Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  243
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je wrritteer objavio

 1. Šteta u apartmanu,koje je počinio gost preko agencije booking

  Uzimate li kod rezervacije "damage deposit"? Imate li plaćenu policu osiguranja za takve slučajeve? Booking ima podužu Terms and conditions listu koju ste nadam se pročitali. Ako jeste, tada znate i sami da su vam šanse male ili nikakve da dobijete tužbu protiv bookinga. Tužba zbog uništenja stvari osobno protiv gosta? Teško..dugotrajno..skupo a u slučaju pozitivnog ishoda kako se mislite naplatiti u Rusiji npr? Nisu oni čuli za blokadu računa . Zašto nije dao putovnicu? Kako ste ga upisali u e visitor ako nije dao? Da li ste obavijestili nadležnu službu da se gost odbija registrirati? Zašto ste takvog gosta primili u apartman?
 2. Redosljed ovrhe

  Ostati će ti 4000 dok si banka uzme trećinu a od toga plaćaš alimentaciju. Ne zna banka za tvoje obveze i nije ju briga. Jedino ako ti alimentacija dođe pod ovrhu onda je prva na redu i mogu ti uzimati 3/4 plaće.
 3. Pretjecanje kolone

  Broji li se i traktor kao vozilo ili kao radni stroj, tj. smije li se pretjecati npr dva automobila i jedan traktor?
 4. Pojas novi zakon

  Znači do sada je bilo tko nije vezan plaća 500 kn. Od sada će biti ako u vozilu nije vezan npr. jedan od tri putnika, vozač plaća 1000 kn ? Ili kazna i dalje ide na prekršitelja osobno? Hvala.
 5. Nejasnoća u vezi dopunske strelice

  Zato je ugodno kada naletiš na takvu koja prije gašenja zatitra 3 puta. Ne znam zašto se to tako rijetko primjenjuje a zaista pomaže.
 6. Zastara ovrhe

  Dobro došli u klub. Zapamtite ovo: u Hrvatskoj se još nije rodio tko je dočekao zastaru ovrhe. Već je umro. Pa su ovrhu nasljedila djeca. Imate sreće što nisu čekali još 3 godine pa bi kamate bile veće .
 7. Ovrha na pokretninama bračnog druga

  Ne znam osobno. Kako im može biti preskupa pogreška? Od 100 zapljena tuđih stvari ako će biti 20 dokazivanja čije su. Čak da i za svih 20 plate pogrešku opet su u plusu. Jer drugačije ne bi dobili ništa. Može li isto tako sin biti podstanar u roditeljskom domu ?
 8. Ovrha na pokretninama bračnog druga

  Nema logike. Da, tako piše u zakonu ali on je loš,ne fer i diskriminirajući. Iznajmiš stan, podstanaru dođe ovrha, ostaneš bez namještaja i uređaja. Zgodno zar ne? Tko još čuva račune od stvari starih nekoliko godina i više, pogotovo ako ne podliježu garanciji..
 9. Ovrha Eos Matrix i stečaj potrošaća

  To se prije plaćalo ,već dugo je besplatno.
 10. Ovrha na pokretninama bračnog druga

  Ja bih samo dodao , koja katastrofa od zakona. Ono, ok stvari nisu tvoje ali ćemo ih ipak uzeti pa neka trunu negdje u nekom skladištu dok ih ne dobiješ nazad. Ako ih dobiješ, ako imaš odvjetnika, ako imaš novac za odvjetnika itd...KATASTROFA. Žena ima sve dokaze ali ne, oni i dalje mogu to zaplijeniti. Pa tko je napisao tako nakaradan zakon??? Ok da nema dokaze ali ovo graniči sa ludilom. Kada upoznaš nekoga izgleda da treba pitati imaš li ovrhe a ne voliš li me. To im je valjda još jedna od "demografskih mjera" i onda se čude iseljavanju.
 11. Posjedujem valjanu vozačku dozvolu bez ograničenja. Onu staru verziju koja mi vrijedi do 65. godine života. Zbog praktičnosti, a i ova je u dosta lošem stanju,zamijenio bih je novom. Nova se izdaje na rok od 10 godina ako sam dobro vidio. Zanima me da li je nakon isteka 10 godina, uz to što moram tada opet produžiti/izvaditi novu,obavezan i liječnički pregled ili je u pitanju samo administrativna formalnost izdavanja nove vozačke na novi rok od 10 god. Hvala.
 12. On-line dating - prijevara

  Uobičajeni modus operandi. Nekad prije putem skupih telefonskih poziva a danas eto preko interneta. Piše li u uvjetima korištenja da ćeš nakon uplate dobiti njihov privatni kontakt ili samo da ćeš im preko dating stranice moći poslati poruku? Kladim se da ovo drugo 😃
 13. Nasljedjivanje dugova

  Nema tu ovo hoću ovo neću...ili sve ili ništa.
 14. Kombi zaklanja preglednost

  Imaš aplikaciju za mob za upravo takve stvari. Kažu anonimne prijave MUP-u. Vrlo učinkovita stvar.
 15. Deložacija u zimskom periodu

  Glava četvrta PROVEDBA OVRHE Vrijeme ovrhe 0 Članak 50. (1) Ovrha se provodi radnim danom u vremenu od 7 sati do 22 sata. (2) Sud može odrediti da se ovrha provede i neradnim danom ili u vremenu od 22 sata do 7 sati ako za to postoji opravdan razlog. (3) Ovrha radi ispražnjenja i predaje nekretnine u pravilu se ne provodi u razdoblju od 1. studenoga do 1. travnja, osim ako za to postoji opravdan razlog. To je tek u prijedlogu nacrta novog ovršnog zakona koji tek treba biti usvojen. A i nekako mi se čini da će se uvijek naći "opravdan razlog".
 16. Ovrha i traženje povrata sredstava

  Ne vidim zašto ne bi postupili, čak imaju i poseban obrazac za takve slučajeve. Postupanje sa sredstvima koja su zaplijenjena na računu ovršenika, a izuzeta su od ovrhe (nisu još prenesena na račun ovrhovoditelja) U slučaju kada su primanja, naknade i iznosi koji su izuzeti od ovrhe i zaplijenjeni na računu ovršenika (nisu preneseni na račun ovrhovoditelja), ovršenik može Fini dostaviti pisani zahtjev kojim traži da Fina naloži banci prijenos navedenih primanja na poseban račun. Ako se radi o primanjima iz članka 173. Ovršnog zakona i primanjima iz članka 172. točke 11., 12. i 14. Ovršnog zakona na kojima je ovrha ograničena, ovršenik uz zahtjev treba dostaviti i Potvrdu uplatitelja o uplati i iznosu sredstava izuzetih od ovrhe, odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona, odnosno Potvrdu uplatitelja o iznosu novčanih sredstava koja su izuzeta od ovrhe prema članku 172. točke 11., 12. i 14. Ovršnog zakona.
 17. Ovrha i traženje povrata sredstava

  Još nije prošlo 60 dana ,znači novac još nije kod ovrhovoditelja nego na posebnom računu. Ako nije, pravac fina, popuniti zahtjev za povrat ovršenih sredstava koji fina prosljeđuje banci a koja bi trebala postupiti po tom zahtjevu budući da sada imate rješenje. Ako je prošlo 60 dana onda postupite kao što kaže borbena.
 18. Točno,ali ako postoji bez nje se ne može prodati/prenijeti automobil na drugu osobu. Znači, svaka knjižica vozila se trebala jednom predati na tehničkom ili mupu ( ne sjećam se više ) i od tada je neko određeno vozilo bez knjižice vozila. Slično kao i putovnica, ako stara istekne, prilikom izrade nove treba donijeti staru da ju ponište/probuše.
 19. I tek sada ste se sjetili pitati za knjižicu vozila,nakon 10 god? Meni za registraciju nikada niti nije bila potrebna knjižica vozila,samo prometna i osobna.
 20. Amex

  Bezbroj sličnih pitanja a jedan odgovor: Sve dok vam ovrhovoditelj svaki mjesec prisilno naplati dio duga, a pogotovo ako još i sami dodatno uplatite neki iznos, predmet ovrhe NEĆE promijeniti. Mogli bi pokušati ali u praksi to nitko ne radi jer vole keš i kamate. To što vas razno razni nazivaju i plaše promjenom sredstva ovrhe je pritisak da im i sami što više uplaćujete. Opustite se malo, polako rješavajte dugove i sve bude u redu. Sretno.
 21. Naglo kočenje prometna ko je kriv

  Da li se prolazak kroz žuto svjetlo smatra neposrednom opasnošću? A kroz crveno? Pitam zbog članka 52-1.
 22. Jednostavni stečaj potrošaća

  Banke će nerado odobravati kredite ljudima koji su prošli stečaj. Stavite se u njihovu poziciju. Biste li vi posudili svoj novac osobi koja je "bankrotirala" ? Samo, o tome je malo tko mislio. Ljudima sa par tisuća kn duga bolje je bilo stisnuti,otplatiti dug na rate i kasnije normalno funkcionirati ali eto..kako se kaže, nema besplatnog ručka.
 23. Prednost prolaza

  Ako plavi nema na kolniku liniju vodilju ili druge oznake, bira traku u koju će skrenuti. Crveni ima dopunsku zelenu strijelicu koja znači prolaz ali uz obvezu propuštanja nadolazećih vozila. Plavi ima prednost a u praksi idu istovremeno svaki u svoju traku ali u slučaju kontakta crveni je kriv.
 24. obavijest o prekrsaju, podaci o vozacu , traze se

  Iluzorno je očekivati da će slučaj biti pravomoćno okončan u roku par mjeseci od počinjenja prekršaja. A još gore od toga je pravna nesigurnost jer u ovoj državi sudovi za iste stvari sude različito ali koga briga, bitna je 45. ustaše i partizani. Tako da,iako ne uplaćujete loto, lutriju igrate čim imate posla sa pravosuđem. Zato kažem, ponuditi opcije koje su argumentirane pa neka svako odluči za sebe.
 25. obavijest o prekrsaju, podaci o vozacu , traze se

  Možete pokušati i ovako. Ne znam zašto se stalno sugerira "plati,kriv si". Ako se u odgovoru nude opcije bilo bi fer onda navesti ih sve pa da čovjek sam odluči kojim putem će krenuti i koliko je spreman riskirati.
×