Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  174
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

wrritteer je zadnji put osvojio dan svibanj 11

wrritteer objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O wrritteer

 • Rang
  Novak
 1. Novac iz pricuve

  Svima se poveća zajednička pričuva pa tako i vama. Vi ne želite plaćati-ovrha.
 2. Bagerist

  Ahaa,krivo sam shvatio, mislio sam da ne možete nigdje nabaviti prazan a vam treba nazovimo to "kompletan"
 3. Ovrha nekretnine od strane agencije

  Fiducija se u idućoj godini vjerovatno ukida.
 4. Predstavnik suvlasnika u zgradi

  "Županijski sud u Rijeci je potvrdio da predstavnik suvlasnika ne može biti osoba koja nije suvlasnik u stambenoj zgradi. Sud nije donio nikakve novine osim što je postupio sukladno čl. 375. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. U Zakonu jasno stoji da suvlasnici biraju predstavnika između sebe."
 5. Bagerist

  Probajte pitati ovdje: https://instruktazni-ustanova.hr/programi/programi-strucnog-osposobljavanja/osposobljavanje-za-rukovatelje-strojevima/
 6. Problem s podstanarima

  Zašto bi bio problem? Upoznate stanare da će netko umjesto vas to raditi i ok, ako im ne paše ne morate im niti iznajmiti. Možete i punomoć dati nekome i ovjeriti kod javnog bilježnika...
 7. Problem s podstanarima

  Još ste dobro i prošli ako su platili režije i ako će izaći. Mogli su vam ništa ne plaćati i živjeti u stanu godinama, proguglajte malo kakvih sve loših iskustava imaju ljudi koji iznajmljuju stanove. Plus vi ste vrlo daleko od nekretnine i time je još teže imati stvari pod kontrolom. Možda da nađete nekoga tko bi obilazio povremeno nekretninu i provjeravao da li su plaćene režije,za ubuduće.
 8. Niz ovrha

  Tako je, trebale bi prestati, tj. da više nisu zavedene u fini. Ali, da bi bili sigurni odite do fine i tražite da vam isprintaju očevidnik pa ćete 100 % znati da li su maknute iz redoslijeda naplate. Po novome, ispis očevidnika više se ne naplaćuje.
 9. Podjela stana

  Da, znam, a šta da čovjek cijeli život živi ni na nebu ni na zemlji i čeka milost bivše i kupca sa brdom love koji bi nju zadovoljio? Ja bih napravio kako sam napisao. Eventualno tražiti prije prodaje sudskog vještaka da procjeni stan na taj dan i čuvati taj dokumenat kao i novac za eventualni budući sudski spor. A ako se dotična predomisli i uzme tu polovicu novca, još bolje.
 10. Podjela stana

  Prvo, vi ste jako dobar čovjek. Rastavljen više godina, posjedujete stan kojem ste vlasnik u zemljišnim knjigama a unatoč tome svemu vi ne želite zakinuti bivšu suprugu. Ne ulazim u vaše odnose ali vi možete napraviti i ovako: Stan je vaše vlasništvo i možete njime raspolagati kako želite. Znači, možete ga sasvim legalno prodati. Ako tako i napravite, a i dalje želite isplatiti bivšu suprugu a njoj je premalo, lijepo polovicu novca od stana stavite na stranu i čuvajte. I dalje krenite sa svojim životom. Nikakve tužbe. Čekajte da ona tuži vas. Sve dokumente čuvajte i na kraju, možda će ona dobiti veliku nulu a ne tu polovicu za koju govori da je premala.
 11. Članovi kućanstva

  " zajedničko kućanstvo je svaka zajednica osoba, bez obzira na srodstvo, koje zajedno stanuju na istoj adresi prebivališta u stambenom prostoru s jedinstvenim režijskim troškovima, zajedno privređuju i troše ostvarene prihode, te zajedno koriste pokretnine i nekretnine za podmirenje osnovnih životnih potreba." Ne stanuje, ne privređuje, ne troši i ne koristi pokretnine niti nekretninu. Ja bih rekao NE.
 12. Ovrha PBZ - FINA - sporost sustava

  Ako je dogovor o roku za plaćanje bio telefonom, piši kući propalo..kako ćeš dokazati da ste dogovorili rok za petak a ne za srijedu npr ?
 13. Useljenje u nekretninu s dvojnim vlasništvom

  Sudskih putem možete tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice...na kraju stan ide na javnu dražbu a dobiveni novac djelite po pola. Naravno , na dražbi možete i vi sudjelovati kao kupac pa kupiti i tu drugu polovicu. Isto tako onaj tko nije u stanu ima pravo potraživati plaćanje 50 % stanarine u natrag 5 godina od dana pokretanja postupka.
 14. telefonsko uznemiravanja

  Pa da, nije. Tako dugo dok ne podnesete zahtjev niti neće ga biti. Da bi bili u registru morate to zatražiti.
 15. telefonsko uznemiravanja

  Upišeš se u registar "Ne zovi" i imaš mir. https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8391
×