Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  200
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

wrritteer je zadnji put osvojio dan svibanj 11 2018

wrritteer objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O wrritteer

 • Rang
  Novak
 1. Ovrha eos matrix

  Fina je u trenutku ovrhe povukla novac sa računa supruge na poseban račun gdje stoji 60 dana u slučaju da idete osporavati ovrhu. Budući da niste osporavali, fina je 12.02. prebacila novac ovrhovoditelju. U praksi, to rade upravo tako, da vam fiktivno stave iznos ovrhe natrag na račun i onda ga odmah uzmu te proslijede ovrhovoditelju. I zato vam se na prometu po tekućem računu vidi ta stavka. Ovo ostalo, to će netko pametniji
 2. Hitno,kako doći do potvrde o imovinskom stanju?

  Ured državne uprave, ZOPP obrazac.
 3. S kojeg/kojih se računa naplaćuje ovrha?

  Sa bilo kojeg računa na kojem ima novaca a vezan je sa vašim OIB-om.
 4. Nagodba zbog ovrhe na stanu

  Baz panike. Pustite ih da procjene stan. Od procjene stana do datuma prve dražbe proći će par mjeseci. Zato imate dosta vremena da razmislite kako ćete i što ćete dalje. Nagodba sa bankom ide ovako: Razgovor i dogovor sa ovlaštenom osobom od strane banke, obično je to netko iz odjela za loša potraživanja. Kada usmeno dogovorite, oni to šalju svojim odvjetnicima koji sastavljaju prijedlog nagodbe sa svim detaljima. Ako ste suglasni, obje strane potpišu i to je to. Obično se u takvu nagodbu stavi datum/rok za ispunjenje te stavka da ako se do toga datuma ne izvrši uplata po nagodbi, ista postaje ništavna i normalno se nastavlja ovrha i prodaja putem suda. I napomena, rijetko koja banka će si dozvoliti odgodu, ali kao što sam napisao, to nije prepreka da se nagodite. Znači, pustite sud i procjenu i ostalo da ide svojim tijekom a vi za to vrijeme uredite nagodbu sa bankom.
 5. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  Može pojašnjenje? Ovo vrijedi i ako ovrha stoji na fini preko 10 god i da nije jedna lipa putem te ovrhe naplaćena? Ili zastare nema samo ako se putem ovrhe povremeno oduzimaju novčana sredstva,što je i logično. Hvala.
 6. Imate li registriran obrt,poduzeće, opg?
 7. Druga blokada zbog iste ovrhe koja je podmirena

  Kao što kaže borbena...a fina to provodi tako da sa posebnog računa vraća zaplijenjeni iznos na vaš račun i onda odmah uplaćuje ovrhovoditelju te zato vidite za redom uplatu i isplatu istog iznosa u istome danu. A ako vam je račun i dalje blokiran moguće da glavni dužnik i dalje ne plaća rate pa vas je banka kao jamca ponovno blokirala za ratu,dvije..ili je blokada od strane fine za njihovu naknadu.
 8. Kamata 1000%

  Rječnik vam nije baš primjeren...
 9. Isplata ovrha nad nekretninom

  Što reći, sudstvo nam je za 5
 10. Isplata ovrha nad nekretninom

  Presuda općinskog suda iz 9.mj ove godine: "Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava predlagatelja osiguranja odbija se kao neosnovan. U prijedlogu se navodi da je temeljem pravomoćnog i ovršnog rješenja o ovrsi, posl. br. Ovrv-273/13 od dana 27. svibnja 2013. godine, pravomoćno i ovršno dana 11. lipnja 2013. godine, izdanog od strane Javnog bilježnika , protivnik osiguranja duguje predlagatelju osiguranja tražbinu u iznosu od 2.088,58 kn zajedno sa zakonskim zateznim kamatama . Odredbom članka 80.b. stavak 1. Ovršnog zakona određeno je da će sud prijedlog za ovrhu na nekretnini odbiti ako glavnica tražbine radi čijeg se namirenja ovrha traži ne prelazi iznos od 20.000,00 kn, osim ako je prijedlog podnesen radi prisilnog ostvarenja tražbine radi zakonskog uzdržavanja ili tražbine radi naknade štete uzrokovane kaznenim djelom"
 11. Druga ovrha

  Nećete..kod prve ovrhe ljudi ostanu bez cijele plaće uglavnom jer nisu spremni tj ne nadaju se tome i nemaju otvoren zaštićeni račun,nisu obavijestili finu o zaštićenim primanjima itd. pa se dogodi da ostanu i bez dječjeg doplatka koji se ne smije ovršiti i slično. Kada druga ovrha stigne stati će druga u red na fini i to je to.
 12. Žalba na presudu - da ili ne?

  Od onda kada potpišeš primitak.
 13. zadužnica

  Ovo mi je malo konfuzno, prvo kažete da postoje i da za njih znate a onda u nastavku da se stranke uopće ne pozivaju na te stavke. Živo me zanima možebitna presuda. Smatram da pojedinac nema šanse to dobiti, iz zadnjeg razloga koji ste naveli.
 14. zadužnica

  Poštovani Wanksta, Ja razumijem vaš smjer razmišljanja,već smo se susreli sa istom vašom tvrdnjom na jednoj drugoj temi. Zanima me da li osobno znate nekoga da je pokrenuo sudski proces na osnovu toga o čemu pričate , postoji li negdje zabilježen takav slučaj i na kraju postoji li uopće negdje vidljiva pravomoćna presuda u takvom sporu bez obzira koja strana ga dobila? Hvala.
 15. Studentska alimentacija

  Pa ja sad čitam ovo i koliko sam shvatio ovdje se uopće ne radi o alimentaciji.. Vaši roditelji su u braku? Svi živite zajedno? Vas muči nezainteresiranost i nedoprinos oca za vaše školovanje?
×