Jump to content

new_guy

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, otići ću svakako da ne bi opet bilo pogreške u komunikaciji.
  2. Gospođa mi je rekla da odem s uplatnicama na policiju.
  3. Dakle neki biser je valjda slučajno na moj prekršajni nalog priklamao prigovor od nekog gospodina (za neki drugi slučaj) koji se izjašnjava da nije kriv Gospođa na sudu me uvjerava da sam pisao prigovor dok nije skuzila da su različita imena i prezimena na prekršajnom nalogu i prigovoru. Platiš kaznu i još moraš na sud, ne zna čovjek da li da se smije ili plače
  4. U pitanju može bit samo taj događaj jer drugih prekršaja nisam imao niti sam dobio ikakav drugi prekršajni nalog. Na pozivu za sud piše članak 199. stavak 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  5. Pozdrav, imam sljedeći slučaj. Dobio sam prekršajni nalog za 0,7 promila alkohola (početkom 9 mje.). Ja sam to odlučio odmah platiti kad je došla uplatnica, dakle 2/3 iznos, platio sam odmah prvi ili drugi dan po primitku. Uz kaznu je bila izrečena i zabrana upravljanja vozilom mjesec dana. Uplatnice uredno spremio i očekujem od tad da mi dođe obavijest o zabrani upravljanja vozilom B kategorije. Međutim danas mi dolazi poziv na sud. Zašto i kako ? Gdje sam pogriješio i kakva je sljedeća procedura. Hvala
  6. u roku 8 dana od zaprimanja rješenja/uplatnica možeš platit 2/3 i kazna se smatra u potpunosti plaćenom uplatnica je bianco, sama moraš izračunat iznos Iz mog jednog iskustva sve ti ovisi o sudcu/sutkinji i tvojim okolnostima (financijskim mogućnostima,zaposlenosti,nekažnjavanosti,s kim živiš, obitelj i sl.) Meni je s 5000 kn i 12 mje. sutkinja spustila na 1000 kn (+500kn sudskih troškova) i 6mje. Tada mi je važnije bilo da novčana kazna bude što manja,a za zabranu mi je bilo svejedno...eto jedan primjer
  7. Hvala na savjetu...htio bih nekako to sve što prije završit,a prigovorom bi se taj cijeli proces odužio...da mi je izrečena kazna upravljanja vozilom na 3 ili 6 mje. svakako bih se žalio...ovaj novčani dio ću nekako i pregrmit Kolko otprilike treba da izdaju zabranu upravljanja vozilom odnosno za kolko ju mogu očekivat ? Budući da vjerojatno neću pisati prigovor i odvesti to sve na sud, jesam li onda i dalje u njihovom pogledu nekažnjavan ili ? (ne planiram ponavljati prekršaje ovo mi je bilo i previše, ali čisto informativno me zanima )
  8. Da, taj postupak iz 2010. je riješen iste te godine i od onda nisam imao nikakav prekršaj do evo prije mjesec dana. Vjerujem da bi smanjili, ali recimo da mi je taj novčani iznos kolko tolko prihvatljiv za platit kad se uzme 2/3 iznos a mjesec dana bez vozačke ću nekako izdržat. Prigovor bi značio i plaćanje sudskih troškova i ovisno o smanjenju prvotno izrečene kazne ne znam kolko se isplati. Imam li nakon žalbe i smanjenja kazne opet pravo na 2/3 plaćanje ?
  9. Da, obavezni prekršajni nalog. I neću se žaliti nego bih odma platio. Zašto pitaš ?
  10. Evo ako nekoga bude zanimala visina kazne za gore navedeni prekršaj. Dobio sam 2100 kn za alkohol i 300kn za nenošenje dokumenta, te mjesec dana bez vozačke dozvole B kategorije. Platit ću odmah 2/3 iznosa, a mjesec dana ću nekako izdržat bez vozačke (samo da zabrana ne dođe kad će vozačka bit najpotrebnija )
  11. U slučaju da platim odmah, zabrana upravljanja vozilom stupa na snagu idući dan ili tek kad dobijem obavijest od nadležne PP ??
  12. Pozdrav, prije tri tjedna sam napuhao 0,74 (0,64) i sad čekam poštara da dostavi prekršajni nalog. Ajd novčanu kaznu bih i još nekako platio s obzirom da ako platiš odmah plaćaš 2/3 kolko sam shvatio, ali vrlo vjerojatno će biti u igri i zabrana upravljanja motornim vozilom. Mjesec dana još i mogu podnijeti nekako, ali 3 ili 6 mje. mi je previše pa bih u tome slučaju pisao prigovor. Mene sad zanima je li to meni prvi prekršaj (ili nije) s obzirom da sam 2010. napuhao 1,8...u policijskom dosjeu ostaje trajno zapisano to mi je jasno,ali kako se to gleda na sudu...smijem li napisat u prigovoru da je to prvi prekršaj ili da bolje ne spominjem uopće s obzirom da je prvi put bilo 2010 god. I još me zanima da li poziv od suda moraš isto osobno potpisat ili ti samo ubaci u sandučić ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija