da li se to može odnositi i na tu navedenu nekretninu nad kojom je bila upisana stara hipoteka i ako ja nisam njen vlasnik nego su vlasnici moji roditelji...? Hvala.
  2. Molio bih na još samo jedan savjet vezan na temu koja je gore navedena. Prilikom "češljanja" po dokumentaciji koja je vezana za tim da li je kuća nećim opterečena u povijesti pretraživanja bila je upisana hipoteka na kuću koja je započeta 1999g. zbog namjenskog kredita koji je uredno otplačen i 2008g. je udovoljeno brisanje zaloga u zakup čime je ujedno sa tim i skinuta hipoteka sa kuće, no kako je zbog mojeg dugovanja riješenje o ovrsi nastupilo četri godine kasnije od tog brisanja zaloga u zakup zbog nenamjenskog kredita koji je podignut 2006g. i koje dugovanje nije nikako povezano sa prethodnim namjenskim kreditom da li je ikako moguće da se na neki način opet aktivira hipoteka i na taj način pokuša naplatiti moje trenutno dugovanje? Unaprijed zahvaljujem svima na iskrenom odgovoru.
  3. Poštovani, hvala Vam na detaljnom odgovoru, što se tiče Vašeg savjeta vezanog za provjeru da li je kuća nečim opterečena, ista je napravljena i u samom izvodu zemljišne knjige pod naznakom " Aktivna plomba" nije ništa zabilježeno, čime se toplo nadam da je kuća oslobođena bilo kakvog opterećenja, ali budući da kuća jedino još nema uporabnu dozvolu, da li to mijenja stvar samog dokaza vlasništva nad nekretninom i da li se to u svrhu ovrhe može iskoristiti? Hvala.
  4. Poštovani! Moje ime je Davor i živim u Bjelovaru. Ovim bih Vas putem zamolio za prijeko potrebu pomoć i savjet vezan za zakon o ovrsi! Naime, igrom slučaja zbog gubitka posla nisam mogao redovito otplačivati nenamjenski kredit u iznosu 20,000Kn koji je 2006.g. podignut u banci "RBA" i čije naplate potraživanja (od ostalih 8,000Kn) jednostavno više nisam mogao ni pratiti i čime sam od strane osiguravajuće kuće "Croatia Osiguranje d.d" dobio riješenje o pokretanju ovrhe. Kako živim sa svojim roditeljima, u istoj kući, koja glasi na moga oca i koji je također bez bilo kakvih primanja, molim Vas da mi odgovorite; da li ovršitelj ima bilo kakvo zakonsko pravo ovršiti i imovinu mojih roditelja koji ni na koji način nisu bili jamci ili sl.? Naime, u zadnje vrijeme na našoj adresi zaustavljaju se vozila sa raznim registarskim oznakama i posmatraju nam kuću čime postoji opravdana sumnja da je stavljena ovrha na kuću i da je kuća stavljena na prodaju ali to nismo nigdje mogli provjeriti. Molim Vas na par odgovora. Da li oni imaju bilo kakvo zakonsko pravo na takav postupak? Da li je moguće da se stavi ovrha na kuću bez bilo kakve najave ili dopisa za to? Da li je meni kao ovršeniku još uvijek dostupno pravo pokretanja - "osobnog stečaja"? Molim Vas na brzi odgovor jer Vi ste mi jedina nada. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija