Jump to content

wrritteer

Korisnik
 • Broj objava

  175
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je wrritteer objavio

 1. Plaćanje alimentacije na osobni račun punoljetnog djeteta

  Još jedna od gluposti i kompliciranja u ovoj državi. Zašto ne uvedu praksu da u sudskim presudama o alimentaciji lijepo napišu da se do djetetove 18 te godine plaća majci a kada napuni 18 na djetetov račun. I mir. A ne ova zavrzlama i trošak te trošenje resursa suda i CZSS na gluposti.
 2. Novac iz pricuve

  Svima se poveća zajednička pričuva pa tako i vama. Vi ne želite plaćati-ovrha.
 3. Bagerist

  Ahaa,krivo sam shvatio, mislio sam da ne možete nigdje nabaviti prazan a vam treba nazovimo to "kompletan"
 4. Ovrha nekretnine od strane agencije

  Fiducija se u idućoj godini vjerovatno ukida.
 5. Predstavnik suvlasnika u zgradi

  "Županijski sud u Rijeci je potvrdio da predstavnik suvlasnika ne može biti osoba koja nije suvlasnik u stambenoj zgradi. Sud nije donio nikakve novine osim što je postupio sukladno čl. 375. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. U Zakonu jasno stoji da suvlasnici biraju predstavnika između sebe."
 6. Bagerist

  Probajte pitati ovdje: https://instruktazni-ustanova.hr/programi/programi-strucnog-osposobljavanja/osposobljavanje-za-rukovatelje-strojevima/
 7. Problem s podstanarima

  Zašto bi bio problem? Upoznate stanare da će netko umjesto vas to raditi i ok, ako im ne paše ne morate im niti iznajmiti. Možete i punomoć dati nekome i ovjeriti kod javnog bilježnika...
 8. Problem s podstanarima

  Još ste dobro i prošli ako su platili režije i ako će izaći. Mogli su vam ništa ne plaćati i živjeti u stanu godinama, proguglajte malo kakvih sve loših iskustava imaju ljudi koji iznajmljuju stanove. Plus vi ste vrlo daleko od nekretnine i time je još teže imati stvari pod kontrolom. Možda da nađete nekoga tko bi obilazio povremeno nekretninu i provjeravao da li su plaćene režije,za ubuduće.
 9. Niz ovrha

  Tako je, trebale bi prestati, tj. da više nisu zavedene u fini. Ali, da bi bili sigurni odite do fine i tražite da vam isprintaju očevidnik pa ćete 100 % znati da li su maknute iz redoslijeda naplate. Po novome, ispis očevidnika više se ne naplaćuje.
 10. Podjela stana

  Da, znam, a šta da čovjek cijeli život živi ni na nebu ni na zemlji i čeka milost bivše i kupca sa brdom love koji bi nju zadovoljio? Ja bih napravio kako sam napisao. Eventualno tražiti prije prodaje sudskog vještaka da procjeni stan na taj dan i čuvati taj dokumenat kao i novac za eventualni budući sudski spor. A ako se dotična predomisli i uzme tu polovicu novca, još bolje.
 11. Podjela stana

  Prvo, vi ste jako dobar čovjek. Rastavljen više godina, posjedujete stan kojem ste vlasnik u zemljišnim knjigama a unatoč tome svemu vi ne želite zakinuti bivšu suprugu. Ne ulazim u vaše odnose ali vi možete napraviti i ovako: Stan je vaše vlasništvo i možete njime raspolagati kako želite. Znači, možete ga sasvim legalno prodati. Ako tako i napravite, a i dalje želite isplatiti bivšu suprugu a njoj je premalo, lijepo polovicu novca od stana stavite na stranu i čuvajte. I dalje krenite sa svojim životom. Nikakve tužbe. Čekajte da ona tuži vas. Sve dokumente čuvajte i na kraju, možda će ona dobiti veliku nulu a ne tu polovicu za koju govori da je premala.
 12. Članovi kućanstva

  " zajedničko kućanstvo je svaka zajednica osoba, bez obzira na srodstvo, koje zajedno stanuju na istoj adresi prebivališta u stambenom prostoru s jedinstvenim režijskim troškovima, zajedno privređuju i troše ostvarene prihode, te zajedno koriste pokretnine i nekretnine za podmirenje osnovnih životnih potreba." Ne stanuje, ne privređuje, ne troši i ne koristi pokretnine niti nekretninu. Ja bih rekao NE.
 13. Ovrha PBZ - FINA - sporost sustava

  Ako je dogovor o roku za plaćanje bio telefonom, piši kući propalo..kako ćeš dokazati da ste dogovorili rok za petak a ne za srijedu npr ?
 14. Useljenje u nekretninu s dvojnim vlasništvom

  Sudskih putem možete tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice...na kraju stan ide na javnu dražbu a dobiveni novac djelite po pola. Naravno , na dražbi možete i vi sudjelovati kao kupac pa kupiti i tu drugu polovicu. Isto tako onaj tko nije u stanu ima pravo potraživati plaćanje 50 % stanarine u natrag 5 godina od dana pokretanja postupka.
 15. telefonsko uznemiravanja

  Pa da, nije. Tako dugo dok ne podnesete zahtjev niti neće ga biti. Da bi bili u registru morate to zatražiti.
 16. telefonsko uznemiravanja

  Upišeš se u registar "Ne zovi" i imaš mir. https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8391
 17. Povrat financijske potpore

  Evo, ovo je iz 2017. nigdje ne piše da mora biti u kontinuitetu
 18. Izvanredni otkaz

  Pošalji mi mail u inbox pa ću ti poslati te dvije revizije imam ih na kompu.
 19. Povrat financijske potpore

  A eto, ne znam što reći dalje, imate pravo žalbe? Možda da stavite rješenje ovdje da svi vide ( zacrnite osobne podatke ) pa vam netko stručan to pogleda i točno vas savjetuje.
 20. Povrat financijske potpore

  Prvo pogledajte što piše u ugovoru kada ste uzimali poticaje. Ako piše da godinu dana morate biti prijavljeni u tom obrtu,vaša greška. Da li je ovo što su napisali "statusna promjena" vezano uz činjenicu da niste bili non stop prijavljeni ili je posebna stavka? Jer meni se ovako to čini malo ajmo reći zbrkano. Moja iskustva sa njima su jako loša,nitko ništa ne zna točno,sve moraju pitati što traje i traje a na kraju se boje napisati rješenje jer i dalje nisu sigurni
 21. Povrat financijske potpore

  Pa sama činjenica da niste bili prijavljeni u obrtu svih 12 mjeseci je kršenje ugovora ako u ugovoru piše da morate biti prijavljeni godinu dana.
 22. Izvanredni otkaz

  Odi na stranice vrhovnog suda pa na sudsku praksu i tamo nađi u tražilici. Ako ne uspiješ poslat ću ti kasnije kad dođem do kompa.
 23. Izvanredni otkaz

  Nema veze pet godina...zakon je zakon ,ako se ne mijenja vrijedi i iz 1800 i neke , kao u USA A kako misliš dobiti ugovor ako ti ga poslodavac kao što vidimo ne želi dati?? Samo sudski postupak. Koji traje. Pazi, ovo nisu presude općinskih sudova već vrhovnog suda !
 24. Izvanredni otkaz

  Za slučaj koji znam uskoro će peta godina. Općinski u korist radnika, županijski u korist poslodavca i sada je predmet na vrhovnom sudu. Jako slično tvojoj situaciji. Evo ti i dvije presude/revizije sa vrhovnog suda, obje su u korist radnika. Revr 134/11-2 Revr 398/15-2 Pronađi ih na netu, objavljene su. Ako ćeš u spor obavezno ih spomeni/pokaži odvjetniku.
 25. Tužba - Ne upoznavanje klijenta sa općim uvijetima

  To je nešto slično ovome:
×