Jump to content

Chrono

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Koje su konkretno ženine pritužbe na dosadašnji suživot?
  2. Hvala, Pravna 0. Automobil koji je bio u dvorištu (i iz kojeg je prijestupnik izašao) imao je zagrebačke registracije. To ne mora značiti mnogo, ali obzirom na njegov naglasak, zaključujem da nije lokalnjak. Ne želim sad zvučati kao naivni idealist, ali teško se uvijek tješiti da će rogatog stići kazna koju zaslužuje Dapače, obzirom na količinu nasilja, čini se da će incidenti eskalirati- a mogu se spriječiti.
  3. U praksi ne bih slao pritužbu na policiju, više bih slao poruku u stilu "šaljem pismeni opis incidenta koji se dogodio tog-i-tog-datuma na tom-i tom mjestu". U skladu s ovim gore, mejl bih intonirao kao dopunu svom telefonskom pozivu. Ne bih ulazio u detalje što mi je policajac na telefonu rekao i dovodio to u pitanje.
  4. Pa upravo me je to zaboljelo. Da je policajac rekao "prepustite mu zasad mjesto, mi ćemo kasnije ispitati incident", bilo bi mi sve pet. Ovaj stav "pojeo vuk magare" me baš iznenadio. Ispada da će idući incident na istoj adresi biti "prvi", pa će mu opet gledati kroz prste. Mislite li da ima smisla poslati mail s opisom događaja na MUP nakon ovih telefonskih prijava?
  5. Hvala na odgovoru. Pitanje je za koga je ovo bilo ekonomično, obzirom da sam ja taj koji je morao plaćati štetu. Imam svoje godine, i ne treba me policija učiti da nekad treba "pustiti" Isto tako, jedan zavoj me dijelio od brze ceste, te sam mogao na njoj završiti s tri gume. To isto baš ne bi bilo poželjno. Nadam se da će ga barem prometni redari upozoriti zbog incidenta, pa da će odustati od svojatanja u budućnosti. Mislim, tip ima već parking u svojem dvorištu, i ni to mu nije dosta.
  6. I ja sam se isto složio da je u praksi to najbolje riješenje. Zato sam i odustao od daljnjeg izlaganja. Međutim, konačan je ishod poprilično besmislen. Prekršitelj je nametnuo svoju volju i još uvijek opstruira mjesto za koje građani plaćaju porez. Ja sam morao platiti štetu na autu, gubiti vrijeme na popravak i podnijeti drski napad s evidentnim elementima kaznenog djela. Policija je tu isto ispala i nevoljka i nemoćna da razriješi situaciju. Da su barem rekli kako će poslati pismenu opomenu gospodinu, već bi mi bilo lakše. Ovako sam izgubio povjerenje u njihovu instituciju, i razmišljam o alternativnim metodama samoobrane za "buduće" konflikte ovog tipa. I svi očekujemo da se pojavi osoba koja će uvesti red novim kaznenim djelom. Nije baš nešto čime bi se pravo zadovoljilo.
  7. Kontakt s policijom je i bio preko 192. Zato sam malo i razočaran.
  8. Hvala, Sivko. Policija je kontaktirana tijekom samog incidenta (ja sam bio u vozilu, a gospodin je izvan njega lupao po autu) i rečeno mi je od njih da se maknem. Nisam sklon nasilnom rješavanju problema, posebno ne kad je u pitanju moje zdravlje i imovina
  9. Gospodin je otvorio vrata mog automobila i rekao da ga maknem, jer će u protivnom "razbiti i mene i moj auto". Stavio sam ključ u vozilo, on je zalupio snažno vratima, i napustio sam konfliktnu situaciju.
  10. Poštovani, Zahvaljujem na ovom odličnom i ažurnom portalu. Ima jako zanimljivih priča, pa evo i moje. Već više-manje iz naslova možete zaključiti o čemu se radi. Na odmoru sam išao obići svoje vozilo koje je bilo parkirano na za to predviđenom mjestu. Po dolasku mi je prišla muška osoba koja stanuje u objektu pored kojeg sam parkirao i zatražila da pomaknem vozilo, uz objašnjenje da ga koriste korisnici njegovih turističkih apartmana. Gospodinu sam rekao da ću vrlo rado pomaknuti vozilo ukoliko mu smeta za ulazak u njegovo dvorište (gdje je već bilo parkirano neko vozilo), no da za potpun odlazak s mjesta nema osnove. Došlo je do izrazite verbalne agresije od strane gospodina, nakon čega sam pozvao policiju. Službenik policije je naveo da mjesto prepustim dotičnoj osobi, jer da nema smisla eskalirati sukob. Rečeno mi je da "progutam i idem dalje, jer sam na odmoru i da mi ne trebaju incidenti." Dodao je da su u zadnjih par dana osobe s dotične adrese u nekoliko navrata zvale pauka da makne moje vozilo, no da su po dolasku dežurne službe ustanovile da je automobil korektno parkiran, te da ga neće pomicati. U tom je trenutku gospodin postao fizički nasilan, te sam bio prisiljen napustiti mjesto sukoba. Problemi su se nastavili nakon par odvoženih metara, kada sam shvatio da mi je probušena guma. Zaustavio sam vozilo na sigurnoj udaljenosti, pozvao HAK te ponovo nazvao policiju. Razgovarao sam s istim službenikom, koji je rekao da promjenim gumu i zaboravim incident. Rečeno mi je da nema ljudstva koje bi izašlo na teren i da se "nekad jednostavno dogode ovakve situacije u životu, kad treba pustiti." Najavio sam dolazak u policijsku stanicu, ali i tu sam bio obeshrabren. Rečeno mi je da su prijetnje "moja riječ protiv njegove" i da ne mogu dokazati da je ta osoba probušila gume, te da ću samo potrošiti vrijeme. Da ne duljim, ravnao sam se po danim savjetima. Da si malo olakšam dušu, obavijestio sam o incidentu lokalnu komunalnu službu. Zanima me jesam li, po mišljenju odvjetničke struke, postupio ispravno u datim okolnostima i jesam li možda imao neke dodatne opcije kojih nisam bio svjestan. Incident se dogodio krajem prošlog tjedna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija