Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  125
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

wrritteer je zadnji put osvojio dan svibanj 11

wrritteer objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O wrritteer

 • Rang
  Novak
 1. tele operateri ovrha

  Zašto niste plaćali račune? Jedan od načina skidanja ovrhe je da se računi podmire.
 2. Darovanje kuće pod kreditom

  Pogledajte piše li u ugovoru o kreditu zabrana otuđenja nekretnine,ako piše,obično je to zabilježeno i u zemljišnim knjigama. Ako ne piše,možete to napraviti i običnim darovnim ugovorom kupljenim u knjižari,ne trebaju vam nikakvi posebni dokumenti. U slučaju neplaćanja kredita,vjerovnika nije briga tko je vlasnik,oni uvijek mogu pokrenuti ovrhu i pokušati se namiriti prodajom nekretnine.
 3. Tko je kriv

  Ovaj koji izlazi sa parkirališta uključuje se u promet i mora propustiti sva ostala vozila. Opet ovisi kuda ga je udario, točno od iza, bočno,malo bočno, u ugao....ima li svjedoka, nema, tko će što reći itd... Svaka nezgoda je priča za sebe, ovdje fali detalja. Čekamo još koje mišljenje
 4. Prednost pri zapošljavanju - nacionalna manjina

  Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
 5. solemnizacija sporazuma

  Slično pitanje.. Ugovor o zajmu, ovjeren kod jb. Nakon nekog vremena stranke naprave sporazum gdje vjerovnik dozvoljava dužniku otplatu na rate, minimalno xyz kuna mjesečno. U slučaju neplaćanja tri mjeseca, dužnik dozvoljava vjerovniku da se upiše kao vlasnik svih nekretnina i pokretnina koje posjeduje. Ovjereno kod jb. Ako dođe do takvog neplaćanja, mora li vjerovnik povesti parnicu za upis vlaništva ? Da je sporazum solemniziran, da li bi opet morao u parnicu ili se tada ide direktno sa zahtjevom za upis preko zk odjela? ( ako se ide direktno, kako zk odjel može znati da su ispunjeni uvjeti za upis? )
 6. Preblage kazne u Hrvatskoj

  Mene jednom policija privela na sam rođendan. Došli po mene na radno mjesto i pravac prekršajni sud. Zašto? Zbog nekog prekršaja banalnog. Ali nisu oni krivi nego opet sud. Jer sud je meni slao poziv na adresu gdje sam stanovao prije 15 godina a na novoj adresi sam tih 15 godina uredno prijavljen i svi dokumenti mi glase na novu adresu. I u trenutku prekršaja svi dokumenti su mi bili na novu adresu. Poziv nisam primio,sud naredio privođenje i oni me odveli pred kolegama sa posla. Tko će za to odgovarati? Nitko. Nije niti bude. Da napomenem da je policija bila iznimno korektna. Čak su mi dozvolili da idem svojim autom ispred njih jer se ne bih imao kako vratiti na posao. Vidjeli su i oni da je sud pogriješio ali oni imaju nalog i moraju postupati po njemu.
 7. Amex

  Da. Onoliko koliko im želiš platiti jednostavno položiš na bilo koji svoj račun u to će automatski otići ovrhovoditelju. Za to ti ne trebaju nikakvi dogovori sa odvjetnikom. Dogovara se da ne dođe do blokade a ako su već blokirali onda neka budu zadovoljni sa onoliko koliko im ti odlučiš dati.
 8. Preblage kazne u Hrvatskoj

  Moje mišljenje je da imamo relativno ok zakone i da policija radi relativno dobro s obzirom na podkapacitiranost, kao i DO. Mislim da ne valja sudstvo. Imam spis u ladici. Bio sam svjedok/oštećenik. Znači, čovjek u 40tim godinama, nezaposlen, protjeran iz Njemačke nakon odslužene kazne zatvora zbog razbojstva, u Švicarskoj osuđivan, u Hrvataskoj pravomoćno osuđivan zbog krađa, uhvaćen na djelu prilikom provale u poslovni prostor. Općinski sud dosudio mu kaznu zatvora od 8 mjeseci a nakon žalbe županijsku sud mu preinačio kaznu u uvjetnu bez dana zatvora. Da ne nabrajam medijski eksponirane slučajeve gdje je npr. guranje prsta u ***** rukovanje pa do nedavno nepoznate a danas opće poznate sinkope...
 9. Amex

  Nema potrebe otvarati novu temu za istu stvar, samo nastavite gdje ste i počeli pisati. Ako primaju redovite uplate svaki mjesec u iznosu koji navodite, bili bi ludi da pokreću ovrhu. Mislim da vas samo plaše jer i oni znaju matematiku, da bi ovrhom dobivali manje ili ništa. U pravilu je svaki vjerovnik zadovoljan redovitim uplatama duga, ma koliko oni to u kontaktima negirali. Ja ih na vašem mjestu uopće ne bih više zvao niti kontaktirao već jednostavno nastavio plaćati kako plaćate pa će i tome jednom doći kraj.
 10. eos matrix

  Evo možda nekome pomogne, matrix izgubio na sudu. Kupili potraživanje od telekoma, poslali ovrhu putem javnog bilježnika, čovjek napravio prigovor, sud presudio u korist čovjeka jer ugovor u ustupu potraživanja nije ovjeren od javnog bilježnika. "Uvidom u Okvirni ugovor o prodaji i ustupu potraživanja broj F3-08/2015 od 20. 10. 2015. g., te uvidom u 11. Dodatak Okvirnom ugovoru od 15. 9. 2016. g. o prodaji i ustupu potraživanja broj F3-08/2015 od 20. 10. 2015. g., proizlazi da bi tužitelj preuzeo potraživanja Hrvatskog Telekoma i u odnosu na tuženika. Međutim, uvidom u prethodno spomenuti Ugovor i 11. Dodatak istom Ugovoru, utvrđeno je da isti ugovori nisu ovjereni od strane javnog bilježnika, odnosno utvrđeno je da isti ne predstavljaju ovjerovljenu privatnu ispravu na temelju koje se dokazuje prelazak tražbine Hrvatskog Telekoma na novog vjerovnika – tužitelja, a sve u smislu čl. 32. st. 1. Ovršnog zakona." Cijela presuda: https://docs.google.com/viewer?docex=1&url=https://e-oglasna.pravosudje.hr/sites/default/files/os-bj/30365239.docx
 11. hipotekarni kredit

  Kontaktirajte banku, službu za loša potraživanja. Sa njima sve dogovarate a ako dođe do dogovora, oni to proslijede odvjetnicima koji naprave sporazum. Sporazum potpišu obje strane i ovisno o dogovoru, imate rok od xy dana da uplatite dug. Ima tu na forumu gotovo identičan slučaj gdje se banka godinama nije mogla naplatiti jer nitko nije htio kupiti nekretninu. Konkretno, banka je pristala da joj se plati 1/3 duga da se sva potraživanja zatvore. Ako ste u mogućnosti to platiti nemojte čekati ovrhe, sudove i parnice. Odmah krenite prema banci sa ponudom nagodbe / dogovora, tada je potpuno nebitno da li je majka imala 1/2 kuće kao bračnu stečevinu ili nije.
 12. U obrazovnim ustanovama postoji predmet Prometna kultura. A budući da nisu baš svi na svijetu pristojni,zakonodavac je to uredio zakonom: Zakon o sigurnosti prometa na cestama Članak 48. 2) na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake, vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegova vozila.
 13. Stan - zabilježba ovrhe

  Banka ne miče zabilježbu ovrhe već samo izdaje brisovno očitovanje. Brisanje zabilježbe ovrhe radi zemljišno knjižni odjel suda kojem pripadate. Nakon predaje zahtjeva, da je zabilježba maknuta, online se vidi u roku od tjedan do mjesec dana a papirnato rješenjekoje dobijete na kućnu adresu zna kasniti i po pola godine. To sve ovisi koliko je zatrpana poslom gruntovnica tj. zemljišno knjižni odjel suda kojem pripadate.
 14. Racuni

  Samo tvoj.
 15. Na Ljubljanskoj i sličnima smiješ voziti lijevom trakom sve dok ne ometaš ostale sudionike u prometu. Kao što vidimo, ometao si nekoga iza sebe i bio si dužan prestrojiti se u desnu traku. To što ti voziš na rubu ograničenja ne daje ti za pravo da takvom vožnjom kočiš i ometaš ostale sudionike u prometu, nebitno kojom brzinom oni vozili.
×