Jump to content

Enmllmne

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Enmllmne objavio

  1. Pozdrav, predmet za utvrđivanje prava uslužnosti putem je na sudu od 2009 godine. od tada nije bilo zakazano niti jedno ročište, zgrada koja nam je puti i oduzela ima 45 stanara od toga dio su stranci itd.. na to su se pravdali sve ove godine, kao nije lako sve ih skupit u isto vrijeme, pa su se i vlasnici mjenjali itd. ja sam se tužila predsjednici suda zbog dužine sudskog procesa na koje sam dobila rješenje da se slučaj u ovoj godini mora riješiti. Ročište prvo nam je zakazano 12.06. Što mi je dalje za očekivat. Presudu ( koliko dugo), ako se netko bude žaliti... da li sve to mora bit rješeno u ovoj godini po rješenju ili mogu čekat dok ne umrem i kuća mi onda ionako neće trebat.
  2. Da suglasnost je tražena sudskim putem 2009, tako je traženo od strane grada da bi nam se izdala dozvola za nadogradnju. Ispada da godinama sljećemo helikopterom na kuću, da puta nemamo.. Zbog predugog procesa tražila sam od suda pravo na zaštitu suđenja u razumnom roku i dobila odgovor da do kraja ove godine sudac mora donijeti odluku. Navodno zbog stranih vlasnika stanova kojih je 35% išlo se diplomatskim putem tražiti suglasnost, i zbog promjene vlasnika određenih stanova, a sada su ostala još četiri vlasnika koja nisu dali suglasnost ( četiri nova ) koja će ovaj tjedan dobiti od suda tužbu za pravo služnosti na potpis. Zanima me ukoliko netko od njih ne potpiše što mi je činiti! Jedan od tih stanara je jako čudan i ni skim ne komunicira..
  3. Pozdrav, Imam problem sa pravom služnosti prolaza, ukratko. živim u obiteljskoj kući koja je u vlasništvu moje obitelji još od 1962 godine, put koji smo imali zakonski tada je država prodala susjedima , a na dala drugi kojim se do danas koristimo, međutim pokojni djed je u to vrijeme umor, a pokojna baba o tome nije vodila računa, a moj otac i njegova brača i sestre tada su bili maloljetni, pa taj put koji nam je nanovo dodjeljen nije uknjižen. Međutim iza 2002 godine u susjedstvo dolazi građevinar koji gradi četiri zgrade na parceli i put kojim se koristimo napravi požarnim putem, 2009 g tražili smo građevinsku za nadogradnju, međutim traže nam pravo služnosti puta kojim se koristim od rođenja.. od 35 stanara do danas potpisalo je suglasnost ostala su još četiri, izlika suda na brzinu je stranci, promjena stanara itd.. ukoliko jedan od njih ne potpiše što mi je činiti??? kakva su moja prava?? da li ih uopće imam??Nadogradnju hitno trebam, imam četvero djece i ne mogu sa roditeljima čitav život u dvosobnom stanu provest, a najam u mom gradu je katastrofa, cijene stanova pogotovo. ovo mi je jedini izlaz
  4. Pozdrav čitateljima, imam problem još od 2009 god. predmet mi se zadržava na sudu, ni jedno ročište nije sazivano, ukratko rječ je o dozvoli za nadogradnju obiteljske kuće koja je izgrađena 1964, međutim susjed koji je doselio u zgradu do nas 2002 ( tad je i zgrada sagrađena) tuži nas da se koristimo njegovim putem, tj da nemamo put do kuće!! Došla sam do nekih saznanja da je Predsjednica suda njegova bolja polovica!! Pisala sam i ministarstvu o dugotrajnosti postupka, i gradonačelniku i županu i žalila se zamjeniku predsjednika suda ( tad je dotična bila odsutna) ... Molim Vas za savjet! meni dozvola treba, imam 4 djece , ostala sam bez poodstanarskog stana, a u gradu u kojem živim najam je pozlato , a i u ljetnom periodu svima su gost draži!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija