Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  196
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

wrritteer je zadnji put osvojio dan svibanj 11 2018

wrritteer objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O wrritteer

 • Rang
  Novak
 1. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  Može pojašnjenje? Ovo vrijedi i ako ovrha stoji na fini preko 10 god i da nije jedna lipa putem te ovrhe naplaćena? Ili zastare nema samo ako se putem ovrhe povremeno oduzimaju novčana sredstva,što je i logično. Hvala.
 2. Imate li registriran obrt,poduzeće, opg?
 3. Druga blokada zbog iste ovrhe koja je podmirena

  Kao što kaže borbena...a fina to provodi tako da sa posebnog računa vraća zaplijenjeni iznos na vaš račun i onda odmah uplaćuje ovrhovoditelju te zato vidite za redom uplatu i isplatu istog iznosa u istome danu. A ako vam je račun i dalje blokiran moguće da glavni dužnik i dalje ne plaća rate pa vas je banka kao jamca ponovno blokirala za ratu,dvije..ili je blokada od strane fine za njihovu naknadu.
 4. Kamata 1000%

  Rječnik vam nije baš primjeren...
 5. Isplata ovrha nad nekretninom

  Što reći, sudstvo nam je za 5
 6. Isplata ovrha nad nekretninom

  Presuda općinskog suda iz 9.mj ove godine: "Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava predlagatelja osiguranja odbija se kao neosnovan. U prijedlogu se navodi da je temeljem pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi, posl. br. Ovrv-273/13 od dana 27. svibnja 2013. godine, pravomoćno i ovršno dana 11. lipnja 2013. godine, izdanog od strane Javnog bilježnika , protivnik osiguranja duguje predlagatelju osiguranja tražbinu u iznosu od 2.088,58 kn zajedno sa zakonskim zateznim kamatama . Odredbom članka 80.b. stavak 1. Ovršnog zakona određeno je da će sud prijedlog za ovrhu na nekretnini odbiti ako glavnica tražbine radi čijeg se namirenja ovrha traži ne prelazi iznos od 20.000,00 kn, osim ako je prijedlog podnesen radi prisilnog ostvarenja tražbine radi zakonskog uzdržavanja ili tražbine radi naknade štete uzrokovane kaznenim djelom"
 7. Druga ovrha

  Nećete..kod prve ovrhe ljudi ostanu bez cijele plaće uglavnom jer nisu spremni tj ne nadaju se tome i nemaju otvoren zaštićeni račun,nisu obavijestili finu o zaštićenim primanjima itd. pa se dogodi da ostanu i bez dječjeg doplatka koji se ne smije ovršiti i slično. Kada druga ovrha stigne stati će druga u red na fini i to je to.
 8. Žalba na presudu - da ili ne?

  Od onda kada potpišeš primitak.
 9. zadužnica

  Ovo mi je malo konfuzno, prvo kažete da postoje i da za njih znate a onda u nastavku da se stranke uopće ne pozivaju na te stavke. Živo me zanima možebitna presuda. Smatram da pojedinac nema šanse to dobiti, iz zadnjeg razloga koji ste naveli.
 10. zadužnica

  Poštovani Wanksta, Ja razumijem vaš smjer razmišljanja,već smo se susreli sa istom vašom tvrdnjom na jednoj drugoj temi. Zanima me da li osobno znate nekoga da je pokrenuo sudski proces na osnovu toga o čemu pričate , postoji li negdje zabilježen takav slučaj i na kraju postoji li uopće negdje vidljiva pravomoćna presuda u takvom sporu bez obzira koja strana ga dobila? Hvala.
 11. Studentska alimentacija

  Pa ja sad čitam ovo i koliko sam shvatio ovdje se uopće ne radi o alimentaciji.. Vaši roditelji su u braku? Svi živite zajedno? Vas muči nezainteresiranost i nedoprinos oca za vaše školovanje?
 12. (ne)uzdržavanje studenta

  Imao sam uvid u jednu pravomoćnu presudu gdje je roditelj dužan plaćati alimentaciju vanrednom studentu koji je nakon srednje škole pauzirao godinu dana...tako da mislim da nema zapreka za plaćanje alimentacije. Postupak? Imate pravomoćnu presudu..ako u njoj piše da je B obvezan plaćati alimentaciju sve do završetka školovanja, pokrenuti ovrhu na temelju te presude. Nema veze gdje je presuda, ako ju je osoba B uredno primila nakon okončanja postupka,niti slanje presude na Mars ne oslobađa ju od plaćanja.
 13. Kredit za blokirane

  Čemu onda služi regulator ( HNB ) ako prepušta pojedincima da rade njihov posao ?
 14. Kredit za blokirane

  Nisam vidio da je itko kažnjen po navedenim člancima ali vidim da je takvih ponuda sve više. Ako su nezakonite zašto su onda u ponudi? Čisto sumnjam da pravnici neke banke kojih ima cijela hrpa nisu prije izlaska sa tom ponudom ustanovili da je sve po zakonu.
 15. Kredit za blokirane

  Netko tko je blokiran i ima par ovrha i par kredita i te kako može biti kreditno sposoban. Nakon reprograma svih dugovanja i jednog kredita sa manjom ratom na duži period otplate. A upravo takve ponude stoje u ponudama pojedinih kreditnih institucija koje nisu na tržištu od jučer, uredno posluju a pojedine su i pod nadzorom HNB-a jer zakonski i moraju biti.
×