Jump to content

wikileaks

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, pokušat ću! Ako ima još znanja i iskustava, pls, pišite, savjetujte!
  2. Imam dug kod Dinersa 80000kn.Izgubio sam posao i bio bez primanja, pa sam sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju,zabilježba u ZK. Diners je pokrenuo ovrhu na kuću,žalio sam se i izgubio sud. Dug su prodali utjerivačima, a Diners mi ovrhom zadnjih šest mjeseci skida 1/3 mirovine. Mogu li izbjeći prodaju kuće (da si osiguram doživotnu skrb-uzdržavatelj je obnovio kuću da se u njoj može živjeti(stara kuća u selu) i uzdržavao me punih 6 godina),a da se nastave naplaćivati iz mirovine? Koja su prava moga uzdržavatelja? Sudu sam predlagao i obročnu otplatu(nagodbu), ali Diners nije pristao, tražili su isplatu cijelog duga odjednom. Nisam ispunio uvjet jer nisam imao odakle,zašto nije dovoljno naplaćivati se iz mirovine?(Iznos je s kamatama i svim ostalim) Molim pomoć!
  3. Ugovor je ovjeren kod JB,ali podst.traži dopuštenje i za prijavu prebivališta(u MUP-u joj rekli da može prijaviti boravište na rok trajanja ugovora,ili neka traži dopuštenje gazde za prijavu prebivališts);navodno me može prijaviti dijete u vrtić bez prebivališta!
  4. Poštovani, Molim pomoć:iznajmljujem stan i uredno sklapam ugovor s podstanarima,prijavljujem (i plaćam)porez,prijavljujem MUP-u (ugovor je na godinu dana,prijava boravišta).Potencijalna podstanarka, majka dvoje malodobne djece,5 i 6 godina,sada želi prijavu prebivališta(kao razlog za to navodi upis u vrtić i školu-da ne priznaju boravište nego samo prebivalište i adresu s osobne!)Ne znam komplicira li to proces eventualnog izbacivanja iz stana (ako ne izvršavaju svoje obveze);neki su mi rekli da je tu moguće upetljavanje i socijalne službe, da nikako ne pristanem,drugi smatraju da je svejedno-samo u slučaju raskida ugovora moram MUP-u dostaviti svoju pisanu izjavu da ne dopuštam više boravak na toj adresi- ljubazno vas molim za mišljenje i vaša iskustva!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija