Jump to content

Bolje sutra

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala, jaka sama zena, ali sam se sada rasplakla, citam danas Mladen Grdovic 9 put bez dozvole na mjesec dana, ja jednom i sve na mene, znaci bude novcana kazna ili uvjetno?
  2. ne, na sedmoj pise obavezno psihijatrsko lijecnje?Inace to pise ili đisus sad sam u soku, je li mi treba odvjetnik zbog tri recenice koje su naveli da sam im rekla u alkoholiziranom stanju, kasnije se izvinila.
  3. Dobila sam poziv za prekrašjni sud po čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Sve do sad sam platila. Što mogu očekivati na sudu??? Naravno priznajem, kajem se i zao mi je zbog vređanja policijskih službenika.U obrazloženju je 10 točaka, mene je najviše zabrinula 7..wtf. Hvala na odgovoru.
  4. dalekovidna 2,000 +...kao sto je većina ljudi nakon 40g. i neke godine..znaci kad citam ili pisem ovdje mi trebaju, .Ne trebaju mi naocale kad vozim, ne nosim ih inace, ali kad gledam one brojke i slova trebaju, pa kako cu voziti sa naočalima kad mi smetaju...jedino da me puste na lijecnickom da gledam sa naočalima... btw kad su me sada slali da napravim novu vozacku sto nisu mogli i na lijecnicki ili bitne takse ..Znam da sam dosadna, no kada mogu očekivati poziv za izvanredni lijecnicki ? Lijepi pozz.
  5. u medjuvremenu su me zvali da napravim novu vozacku, slikala se, taksa i ostalo sve 13.9.i napravila i dobila novu vozacku, sad fakat ne kuzim kad taj lijecnicki i da li opet nova vozacka?????? btw ako idem na lijecnicki kako vi kazete, nosim naočale ali samo za citanje, a ne za vožnju jer sam s godinama postala kratkovidna, a na daljinu vidim odlicno, i sad neznam kako sa vidom, budu me zezali...? kad vozim i stavim naočale mi se manta, a bez naočala na lijecnickom ne vidim sve one brojke i slova??????Necu da kukam ja zaribam jednom, i to momacki,(netko vozi svaki pijan) platim sve sto su mi dali od šteta na svom autu, koja je oho, da ne kazem da su mi podvalili dijelova losih , osiguranju refundiram sto su platiti taj stup vise od 8000,00 ima još nešto sto trebam platiti?, po ovom ispade da sam mogla kupiti pola novog prosječna auta.No zahvalna sam na pouci, sto ne nastrada netko ili ja .
  6. kaznu sam platila odmah, a nitko mi ne spomeni izvanredni ljecnicki, i da napravila sam novu vozacku zbog promjene prezimena, sad zbunjena...
  7. evo da se javim, bila na sudu, sutkinja je bila razumna zena, sve sam rekla kako mi vi savjetovali, a tako i mislim i novčana kazna mi je dosta smanjena ako platim 2/3 a hocu je 4.200,00 kuna a mjera opreza sa 6 mjeseci na 1 mjesec s tim da se racuna onih 8 dana prije. Hvala svima na savjetima, i tko god treba neka ide na prekrsajni sud, bolje tamo sve iskreno reci.
  8. hvala na odgovoru, to i mislim, idem osobno i javim kako bude.
  9. Dobar dan, evo danas sam primila optužni prijedlog i poziv na sud 28.9.2016.i ne poziva me se u grad gdje sam napravila udes i gdje zivim, nego u u manji grad u blizini.Vidim pozivaju i svjedoka ciji sam zid ostetila, neznam zasto, jer sam kad sam dobila od mog obaveznog osiguranja potvrdila da je bio kako pise u zapisniku. Jucer sam podigla vozacku jer sam dobila poziv da dodjem po nju i rekli su mi da mogu voziti, zna se do kada. Nego kazna je 16.300,00 i 6 mjeseci zastitna mjera. Pise da mogu napisati i pisanu obranu, neznam sto je za mene bolje izaci pred sutkinju ili pisana obrana? Naravno sve priznajem , kajem se i necu vise. Hvala na odgovoru, btw kakve su sanse da se novčana kazna i zastitna mjera smanje jer nisam dosad ni prekrasajno ,a jos manje kazneno kaznjavana?
  10. Hvala, malo sam čitala pa stalno čitam :)Napisano mi je da ću ja ići direktno sucu, a ne imati pravo na prigovor jer se u onoj obavjesti spominje članak 109 i da to možda bolje? Kako nisam nikad bila na sudu , strah me, naravno da ću priznati kajati se i reci nikad vise, jer i tako mislim, čak me bojim da ću tamo i zaplakati. Pa nekako tražiti smanjenje novčane kazne i mjere zaštite. Kaznu mislim patiti sto prije znaci 2/3 i kad dođe zabrana se vozačka ne oduzima fizički? Nego je kod mene koliko sam shvatila i sama računam kad ističe?
  11. Dalje čitam ovaj forum i nisam do kraja shvatila, da li koliko mi god sudac odredi plaćam 2/3 novčana kazne? Recimo kako je drot13 napisao ako bi novčana kazna bila plaćam ili svih 5.000, 00 kn ili sama računam je 2/3 ili dobijem uplatnice.I koliko sam shvatila od pravomoćnosti odluke nakon žalbe ili direktno na sudu, mjera opreza i novčane kazne može proći do 3g? Kakva ka praksa najčešća? Hvala.
  12. ovako dobila sam bas pise : obavijest i meni su svi prekrašaji po člancima pod točkom 1 iste obavijesti, a vidim ima 9. tocka, na zadnjoj (9) vidim taj članak 109.e ali to dio formulara i to nije zaokruženo niti bilo sto. Naravno da se kajem, ne mislim piti kad sam doma ,a kamo li kad mislim voziti, što da im napisem ili kažem istinu, privatno razočaranje uz tablete za kicmu za koje pise da ne smiju se uzimati uz alkohol, inace neznam od kuda mi takva agresivnost, jer sam završila i na hitnoj , tamo su u zapisniku napisali da sam mirna, u šoku, stabilna hoda kad su me tijekom dana otpustili.Hvala na odgovorima, javim kako bude išlo.Da, nekaznjavana sam i imala jedan udarac moga auta i mene od drugoga u moj straznji dio, od druge osobe koja je priznala krivnju, napuhala sam tada 0 a i u usuputnim rutinskim kontrolama tijekom ovih 25g voznje.
  13. Čitam sve ponovo po tko zna koji put , nigdje se ne spominje taj članak.109.1 pa da li postoji šansa da prodjem uz prigovor, jer nisam nikad bila na sudu i odmah mi je muka.?Btw da me policajac nije tješio da kazna bude 10.000,00kn i vozacka na više od 6 mjeseci?
  14. Samo obavijest i neki papir.. kojim idem na izvanredni tehnicki. Drugo da čekam....Do kada pojma nemam. I da piše mjera opreza je 8 dana koju su istekli.
  15. dobra večer, ovako ja sam još u šoku, inače sam vozač 25 g. od toga imam koliko ja znam kaznu za vožnju bez jednog svijetla, platila na licu mjesta 250 kn, no prije cca 15 dana bila sam na nekoj proslavi gdje se zahuktalo, (veliko razočaranje) pa iako inače skoro uopće ne pijem pila i na tablete za kičmu jako teske. Nisam ni mislila voziti, ali pamet je otišla, uglavnom dosta se toga maglovito sjećam i tek u policiji gdje sam zadržana pa odvedena na trežnjenje i bla bla uglavnom stoji da sam napuhala neslavnih 1,93 i ove članke..47 st.1, čl.199. st2 ZSPC, članak 6.st.1 i članak 17.st.1. Kad sam došla sebi ako to išta pomaže, pomaže mojoj savjeti jer se iskreno kajem nazvala sam policijske služnike i izvinila se od srca za svoje ponašanje.Isprika je prihvaćena. Rečeno mi je da vjerovatno dobijem kaznu cca 10.000, 00 kn i dozvola na 6 mjeseci. Plus sam razbila svoj auto, stup uz cestu, šteta na mom autu cca 12.000, 00 .Auto se popravlja i sa njim moram na izvanredni tehnički pa po tablice, ovako zanima me više toga:(cijeli dan čitam Vaš forum pa da i meni pomognete kako sastaviti prigovor? i meni auto treba zbog posla, a financijski ne stojim najbolje, imam dvoje djece koja ja svojim radom izdržavam.Kad idem po tablice da pitam da mi vrate vozačku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija