Jump to content

eastwood

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, U obiteljskoj kuci, koja ima više suvlasnika računi za čistoću, vodu itd dolaze samo na jednog suvlasnika, moga oca, u punom iznosu. Kuca ima vise suvlasnika a samo moj otac i jos jedan suvkasnik zive u njoj. Kako riješiti da racuni dolaze na suvlasnike koji zaista i zive u toj kuci?
  2. Pa prvi suvlasnik samoinicijativno ide raditi nesto a onda od drugog trazi novce za sve odrađeno. Drugi mu plaća, da ga se riješi jer su odnosi napeti vec godinu dana.
  3. Zanima me može li se slučaj kojeg ću opisati tretirati kao nametljivo ponašanje i ima li osnove za prijavu policiji. Jedan od suvlasnika obiteljske kuće kupio je građevinski materijal za popravak garaze i nakon toga, račun dao drugom suvlasniku da mu refundira novac, o ovaj drugi mu je refundirao. Nema izme:đu suvlanika nikakav pismeni niti usmeni dogovor o izvodjenju radova niti sudjelovanja u financiranju. Cak je tražio da mu drugi suvlasniik dao novce i za njegov "rad" od prije godinu dana jer dotični nešto popravljao, ali nije bilo nikakvih pismenih dogovora. Je li takvo ponasanje za prijavu?
  4. Jedan suvlasnik je izvrsio radove na pomoćnom objektu kojeg prema nekom usmenom dogovoru on koristi, ali na vlasničkom listu to nigdje ne piše bez prethodne suglasnosti ili obavijesti mene i drugog suvlasnika, te je od drugog suvlasnika tražio da mu refundira uložena sredstva. Drugi suvlasnik mu je platio "radi mira u kući" i jos mu je trazio da mu plati za neke radove id prošle godine što mu je ovaj i platio. Znam da to ne smije i kako ga zaustaviti, ima li ovaj slučaj i osnove za kaznenu ili nekakvu prijavu?
  5. Ako kazu npr. Da nece koristit jedan dio kuce tj. neku sobu cime bi koristili kbadraturu koji im prema vlas.listu i pripada mogu li tada traziti najam unazad 5 godina?
  6. Kakav je postupak? Poslati ugovor o najmu s cijenom , naravno s povratnicom, i ako mi ne vrati potpisano sto onda,? Mogu li traziti zaostatke ,jer je takva situacija vec 6godina
  7. Vlasnik sam 1/3 nekretnine koja nije etazirana, a sastoji se od dva stana. Svaki stan koriste druga dva vlasnika koji takodjer imaju po 1/3 cjelokupne nekretnine, dakle oni koriste 1/2 nekretnine tj. I moj dio. Ima li pravne osnove da od njih tražim da plaćaju najam za korištenje moga dijela?
  8. Jos jedno pitanje, kakav je status treceg suvlasnika koji ne zivi u toj nekretnini i ne moze je fizicki koristiti jer su samo dva stana, kakva su njegove obveze vezano za placanje racuna za koristenje vode?
  9. dakle,ako ne tuzi nema niti nacina da se naplati jer suvlasnici koji ne placaju vec prije nisu htjeli pristati na etaziranje
  10. Hvala, buduci da najvjerojatnije osoba koja placa nece htjeti tuziti ove koji ne placaju jer joj je to kcer, moze li tuziti sin ili bas samo ona jer je ona placala? Za ugradnju jos jednog vodomjera i razdvajanje je li potrebna suglasnost svih suvlasnika jer ovi koji ne placaju vjerojatno nece ni dati niti ce htjeti sudjelovati u troskovima?
  11. Dobar dan U stambenij neetaziranij kuci nalaze se dva stana i koriste ga gva suvlasnika , prvi je sam, drugi sa obitelji. kuca ima i treceg suvlanika koji tu ne zivi i ne placa nikakvw troskove. ,Potrosnju vode su placali suvlasnicu koji zive u kuci, racun je dolazio na ime suvlasnika koji zivi sam, a drugi suvlasnik koji ima brojniju obitelj je davao suvlasniku koji placa pola iznosa. Prije par mjeseci obustavio je ikakvo placanje potrosnje vode. Moze li se na koji nacin on natjerati da placa potrosnju? Ako ga ne zeli tuziti suvlasnik koji placa svu potrosnju moze lu ga tuziti treci suvlanik koji ne zivi u toj kuci a povezasn je srodstom s suvlasnikom koji placa? Hvala
  12. Naime, situacija je ovakva. Radi se o obiteljskoj kući sa dva stana i tri vlasnika, Dva vlasnika kuće žive svaki u jednom stanu. Račun za vodu je dolazio godinama na ime jednog vlasnika. Račun su oba suvlasnika diielili na pola bez obzira što na članove obitelji jednog vlasnika. Od prije par mjeseci jedan vlasnik koji ima četveročlanu obitelj ne sudjeluje više u plaćanju i sve plaća vlasnik na čije ima dolazi račun i koji živi sam. Glavni sat je ispred kuće i a postoji još jedan sat u dvorištu kuće koji mjeri potrošnju vode drugog stana. Pitanja. Može li se nekako riješiti da svaki stan dobiva račun za sebe sukladno potrošenoj vodi i je li potrebna suglasnost svih stanara? Može li se na neki način tužiti ovaj suvalsnik/korisnik stana koji ne plaća. Hvala
  13. Postovani, u prije 3 mjeseca bilo smo ja, moja sestrucna i treca osoba kod odvjetnika radi pravnog savjeta oko rjesacanja nekih imovinsko pravnih odnosa. Odvjetnik je poznanik od trece osobe i savjetovao je sve u njegovu korist. (poslije sam bila i kod drugih odvjetnika po savjet) Sestricna je platila 500 kn i nije dobila racun, Ima li to osnove za prijavu odvjet.komori?
  14. Verbalno je napadaju da to mora uciniti jer nije bila postena prema drugoj kceri koja koristi taj stan u koji je ulozila, ta druga kcer (moja sestra) se cesto izderava na nju, a mama je vise na rubu snaga jer to vec traje preko 4 mj. Koliko sam razumjela mamu sestra i njen muzz zele da ona da tu izjavu kod njihovog odvjetnika pa se bojim sto ce joj jos dati da potpise
  15. Hvala, mislila sam jos ako mama potpise tu izjavu da napravi jos jednu u kojoj bi navela okolnosti pod kojima je bila izlozena tj. prisiljena potpisati. Sto mislite o tome?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija