Jump to content

poštenko

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A pravo na povrat novaca, ili jednog dijela? Rokovi zastare za tužbu prodavatelja od strane kupca?
  2. Često budem tužitelj na Prekršajnim sudovima, pa sutkinja objašnjava... Ako se kazna plati u cijelosti, u zakonskim rokovima onda se plaća 3/4, a ako u ratama onda puni iznos. Beli 12 savjetujem da ukoliko ima nejasnoća svakako se javi na Sud koji je donio presudu. Inače rok po prekršajnom nalogu od policije je 8 dana od dana pravomoćnosti naloga za plaćanje kazne u iznosu 3/4.
  3. još je u vlasništvu prodavatelja.
  4. Moralo bi van u rješenju pisati rok za plaćanje 3/4 kazne. Ja mislim da ako kaznu platite u 4 rate da plaćate puni iznos.
  5. Poštovani, imam jedno pitanje. Osoba napravi kupoprodajni ugovor za kuću za određenu cijenu (npr. 50.000 eura), te prilikom sklapanja ugovora isplati prodavatelju jedan dio (npr. 30.000 eura), a ostali dio se ugovorom obavezuje isplatiti kroz 6 mjeseci. Dogovor je bio da se kupac odmah može useliti u kuću. Kako kupac u ugovorenom roku nije isplatio prodavatelju preostali iznos, i napustio je kuću, odnosno iselio, dali je prodavatelj dužan vratiti novce koje je dobio (onih 30.000 eura) ili barem jedan dio jer kupac pristaje da mu se od isplaćenoga iznosa odbije stanarina za rok oko 2 godine koliko je kupac boravio u kući. Ako kupac ima prava na povrat dijela ili cijelog iznosa novaca, zanima me po kojem Zakonu i ako tko zna po kojim člancima. Također me zanima dali postoji rok zastare za tužbu kupca prema prodavatelju ako prodavatelj odbije vratiti novce. Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija