Jump to content

marona5

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

marona5 je na 8. rujna 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što marona5 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Direktan upis u Studentski dom, ne na studij.
  2. Mojih dvoje imali direktan upis, s tim da se jedno još školuje i ima direktan upis u dom. Svake godine izvadim potvrdu o statusu i priloži je u dokumentaciji. Pa sad ....?
  3. Djete HRVI, poginulih i nestalih branitelja imaju direktan upis u Studentski dom. Bar nešto, ali vjerujte u sadašnje vrijeme jako puno znači. Lp
  4. Svako rješenje, pa i to ima pouku o pravnom lijeku, dakle o pravu na žalbu. Protokom tok roka, ako se nitko ne žali na to rješenje ono postaje pravomoćno, međutim u rješenju Vam piše od kojeg datuma Vam teče naznačeno pravo, pretpostavljam pravo na mirovinu, i to je to.
  5. Prije svega pokušajte saznati kolika bi Vam bila mirovina po Zakonu o braniteljima i isplati li se opće krenuti u postupak ostvarivanja iste. Mislim da je mirovina po čl.6 veća od hrvi mirovine sa 20% oštećenja organizma. Pozdrav cijenjenom Profesoru, on sigurno zna!!
  6. Treba potražiti u nadležnoj Policijskoj upravi.
  7. Podnio zahtjev početkom prosinca (umalo istekao rok za podnošenje), 19.10. dobio rješenje o dodjeljivanju dionica, dakle strpljenja i biće rješenja svima koji imaju pravo na to.
  8. Obrazac zahtjeva imaju u Uredu za branitelje.
  9. Poštovani Damien, mišljenja sam da ste se trebali žaliti na omjer rat-mir ukoliko imate odgovarajuću medicinsku dokumentaciju iz koje proizlazi da je bolest posljedica rata (bez nekih drugih oboljenja) iz prostog razloga što se na temelju tog omjera i rješenja LP izračunava visina Vaše mirovine, dakle žalite se na odluku liječničkog povjerenstva, koje kad postane pravomoćno ne podliježe promjenama bez dodatne liječničke dokumentacije. Žalbom na rješenje o izračunu mirovine, možete samo ispraviti eventualno pogrešan izračun na osnovu već poznatih podataka (god. staža. osobni bod...). Ovo je moje mišljenje, a u praksi se možda i događa drukčije pa ako netko ima iskustva moglo bi koristiti.
  10. Nije čudno nego ludo, Zamislite situaciju koju neki uporno guraju, sukob naoružanih civila, pa sutra to nije agresija Srba na Hrvate i Hrvatsku nego kako neki vole kazati "Građanski rat".
  11. Prije svega ponosni sam Hrvat pa onda i Dalmatinac od korijena, dakle nemam ništa sa HVO osim što sam sa nekima od njih bio na terenu. Zašto ovo pišem, pa zato da ne mislite da ja branim HVO, ali moram prihvatiti da su i pripadnici HVO branili RH. Po meni ružno je kazati "Zašto on ima, a ja nemam?". Poštenije bi bilo da se borite za svoja prava ne osporavajući nečija druga prava. Isto tako mišljenja sam da je svaki branitelj-dragovoljac, pripadnik borbenog sektora, sukladno danima sudjelovanja u DR za to i nagrađen makar minimalno jer je mnogima takva satisfakcija značajnija od novca. E sad kad ste se dohvatili HVO, dobro bi bilo da ste se dohvatili onih 10% odbitaka za braniteljske "povlaštene" mirovine (svi su ih mogli imati i biti branitelji, a nisu-zašto) i zatražili da se to ukine nego da prozivate HVO na ovaj način. A što reći kad Vam ne pada na pamet da se upitate koliko je mirovina, novca, priznatog staža na okupiranom području i beneficija isplaćeno agresorima na RH???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija