Jump to content

comewithme

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znaci u sustini jednom se odbije neki posao koji nam se ne svidja - zavod ukida naknadu?
  2. novo pitanje (rijesio sam onaj stari problem, radilo se o uplati dve naknade od HZZ - a) sada me zanima koliko puta mozemo odbiti posao koji nam nadju a da se ukine naknada?
  3. Pozdrav jedno pitanje, naime po rjesenju ja bih trebao dobivati 70 % od obracuna (cca 2800) medjutim ja sam dobio skoro duplo. da li su oni nesto po obracunu zeznuli ili? ne znam da li da prijavim ili da sutim.. mislim ne bunim se, ali me strah da onda iduci mjesec ne bi nista uplatili. ne razumijem kako su obracunali jos to extra jer cisto sumnjam da se HZZ moze zabuniti u takvim situacijama poznavajuci nasu drzavu.. ima netko iskustva u tome?
  4. Poštovani, dakle situacija je iduca. nedavno sam se zaposlio kod poslodavca u jednom istarskom gradu. Placa se cinila ok, 6000 kuna. u uguovoru stoji kako se radi 5 dana u tjednu 2 dana slobodno, bruto placa 5074 kn. dakle recimo da bi islo 4000 na racun a 2000 na ruke. posto se radi o ugostiteljstvu svjestan sam da bi se radilo vise i da bi se na slobodne dane nekada moralo zaboraviti. ono o cemu se radi je slijedece. 2 mjeseca vec radimo bez slobodnog dana. dogovor je da se radi samo dorucak i vecera. medjutim normalni radni dan izgleda ovako. dolazak na posao u 7 sati ujutro. radi se do 12 sati. rucak je navodno slobodan osim ako netko ne dodje na rucak (cesto se zna dogoditi da gazda sam zove da ima goste - najcesce rodbinu- pa je nuzno da se vratimo za rucak i radimo taj jedan stol) vecera je po pravilu od 17 do 22. medjutimu 22 sata gazda naruci veceru i nuzno je ostajanje jos sat vremena i cekati ga dok ne pojede u svojoj sobi kako bi se moglo pospremiti iza njega. radni uvjeti su sljedeci. nema se prava na obrok (ima ali se placa 20 kn) i ukoliko gost (mozda) najavi da ce doci na kavu oko 14 sati potrebno je odmah doci i cekati ga u slucaju da se pojavi za kavu. da se razumijemo fizicki nije tesko i ne bunim se medjutim psihicki je nemoguce odmoriti se i stalno se mora biti na raspologanju. sto se tice satnice dakle. pri predaji radnih sati redovno se trazi od nas da potpisemo kako radimo 7 sati dnevno i kako smo imali slobodne dane. istina je da smo svaki dan tu 10 - 11 sati bez slobodnog dana za placu od 4000 kuna. platnu listu ne dobijamo ali se od nas trazi da potpisemo kako ju dobijamo. nadalje dakako najcesci gosti koji tako budu za te izvanredne ruckove su upravo inspktori i moram naglasiti kako je gazda dobro poznat vec u kriminalnim krugovima i dobro poznat kao osoba koja dijeli otkaze i ne isplacuje zadnje place radnicima. istina je da je smjestaj placen medjutim... dakle sto uciniti. kako se izvuci iz ove situacije a da se barem jedan mali dio novaca izvuce. covjek poznaje sve lokalne inspketore, cak i zupanijske tako da me strah da cijeli slucaj ne bi zavrsio u ladici. strah me i za sigurnost svoje obitelji ako bih isao se boriti i traziti svoj novac. pokusavsi kontaktrati bivse zaposlenike svi su se pomirili s time da neece biti isplaceni. tako da.. sto ucinit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija