Jump to content

agmopr

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala vam na brzom odgovoru.Ono sa inozemstvom mi nije do kraja jasno.Sud ima moju adresu u inozemstvu i uredno su mi do sada slali pozive za rocista.Nisu me upozorili da trebam osigurati primatelja poste u Hr ili za to imati punomocnika.Na Rjesenja,Presude,Odluke i ja imam pravo zalbe.Kako da se zalim ako mi ne dostavljaju postu? Da li ima smisla slati novi podnesak, da li se mogu postaviti ostrije u smislu da cu se nekome zaliti,ministarstvu ili sl.Da li uopce postoji takva mogucnost ili su oni neprikosnoveni. Da se predstavim kao djelatnik ministarstva pa ce me sa centrale spojiti sa referadom? Ovo zadnje mozete preskociti u odgovoru.Znam da mi ne smijete savjetovati tako nesto.
  2. Postovani, vezano za gornju temu uputio sam sudu podnesak u kojemu sam ukazao na cinjenicu da vise ne postoji zakonska osnova za opoziv uvjetne osude.Nakon toga odrzano je rociste na kojemu nisam bio prisutan.Navedeno rociste odrzano je prije 3 mjeseca i do danas nisam primio nikakvu postu niti saznanje sto je sud odlucio niti je zakazano novo rociste.Na e-predmetu evidentirano je da je rociste odrzano i da se opunomocenik tuzitelja zalio.Neznam na sto se zalio i nisam primio kopiju zalbe na odgovor.Uputio sam sudu podnesak u kojemu sam upozorio da nisam primio postu,odluke,rjesenja,zalbe i sl.Ni nakon toga nisu mi poslali nista.Na e-predmetu nije evidentirano da je predmet na visem sudu, s obzirom na zalbu.Zvao sam sud,djelatnik na centrali ne zeli me spojiti sa referadom kod koje je predmet niti sa sucem,djelatnice u pisarnici ne zele mi dati nikakvu informaciju vezanu za predmet.Odvjetnici kojima bih eventualno mogao poslati punomoc da obave uvid u predmetni spis zele to naplatiti jako skupo samo za uvid u spis.Pretpostavljam da ako je opunomocenik tuzitelja izjavio zalbu da je donesena neka odluka u moju korist ali nisam siguran a rokovi za eventualnu moju zalbu su prosli.Zar nebi na e-predmetu trebalo biti azurirano da je sud donio neku odluku te da je predmet na visem sudu s obzirom na zalbu.Zivim u inozemstvu i ne mogu trenutno osobno otici na sud.Koje su mi mogucnosti i kako da saznam trenutni status predmeta? Hvala.
  3. Hvala lijepa. obavijestiti cu vas o ishodu.
  4. Hvala na brzom i preciznom odgovoru.Zelim vas jos pitati vezano za stari zakon tj.KZ/97.Ako gledamo rokove mislim da je i po starom zakonu prosao rok u kojemu je bilo moguce opozvati uvjetnu osudu jer je proslo vise od godinu dana od roka kusnje.Da li sam u pravu? Napominjem da ja ne izbjegavam svoju obvezu i u tom smislu sam sa ostecenikom sklopio sporazum po kojemu placam dug u mjesecnim obrocima,ovisno o mogucnostima.Nastavio sam placati i onda kada je postalo jasno da se uvjetna osuda vise ne moze opozvati.Ako vise ne postoji zakonska osnova za opoziv to sigurno znaju i vide i predmetni sudac i ODO.Zasto sazivaju rociste na kojemu bi se trebalo odlucivati o opozivu ili produljenju roka ako je to u suprotnosti sa zakonima koje bi oni trebali stititi.Da li mislite da je pametno da sudu posaljem podnesak sa svim navedenim cinjenicama,rokovima i dokazima o uplati i to iz razloga sto radim i zivim u inozemstvu i skup mi je odlazak na raspravu koja je i tako bezpredmetna.Zar nije bolje da taj novac uplatim ostecenik? Jos jednom puno hvala.
  5. Postovani, Molim za savjet. Presudom prvostupanjskog suda od svibnja 213.god osudjen sam na kaznu zatvora do 7 mjeseci uvjetno i to uz dvostruki uvjet.Dvije godine rok kusnje i daljnji uvjet da u roku 8 mj.nadoknadim osteceniku stetu.Rok kusnje istekao je u svibnju 2015. god. a rok za naknadu stete nekoliko je puta produljivan jer nisam bio u mogucnosti na vrijeme ispuniti i taj drugi uvjet.Zadnji puta presudom od sijecnja 2015 odredjen je novi rok od 4 mjeseca i taj rok istekao je u svibnju 2015.god.Kako ni do tada nisam uspio u potpunosti ispuniti svoju obvezu sud je sazvao izvidno rociste u svezi opoziva uvjetne osude.Na tom rocistu nisam bio jer nisam na vrijeme primio poziv i sud je sada sazvao novo rociste u svezi opoziva uvjetne osude.Smatram da je to protuzakonito i da vise ne postoji zakonska osnova za opoziv uvjetne osude.Naime,novi KZ koji bi se morao primjeniti u mojemu slucaju u cl.58 st.8 odredjuje da se uvjetna osuda ne moze opozvati nakon sto je isteklo 6 mj.od roka odredjenog za izvrsenje obveze.Rok za izvesenje obveze istekao je u svibnju 2015. a dodatnih 6 mj.isteklo je u studenom 2015.Ako bi se primjenile odredbe zadnjih izmjena KZ iz 2015. prema kojima je rok od 6 mjeseci zamijenjen rokom od jedne godine i taj rok protekao je u svibnju 2016.Smatram da sud mora primjeniti novi KZ/11 jer je u cl.384 propisano da se izvrsenje kazneno pravnih sankcija pravomocno izrecenih i po starom KZ/97 a cije izvrsenje nije zapocelo ili je u tijeku provodi sukladno odredbama KZ/11 od dana njegova stupanja na snagu. Mislim da ce sud na zakazanom rocistu odrediti novi rok za izvrsenje obveze sto meni nikako ne odgovara jer bi novi rok ponistio ovu stecenu poziciju i ponovno me doveo u situaciju da se uvjetna osuda moze u buducnosti opzvati.U tom slucaju ja bih se morao zaliti na takvu presudu ako do nje dodje. Da li sam u pravu i sto mi savjetujete? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija