Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  164
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je wrritteer objavio

 1. Članovi kućanstva

  " zajedničko kućanstvo je svaka zajednica osoba, bez obzira na srodstvo, koje zajedno stanuju na istoj adresi prebivališta u stambenom prostoru s jedinstvenim režijskim troškovima, zajedno privređuju i troše ostvarene prihode, te zajedno koriste pokretnine i nekretnine za podmirenje osnovnih životnih potreba." Ne stanuje, ne privređuje, ne troši i ne koristi pokretnine niti nekretninu. Ja bih rekao NE.
 2. Ovrha PBZ - FINA - sporost sustava

  Ako je dogovor o roku za plaćanje bio telefonom, piši kući propalo..kako ćeš dokazati da ste dogovorili rok za petak a ne za srijedu npr ?
 3. Useljenje u nekretninu s dvojnim vlasništvom

  Sudskih putem možete tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice...na kraju stan ide na javnu dražbu a dobiveni novac djelite po pola. Naravno , na dražbi možete i vi sudjelovati kao kupac pa kupiti i tu drugu polovicu. Isto tako onaj tko nije u stanu ima pravo potraživati plaćanje 50 % stanarine u natrag 5 godina od dana pokretanja postupka.
 4. telefonsko uznemiravanja

  Pa da, nije. Tako dugo dok ne podnesete zahtjev niti neće ga biti. Da bi bili u registru morate to zatražiti.
 5. telefonsko uznemiravanja

  Upišeš se u registar "Ne zovi" i imaš mir. https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8391
 6. Povrat financijske potpore

  Evo, ovo je iz 2017. nigdje ne piše da mora biti u kontinuitetu
 7. Izvanredni otkaz

  Pošalji mi mail u inbox pa ću ti poslati te dvije revizije imam ih na kompu.
 8. Povrat financijske potpore

  A eto, ne znam što reći dalje, imate pravo žalbe? Možda da stavite rješenje ovdje da svi vide ( zacrnite osobne podatke ) pa vam netko stručan to pogleda i točno vas savjetuje.
 9. Povrat financijske potpore

  Prvo pogledajte što piše u ugovoru kada ste uzimali poticaje. Ako piše da godinu dana morate biti prijavljeni u tom obrtu,vaša greška. Da li je ovo što su napisali "statusna promjena" vezano uz činjenicu da niste bili non stop prijavljeni ili je posebna stavka? Jer meni se ovako to čini malo ajmo reći zbrkano. Moja iskustva sa njima su jako loša,nitko ništa ne zna točno,sve moraju pitati što traje i traje a na kraju se boje napisati rješenje jer i dalje nisu sigurni
 10. Povrat financijske potpore

  Pa sama činjenica da niste bili prijavljeni u obrtu svih 12 mjeseci je kršenje ugovora ako u ugovoru piše da morate biti prijavljeni godinu dana.
 11. Izvanredni otkaz

  Odi na stranice vrhovnog suda pa na sudsku praksu i tamo nađi u tražilici. Ako ne uspiješ poslat ću ti kasnije kad dođem do kompa.
 12. Izvanredni otkaz

  Nema veze pet godina...zakon je zakon ,ako se ne mijenja vrijedi i iz 1800 i neke , kao u USA A kako misliš dobiti ugovor ako ti ga poslodavac kao što vidimo ne želi dati?? Samo sudski postupak. Koji traje. Pazi, ovo nisu presude općinskih sudova već vrhovnog suda !
 13. Izvanredni otkaz

  Za slučaj koji znam uskoro će peta godina. Općinski u korist radnika, županijski u korist poslodavca i sada je predmet na vrhovnom sudu. Jako slično tvojoj situaciji. Evo ti i dvije presude/revizije sa vrhovnog suda, obje su u korist radnika. Revr 134/11-2 Revr 398/15-2 Pronađi ih na netu, objavljene su. Ako ćeš u spor obavezno ih spomeni/pokaži odvjetniku.
 14. Tužba - Ne upoznavanje klijenta sa općim uvijetima

  To je nešto slično ovome:
 15. Suprugi status njegovatelja HRVI-a?

  Ostvariti pravo na tuđu pomoć i njegu te isposlovati za bračnog druga status njegovatelja su dva sasvim različita pojma. U prvom slučaju dobivate novčanu naknadu i ne zanima nikoga tko vas njeguje ili ne njeguje. U drugom slučaju supružnik je u radnom odnosu i na minaimalnoj plaći koju mu isplaćuje država te mu se uplaćuju i svi porezi i doprinosi kao i kod bilo kojeg drugog poslodavca. To je do nema dugo bilo moguće ostvariti samo u relaciji roditelj-dijete a po novome je moguće i za supružnike.
 16. Otplata kredita

  Aha...znači krivo sam mislio kada sam pretpostavio da svi znaju da banke izdavanjem kredita samo zarađuju,na ovaj ili onaj način. Ako ćemo striktno odgovarati na pitanja ne gledajući širinu onda će teme imati na desetke stranica. Adio.
 17. Otplata kredita

  Je...a ono, kad moraš biti njihov klijent da ti odobre kredit pa kad im plaćaš naknade za vođenje računa pa naknade za gotovo svaku transakciju pa kad ti uvale policu osiguranja bez koje ne možeš dobiti kredit pa kad uđeš u dozvoljeni minus pa ti uberu kamatu itd.. to sve nije zarada?
 18. Otplata kredita

  Pa banka je zaradila već samim izdavanjem kredita.. Ti zaista misliš da je u redu uzeti nekome tko je dignuo 100 k eura na 30 godina, za 2 mjeseca 150 k eura ako poželi zatvoriti kredit??
 19. Otplata kredita

  Kakve kamate..pa naravno da samo glavnicu. A naknada za zatvaranje je ukinuta samo za stambene kredite mislim.
 20. Osobna invalidnina i novi zakon

  Ovisi kakvo ti je zdravstveno stanje. Ako npr boluješ od teške bolesti sa trajnim posljedicama po zdravlje,cenzus se ne gleda. Primjer što znam, osoba oboljela od multiple skleroze, zahtjev na socijalu predan u 10. mjesecu, na vještačenju bila u 5. mjesecu sad još čeka rješenje. Znači već 8 mjeseci to traje.. Ali dobra stvar je ako odobre,naknada se računa od dana predaje zahtjeva,znači od 10. mjeseca i u prvoj isplati isplaćuju i sve zaostatke.
 21. troškovi ovrhe

  Imao sam skroz sličan slučaj. Znači banka je imala založno pravo na nekretnini u mojem vlasništvu i nikakvo drugo osiguranje-mjenice, zadužnice, jamce, sudužnike. Dužnik je bilo d.o.o. brisano iz registra. U preko deset godina bilo je 4 kruga javnih dražbi, nikada se nije pojavio niti jedan kupac. Oni su naravno kod svakog pokretanja ovršnog postupka plaćali sve te troškove koji su se mjerili u tisućama kuna i taj trošak su pridodavali glavnici koju potražuju od dužnika ( a koji je u stvari više nepostojeći ). Znači, svaki idući ovršni postupak, dug je opet bio veći za kamate i te troškove ovršnog postupka/dražbe. Mene osobno nikada nisu teretili za ništa, niti sam ikada i jedne kune platio niti njima niti sudskih troškova. Niti su ikada pokretali nekakve ovršne postupke na moja novčana primanja niti na druge nekretnine u mojem vlasništvu. Tako da eto, ako vam nije stalo do te nekretnine, mislim da možete mirno spavati. Napominjem da ovo govorim iz svoga slučaja, kako zakonski stoje stvari i da li uopće postoji mogućnost da platite kakve troškove, to će nam reći netko pametniji
 22. Potvrda o podnijetom zahtjevu za osobnu

  Stara osobna plus potvrda bi trebalo proći.
 23. Pravomoćna presuda, što učiniti?

  Kako su upisali založno pravo na vaš suvlasnički dio ako niste osoba u postupku i nemate veze sa slučajem ??
 24. Alimentacija

  Nema unaprijed, ako u presudi piše da mora svaki mjesec uplaćivati određeni iznos onda se tako mora i postupati. Vidim da i dalje inzistirate da vas netko ohrabri da otmete čovjeku i ono što je već platio. To vam ovdje nitko neće savjetovati jer ovo je pravni portal gdje se ljudima pomaže u okviru zakona i sigurno nećete dobiti savjet kako nekoga izigrati. To ostaje vama na odluku i savjest i rizik što se sve iz takvog postupka može izroditi. O moralnom aspektu da niti ne govorim, bez obzira koliko po vama on loš čovjek bio.
 25. Ovrha-molim savjet i pojasnjenje

  Kako je došlo do te nepripadne isplate ?
×