Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  164
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

wrritteer je zadnji put osvojio dan svibanj 11

wrritteer objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O wrritteer

 • Rang
  Novak
 1. Članovi kućanstva

  " zajedničko kućanstvo je svaka zajednica osoba, bez obzira na srodstvo, koje zajedno stanuju na istoj adresi prebivališta u stambenom prostoru s jedinstvenim režijskim troškovima, zajedno privređuju i troše ostvarene prihode, te zajedno koriste pokretnine i nekretnine za podmirenje osnovnih životnih potreba." Ne stanuje, ne privređuje, ne troši i ne koristi pokretnine niti nekretninu. Ja bih rekao NE.
 2. Ovrha PBZ - FINA - sporost sustava

  Ako je dogovor o roku za plaćanje bio telefonom, piši kući propalo..kako ćeš dokazati da ste dogovorili rok za petak a ne za srijedu npr ?
 3. Useljenje u nekretninu s dvojnim vlasništvom

  Sudskih putem možete tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice...na kraju stan ide na javnu dražbu a dobiveni novac djelite po pola. Naravno , na dražbi možete i vi sudjelovati kao kupac pa kupiti i tu drugu polovicu. Isto tako onaj tko nije u stanu ima pravo potraživati plaćanje 50 % stanarine u natrag 5 godina od dana pokretanja postupka.
 4. telefonsko uznemiravanja

  Pa da, nije. Tako dugo dok ne podnesete zahtjev niti neće ga biti. Da bi bili u registru morate to zatražiti.
 5. telefonsko uznemiravanja

  Upišeš se u registar "Ne zovi" i imaš mir. https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8391
 6. Povrat financijske potpore

  Evo, ovo je iz 2017. nigdje ne piše da mora biti u kontinuitetu
 7. Izvanredni otkaz

  Pošalji mi mail u inbox pa ću ti poslati te dvije revizije imam ih na kompu.
 8. Povrat financijske potpore

  A eto, ne znam što reći dalje, imate pravo žalbe? Možda da stavite rješenje ovdje da svi vide ( zacrnite osobne podatke ) pa vam netko stručan to pogleda i točno vas savjetuje.
 9. Povrat financijske potpore

  Prvo pogledajte što piše u ugovoru kada ste uzimali poticaje. Ako piše da godinu dana morate biti prijavljeni u tom obrtu,vaša greška. Da li je ovo što su napisali "statusna promjena" vezano uz činjenicu da niste bili non stop prijavljeni ili je posebna stavka? Jer meni se ovako to čini malo ajmo reći zbrkano. Moja iskustva sa njima su jako loša,nitko ništa ne zna točno,sve moraju pitati što traje i traje a na kraju se boje napisati rješenje jer i dalje nisu sigurni
 10. Povrat financijske potpore

  Pa sama činjenica da niste bili prijavljeni u obrtu svih 12 mjeseci je kršenje ugovora ako u ugovoru piše da morate biti prijavljeni godinu dana.
 11. Izvanredni otkaz

  Odi na stranice vrhovnog suda pa na sudsku praksu i tamo nađi u tražilici. Ako ne uspiješ poslat ću ti kasnije kad dođem do kompa.
 12. Izvanredni otkaz

  Nema veze pet godina...zakon je zakon ,ako se ne mijenja vrijedi i iz 1800 i neke , kao u USA A kako misliš dobiti ugovor ako ti ga poslodavac kao što vidimo ne želi dati?? Samo sudski postupak. Koji traje. Pazi, ovo nisu presude općinskih sudova već vrhovnog suda !
 13. Izvanredni otkaz

  Za slučaj koji znam uskoro će peta godina. Općinski u korist radnika, županijski u korist poslodavca i sada je predmet na vrhovnom sudu. Jako slično tvojoj situaciji. Evo ti i dvije presude/revizije sa vrhovnog suda, obje su u korist radnika. Revr 134/11-2 Revr 398/15-2 Pronađi ih na netu, objavljene su. Ako ćeš u spor obavezno ih spomeni/pokaži odvjetniku.
 14. Tužba - Ne upoznavanje klijenta sa općim uvijetima

  To je nešto slično ovome:
 15. Suprugi status njegovatelja HRVI-a?

  Ostvariti pravo na tuđu pomoć i njegu te isposlovati za bračnog druga status njegovatelja su dva sasvim različita pojma. U prvom slučaju dobivate novčanu naknadu i ne zanima nikoga tko vas njeguje ili ne njeguje. U drugom slučaju supružnik je u radnom odnosu i na minaimalnoj plaći koju mu isplaćuje država te mu se uplaćuju i svi porezi i doprinosi kao i kod bilo kojeg drugog poslodavca. To je do nema dugo bilo moguće ostvariti samo u relaciji roditelj-dijete a po novome je moguće i za supružnike.
×